Аз изгледах серията. Трудно ще ме разубедите, че той постъпи правилно като не избра любовта. Той е красим, харизматичен, дълбоко в себе си има добро сърце, щедър е със сираците и бедните. Но нека не забравяме, че дори и с добра кауза той е мафиот. Той е и хладнокръвен убиец. Не мисля, че можете да ме убедите, че да избере престъпния свят е добро решение. Той се отказа от себе си. Знаеше, че избира тъмната страна. Той може да спи в килия с още трима души, но тази килия е в такова имение, че парите за него могат да покрият нуждите на тези хиляди сираци. Те са престъпници и се занимават с престъпления. Не харесвам този романтичен образ на мафията, който се опитват да създадат. Радвам се, че той говореше на младите, които искат да му подражават, че неговия път е грешния, но с този си избор даде лош пример.
И пак казвам, че не мисля нейната любов за егоистична. В неговия свят място за нея няма. Той няма представа как би могъл да я задържи. Якуб Баба ясно му каза, че такъв начин няма. Или тя или сираците. Егоистично беше да не я пуска да си иде.
Всъщност Ърмак го каза. Всичките ѝ мисли са и мои мисли. Той не обича Руя. Той не познава това момиче. Обича идеята за нейното съществуване. Обича да я обича. И ако срещне някой, от който сърцето ти да спира да бие щом го зърнеш, никой няма да те види повече.