Имам нужда от съвет за репродуктивен проблем

• 528
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, с партньора ми правим опити за бебе през последните месеци. Последната ми менструация започна на 21 април. Цикълът ми обикновено е относително редовен – идва с отклонение от ±5 дни, благодарение на приема на Инофолик Комби, който използвам вече около 3 години. Преди това ми беше казано, че имам поликистозни яйчници, но последният лекар, при когото бях, ме увери, че нямам ПКОС. Което ме озадачи доста, защото преди цикълът ми беше много нередовен и с много кръвоизливи.

През май месец обаче не ми дойде изобщо. До ден днешен - 6 юни нямам цикъл. Това ме накара да помисля, че може да съм бременна, особено тъй като се появиха следните симптоми:
- Болки ниско долу в корема, но по-различни от обичайните ПМС болки
- Повишен апетит
- Топли вълни
- Подут корем в областта на яйчниците – различен от обичайната ПМС подутост

Направих два уринни теста за бременност 10 дни след закъснението, както и един кръвен тест – всичките бяха отрицателни.

Въпросът ми е: Каква може да е причината за липсата на менструация този месец при наличие на такива симптоми, въпреки отрицателните тестове? Възможно ли е да е късна овулация, задържана яйцеклетка или друг хормонален дисбаланс, въпреки приема на Инофолик?
Някоя от вас попадала ли е на същия проблем, защото лекарите не ми помагат много с отговорите? Sweat Smile

# 1
  • София
точно сега е момента да се отиде на лекар.

# 2
  • София
Моята гледна точка. Аз съм в пременопауза, тъй че не е точно по темата, но да споделя опит. МИО инозитолът не ми подейства особено интензивно. Изпих цяла опаковка и въпреки това, цикълът ми спря април и май.

Така че и моята препоръка е да отидете на лекар, някой нов гинеколог. Да ви изпише някоя по-силна добавка или лекарства.

# 3
Моята гледна точка. Аз съм в пременопауза, тъй че не е точно по темата, но да споделя опит. МИО инозитолът не ми подейства особено интензивно. Изпих цяла опаковка и въпреки това, цикълът ми спря април и май.

Така че и моята препоръка е да отидете на лекар, някой нов гинеколог. Да ви изпише някоя по-силна добавка или лекарства.
Аз съм под 30 години и Инофолик наистина ми действа, но този месец нещо организмът ми се шегува с мен точно когато искаме бебче 😅
Не мога да си обясня на какво се дължи това закъснение.

# 4
  • София
Понякога е взможно дори времето да повлияе на цикъла. Или някоя настинка или пътуване. Консултирайте се с лекар.
Също така, за репродуктивен проблем може да се говори, ако са правени опити над 12 месеца, със следене на овулацията.
Правили ли сте изследване на хормони?

# 5
  • София
Само лекар може да каже.
Другото ще е гадаене.
Възрастта няма много общо понякога, за същаление.

# 6
  • София
най-вероятно се дължи на зф,киста или нещо подобно.
но това е гадаене, само преглед ще потвърди.
и след като един лекар не може да каже се ходи при друг.

# 7
Благодаря ви, момичета. Записала съм си час, но исках чуя и вашите мнения, защото лекарите повечето пъти ме оставят с повече питанки.
Би било доста странно съвпадение да съм получила някоя киста, точно когато правим опити, но не е невъзможно Sleepy

Общи условия

Активация на акаунт