Не са малко, защото с майка ми чух "най-много 8 месеца". А много, много близък човек беше диагностициран с амилоидоза няколко месеца преди да си открия рака. Там пък след много изследвания, в момента има двама лекари, които твърдят противоположни неща, той се позакрепи, но тази диагноза още виси над нас, въпреки че рядко говорим за нея.
Та така, светът е голям и лоши неща дебнат отвсякъде, и това без дори да броя, че всеки ден има някой идиот на пътя, който кара като камикадзе.
Мен например много ме успокоява приготвянето на хапчета колкото и да е неприятно иначе пиенето. Обаче като почна да си ги редя по кутийките и си казвам, ето, изхабих още един блистер, мина още една седмица, в която съм добре, сега ще имам още 7 дни, в които всичко ще бъде наред. И така, като вадя нова кутия с лекарства пък още по-добре ми действа, значи цял месец съм била добре и ще бъда добре. Луда работа, ама какво ли не прави съзнанието ни, за да ни успокои, че иначе наистина ще полудеем.

Да се похваля и аз с бързо излязло решение от телк-а.
Нали подадох със закъснение, по-късно от препоръчителните 3 месеца. Старото решение изтичаше на 1 юли, аз подадох на 16 май. Първо ми бяха определили дата за 8 юли. Обаче после са променили датата на 10 юни и вече имам решение, преди да изтече старото.
Свеки е ходила да вземе решението от пощата. Нали не трябва да го носи в НОИ?
И нали не би трябвало при това положение да ми спрат пенсията?
Ще има ли пак 4 месеца НОИ да решава или плащанията ще си продължат без прекъсване?