Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 27 995
  • 784
  •   1
Отговори
# 540
Тази работа с годините трябва да се чете така - най-малко 5 години, а не само 5 години. От там нататък вече почва надграждането, а това не е малко, това са хиляди дни.
Не са малко, защото с майка ми чух "най-много 8 месеца". А много, много близък човек беше диагностициран с амилоидоза няколко месеца преди да си открия рака. Там пък след много изследвания,  в момента има двама лекари, които твърдят противоположни неща, той се позакрепи, но тази диагноза още виси над нас, въпреки че рядко говорим за нея.
Та така, светът е голям и лоши неща дебнат отвсякъде, и това без дори да броя, че всеки ден има някой идиот на пътя, който кара като камикадзе.
Мен например много ме успокоява приготвянето на хапчета колкото и да е неприятно иначе пиенето. Обаче като почна да си ги редя по кутийките и си казвам, ето, изхабих още един блистер, мина още една седмица, в която съм добре, сега ще имам още 7 дни, в които всичко ще бъде наред. И така, като вадя нова кутия с лекарства пък още по-добре ми действа, значи цял месец съм била добре и ще бъда добре. Луда работа, ама какво ли не прави съзнанието ни, за да ни успокои, че иначе наистина ще полудеем. Flushed

Да се похваля и аз с бързо излязло решение от телк-а.
Нали подадох със закъснение, по-късно от препоръчителните 3 месеца. Старото решение изтичаше на 1 юли, аз подадох на 16 май. Първо ми бяха определили дата за 8 юли. Обаче после са променили датата на 10 юни и вече имам решение, преди да изтече старото.
Свеки е ходила да вземе решението от пощата. Нали не трябва да го носи в НОИ?
И нали не би трябвало при това положение да ми спрат пенсията?
Ще има ли пак 4 месеца НОИ да решава или плащанията ще си продължат без прекъсване?
Пенсията я спират след 6 месеца, ако дотогава не е излязло новото решение. И да я спрат после я изплащат накуп, нищо, че не е спазен срока от 3 ми. Не се носи нищо в НОИ, отива служебно.

# 541
  • Северозапада
Аз съм в потрес. Вече 6 месеца чакам НОИ да вземе решение дали да ми отпуснат пенсия. Писах писмо до ТП и отговорът им беше, че са получили експертното ми решение от РЗИ май месец след като още февруари са пратили запитване. Аз съм си прикачила решението при подаване на документите. От тук вече тече 4 месечния срок за получаване на разпореждане, който в случая се явява в средата на септември. Това е подигравка с хората, които разчитат на този доход.

# 542
  • Sofia
Ant, по мои наблюдения, електронно подадените документи за ТЕЛК не ги бавят. При мен отне един месец. На 4 май подадох, на 5 юни ми беше готово. Сега чакам НОИ.
Пожелавам ти да има развой скоро!

# 543
  • Добрич
Ant G., чрез Системата за сигурно електронно връчване ли прати писмото?

И като говорим за срокове: в платформата Медицинска експертиза имам съобщение от НОИ с дата 28.04.2025 г. Стана ми много интересно, защото нямам идея какво е това, нищо не чакам по това време. Отворих да видя и познайте, това е решението на лекарската комисия на НОИ от 15.10.2024 г. (бях подала документи в НОИ на 24.09.2024 г). Трябвало е да минат 6 месеца (и 9 дена), докато от НОИ качат решението на тяхната комисия... Не че ми трябва за нещо в момента, но съм изумена от начина(скоростта) им на работа...

# 544
Момичета, при преосвидетелстването в началото на годината, без да съм закъснявала с подаването, три месеца бях без пенсия. Накуп я платиха. Не се ходи в НОИ - получават по служебен път, но текат наново 4-те месеца за произнасяне. Да допълня, че подадох по електронен път с КЕП.

# 545
Здравейте! На мен ми предстои първи ПЕТ скенер на 03.07 и вече няколко дни се усещам изнервена. Разболях се внезапно на 11.03.2024 г., когато щях да умра от БТЕ, но ме спасиха. И докато се възстановявам от това, дойде РМЖ, по-точно потвърди се РМЖ за нещо, което 6 г. беше фиброаденом. Това, което ме гнети е липсата на перспектива. Здравите хора планират живота си, а ние....???

# 546
Здравейте дами, тамън похвалих лъчето на Сити клиник младост и от вчера единият ускорител (за мое съжаление точно моя) се развали. Случва се, никой не е виновен, знам. Въпросът ми е свързан със знаците, дето са ми нарисували и лепенките, дето са ми налепили. Аз явно съм алергична и след време кожата ми се зачервява около ръбовете на лепенките. Смятам да ги махна временно, но знаците ще се изтрият или поне ще избледнеят. Дайте съвет с какво да ги начертая наново. Гледам че има някакви боди пен, ама намира ли се или се поръчва онлайн само. Бъдете здрави!

