Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 27 888
  • 784
  •   1
Отговори
# 480
Nova Kotka, избягвам да се намесвам, обаче момичетата споделиха толкова много информация, съветват те ,дават имена на лекари ,препоръки. Не е коректно това криене от твоя страна на имената на лекарите. Бъди сигурна, че това е само и единствено в твой ущърб ,защото момичетата не могат да те посъветват още по -добре. Не, че по схемите не могат да се ориентират . Желая ти успех с лечението. Пет Ст е най-доброто ,което могат да ти предложат, за да е адекватно то.
Алатеа е напълно права. Говориш за 4 стадий, а се занимаваш с глупости.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 15:12 от Incantrix

# 481
  • Over the hills and far away
Здравейте бойна дружина.
При мен биопсията мина и замина, резултатите показаха- половин нищо Sweat Smile Все още съм категория B4...
В дясната гърда е обикновен фиброаденом, а за кистата вляво не се знае със сигурност, но вътре имало папиломи. Кистата била много хетерогенна, с мозаечна структура и не може да се изследва всичко само с биопсия. Междувременно си открих още едно "грахче" в лявата гърда, но доста централно разположено. С него станаха общо 4 грахчета в яхнията, не знам дали ще махнат всичко- тук са малко дръпнати, когато опре до рязане. Още с излизането на резултатите ми се обадиха от уни- клиниката, лекарите от "гръдният център" директно са получили данните и ми дадоха час за 09.07, на който ще ми обяснят това, което и те знаят, ще ми направят още изследвания ( явно 2 × Мамограф, 4 × ултразвук, 2 × биопсия, 1× ЯМР не са достатъчни Joy ) и ще ми назначат дата за операция. Щели със сигурност да знаят след като ги отстранят и изследват изцяло.
Кактвото- такова, лекари са, не са богове. Сигурна съм, че съм в добри ръце.
Казах на сина ми, беше шокиран отначало, пусна сълзица, но ми е опора голяма. Предложи да си отреже дъъългата коса и да я дари за перука ако се стигне дотам Heart засега се разбрахме да си я отглежда, пък когато реши- да реже и да дарява. Иска да идва с мен навсякъде.
През седмицата мой колега, на 28, обяви, че има остра лимфобластна левкемия. Сега организираме спешна кампания за типизиране на дарители на стволови клетки в края на юли. Моля се да стигне до ремисия и да се намери подходящ донор. Още е момче ( за мен) , душица миличка Heart стиснете по един палец

# 482
Здравейте, въпрос към дамите от Бургас. Пуснах тема във здравния форум по въпроса, но няма отговори. Дано тук ми съдействат, че ми е голяма дилема дали да правя лъчетерапията в Бургас.
Какво Ви е мнението за Лъчетерапията в КОЦ Бургас? Добра ли е апаратутата? Кой лъчетерапевт бихте препоръчали и кой не?

В Дева Мария я правете не в КОЦ.

За Дева Мария чух не добри неща.

# 483
Дидона, аз правих лъчетерапия в Дева Мария в края на миналата година. Модерна апаратура, добри доктори, супер отношение. По принцип съм от София, но избрах да си продължа лечението в Дева Мария.

# 484
marie_curie, стискам палци за хубави резултати🤗

# 485
  • Sofia
Момичета, много е писано, всичко прочетох.
Marie Curie едно насърчение. Вярвам, че вървиш по верният път! Лекарите знаят какво правят и ако ще е операция, така да е. Пожелавам ти добри резултати!
Силно вярвам, че младото момче, твоя колега, ще бъде добре. Заболяването му е сериозно, но съм чувала не малко случаи за успешно лечение и ремисия.

Бог да бъде с всички вас! Да помогне за взимането на правилните решения.

# 486
Имам един въпрос. Понеже направих консултация с проф. Щерев относно майка, с помощта на мила съфорумка. Той предложи предвид възрастта вместо ХТ ендокринно лечение за 3 месеца и след това операция. Каза, че още след първата ХТ ще се влошат показателите, състоянието и, ще се наложи намаляване на дозите в следвашите и т.н. Свързах се с лекуващата я онколожка по телефона и я попитах предлагат ли алтернатива, ако майка откаже ХТ. Отговора беше да, елате да говорим, НО да подпише отказ от ХТ. Да подписва ли?
Ще направим още 1-2 консултации в нашия град.