# 547
Опосум,
Извинявай за въпроса, теб не те ли оперираха с " Да Винчи" в Пловдив?
Че цял ден слушам за " исторически пробив" - операция на РМЖ за първи  път в България с този апарат.
Оу, йее!

# 548
Kormoran, те ли ти казаха да ги начертаеш? При мен се изтриха бързо, но те си ги чертаха пак на повторен скенер. В Иван Рилски бях аз.

# 549
  • Северозапада
Вела, през системата го пратих до ТП на НОИ и през нея получих отговора. Всичко онлайн подавах. Освидетелстването от ТЕЛК бързо стана - за около 2 месеца, обаче решението за пенсията…. Не можах да намеря какъв е срока РЗИ да отговорят на запитване от НОИ, за да подам жалба. Защото фактически този отговор ми е забавил цялата процедура.
Aelita_62, и ние планираме, но трябва да мине време. Аз в началото и лятната ваканция не смеех да планирам. И за пореден път срещам случай на фиброаденом, който всъщност е рак.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 19:19 от Ant G.

# 550
Планирам, уча, работя. Тресе ме параноя, но си казвам, че се наблюдавам добре и лекарите ще хванат и проблем, различен от рака... Колко здрави си отиват от самоувереност.. Само на спокойствие не мога да се науча, всичко правя с плам...

# 551
Ние го приехме с времето - правим си и планове и всичко.... Може би обаче при нас изигра роля и това че за съжаление около нас много хора починаха ей така от нищото....и все мъже хехе...и както си седят и "ох нещо не ми е ОК" и бам(най-младия на 38 докато играе футбол с приятели)....а и на мен ми откриха (април месец) определени нередности в организма по пълна случайност и се оказа че в мен е тиктакал също един генетичен  брояч който след 50 най-вероятно щеше да се занули....както ми каза лекарката - инфаркт или инсулт а ако по случайност ги прескочиш - цироза....и сега съм взел мерки да играя срещу природата ми....диета, фитнес, една шепа хапчета....чета и се образовам вече и за себе си....
Та....вече сме претръпнали ли...нещо се случи на едно психично ниво с нас....

# 552
Здравейте! На мен ми предстои първи ПЕТ скенер на 03.07 и вече няколко дни се усещам изнервена. Разболях се внезапно на 11.03.2024 г., когато щях да умра от БТЕ, но ме спасиха. И докато се възстановявам от това, дойде РМЖ, по-точно потвърди се РМЖ за нещо, което 6 г. беше фиброаденом. Това, което ме гнети е липсата на перспектива. Здравите хора планират живота си, а ние....???

2023 ме диагностицираха на 37, казаха ми “какви деца, бе, че ти ще си на 47 като спреш хормоните,  (ако си жива, нали) “, 6 месеца премина всичко. Тежко и мъчително психически. Дори се случи да се наакам в коц на една от вливккте, от напрежение и ужас…. Винаги съм си била такава и преди изпити също ходех по 100 пъти до тоалетна. Какво ли не изживява човек, минавайки през това. Тъжно е, че сякаш ти слагат една бариера и преграда и те разделят от здравите. Чувстваш се “болен, инвалидизиран човек”, а в същото време тялото ври и кипи от енергия и сила, да докаже, да покаже, че МОЖЕ. И наистина, тялото МОЖЕ! Всичко е в главата. Година по-късно имах най-силната си финансова година, работех като змей, купих си жилище, кипят ремонти и именно 2024, аз и мъжът ми си разбихме рекорда от полети и посетени държави в рамките на година! Без да сме планували и да сме се стремяли да доказваме нищо, Бог и съдбата, те така решиха, както неочквано вмъкнаха това злощастие в стройното ми ежедневие в добруване и услуга на хората, така ми показаха съвсем ясно, че животът трябва да продължи по същия начин! Уроци са май.

# 553
Kormoran, те ли ти казаха да ги начертаеш? При мен се изтриха бързо, но те си ги чертаха пак на повторен скенер. В Иван Рилски бях аз.
Calm, те ми ги начертаха и върху тях ми сложиха хипоалергични водоустойчиви лепенки. Къпя се с тях. До сега веднъж ми ги смениха, когато ми начертаха знаците на други места. Тъй като не се знае кога ще продължат с терапията, си мислех да поседя малко без лепенките. Това е.

# 554
След 2 дена с лепенки жена ми почервеня точно под лепенките и най много по ръбовете им. Махна ги.... Беше си взела май акрилен маркер и с тях си повтори знаците. Изтрива се по трудно номвсе пак се наагаше след баня да ѝ ги повтарям

Общи условия

Активация на акаунт