Изписани са и от кардиолог 5 лекарства уж за кардиопротекция- блокер, ACB инхибитор, статин и Jardiance- лекарство в изпитание за диабет тип 2. Майка пие единствено бета блокер, кръвното и е 140/90 измерено от тях, пулс 70 и кръвна захар- 5,28. Не сме взели лекарствата. Мислех да ида до личната, но не ми остана време, защото издирвахме онколог.

Идеята на проф. Щерев е да намерим онколог тук да е на неговото мнение и да изпише хормоните и следи, за да не ходим с нея до София.

Мама като чу, че може без ХТ и живна. Откакто е разбрала, че е болна седи или лежи и гледа в една точка. Отслабна и не искаше да яде. Сега като чу и стана, пусна си ТВ, яде, пере на ръка, иска да чисти. Не мога да я позная. Тя си е предишната бабетка. Само не иска да излиза, че е отслабнала и щели да я коментират клюкарките пред блока.

# 487
Абсолютно подкрепям Alatea за МЦ Интегративна медицина. Пари хвърлени на вятъра.

# 488
Абсолютно подкрепям Alatea за МЦ Интегративна медицина. Пари хвърлени на вятъра.

Мерси! Значи тези ти зачертавам.

# 489
Желязно ветрило, а защо трябва да се чака три месеца за операцията? Защо не се направи веднага и после да се продължи с ендокринната терапия?
Не оспорвам мнението на професора, аз му имам доверие, също се лекувам при него, просто питам какво е основанието да се отлага.
Нова Котка, няма лошо да прибегнеш и до алтернативно лечение, но чак СЛЕД основното. Майка ми така беше опитала да се лекува с билки и на 25 останах без нея. Търси най-скорошен пет скенер и почвай лечение. А после където искаш си давай парите - кеф ти гъби, кеф ти билки, кеф ти центрове...
И до ти кажа, не слушай много лекарката кои пет скенери са най-добри. Тя няма как да знае това, защото е онколог, а не образен диагностик. Освен това какво е имала предвид - апаратурата или разчитащия лекар? Винаги може диска да се даде и за второ мнение.
Така че, не се вкопчвай само в споменатите пет скенери, а търси и на други места. Ако трябва направи си екскурзия и до друг град.
Мария, стискам палци и на теб, и на младия човек, колегата ти! Hands Pray

# 490
Opossum, вероятно големината на тумора- 3,2 см.

# 491
Големината не е проблем🤔 Освен ако на образните не се вижда, че се е разпръснал навсякъде.

# 492
Opossum, вероятно големината на тумора- 3,2 см.
Да, очаква се ендокринната терапия да го намали. Трябва да й сложат клипс.

# 493
Големината на тумора има значение,над 2см първо се подлагат на химиотерапия,или ендокринна както са предложили .Операцията е след това.При тези размери ,независимо дали са засегнати ЛВ,това е пътя.
Вероятността да се смали драстично или да изчезне,при хормонозависимиъе е малка.Но ако преценят ,че е нужно,да сложат и клипс.
Във всички случаи, предоперативна та терапия стопира процеса.

# 494
Свързах се с лекуващата я онколожка по телефона и я попитах предлагат ли алтернатива, ако майка откаже ХТ. Отговора беше да, елате да говорим, НО да подпише отказ от ХТ. Да подписва ли?
Ако питаш какво решение да вземете, няма как да те посъветваме, това трябва вие да си решите.
Но ако вече сте решили да последвате съвета на Щерев и да се откажете от химията и питаш дали да подписва нещо, ще трябва да подпише. За всяко нещо се иска съгласието на пациента. Аз подписвам съгласие преди всяка процедура, даже не веднъж в началото, а всеки път.
Така че, ако има решение на комисия за химиотерапия, според мен ще трябва пациентът да откаже, иначе излиза, че лекарят на своя глава го е отменил.
Иначе тя химигерапия може да направи по всяко време, дори и сега да подпише отказ. Просто се свиква нова комисия там където ще се прави терапията и нейното решение е последно и се изпълнява.
Помислете добре какво да направите. Важно е и човек да се чувства добре,, да има качество на живот, а не просто да живее ден за ден в болка и нещастие.
Много се радвам, че майка ти е живнала. Гледай и да почне да излиза.
Също така непременно второ мнение за лекарствата предписани от кардиолога. За другите не знам, но статини по принцип съм чувала, че често се изписват без да има нужда. Не казвам, че не трябва да пие, не съм специалист, затова съветът ми е да направите още една консултация с такъв.

Общи условия

Активация на акаунт