ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 43 926
  • 531
  •   2
Отговори
# 525
на мен клековете са ми много скучни и не мога и не искам да клякам
мускули на краката много бързо се правят с прости напади, ходещи напади с 5-6-7-9 кг гири и столче с 10 кг гири, за по-грацилни девойки с колкото кг може

новата мода е раздвижване на лимфата, актуални клипчета ме заливат от фейса,
за пръв път го чух от Венци Стоянов като прави трансформацията на Александра Петканова
ако някой раздвижва лимфата, моля да сподели това ли е новото вълшебство Hands Pray

# 526
Аз ходя на групови тренировки, които включват много упражнения за крака и дупе. Но там е важно инструкторът да мотивира и музиката да е добра. На мен ми е много забавно, хората са готини, има няколко  възрастни жени 70+ и 75+, които също мотивират допълнително:)))) Освен клековете и клекове с тежести, може да се стои на стената като на стол все едно, клек с топка и разни такива. Но и трябва човек да дава повече от себе си, ако се ходи или се прави ей така, само лесното, няма как.

# 527
Аз години наред ходя на пилатес. Чувствам се чудесно, когато съм редовна. Упражнения с тежести вероятно дават по-бързи резултати, но и само със собствено тегло се получава. Аз с пилатес си ходех с плочки на корема, но бях по-слаба. Сега трябва да смъкна няколко килограма, че много се разядох пак.
Но аз преди 2 години се оперирах и не мога да тренирам с тежести. Дори и да не бях, фитнесът винаги ми е бил ужасно скучен.
Споделям всичко това, за да кажа, че можем да се оформим и без дъмбели. Поне при мен се получаваше, като бях по-слаба. Всяка тренировка е по-добре от никаква. И все пак е важно да намерим това, което ни е приятно. Като правим нещо насила, скоро ще ни писне и ще се откажем.

# 528
Аз имам доста отпусната кожа. Преди няколко години започнах да тренирам с тежести във фитнес по 5-6 пъти седмично. Ползвах и massage gun и на десетия месец вече започна да се забелязва резултат в стягането, но после забременях и това ме върна в изходна позиция, че даже и по зле. Една година след раждане още не успявам с това отпускане да се справя, но и нямам толкова сили сега. Отскоро добавих и въпросните упражнения за лимфен дренаж.

# 529
  • here, there, everywhere
Херци, и аз се увлякох и си взех вибрираща платформа, а онзи ден си взех и уред, който с електрически импулси стимулира циркулацията. За ефект още не мога да говоря, от скоро ги ползвам като ги редувам през ден. Реално не знам и какъв ефект мога да очаквам, че да го забележа. Аз много се застоях в последните 1-2 години и за това… Започнах и да тренирам отново, но е далеч от това, което правех преди.

Lasagna, ти какви упражнения за дренаж правиш? Метни по някой линк, моля.

Добавям: ако някой има дренажни упражнения, които могат да се използват от възрастни хора, ще съм благодарна да ги сподели. Оперираха мама и тя много се залежа. Благодаря.

# 530
  • София
Nuclear и аз се интересувам от вибрираща платформа, би ли казала точна каква си взе и от къде. Гледах разни в Еmag, Temu, но най-евтината е 90 евро. Целта ми освен раздвижване на лимфата е и раздвижване на перисталтиката - имам дългогодишен проблем с това.
Да се похваля - от 3 седмица съм се мобилизирала и успях от 58,5 да отслабна до 56,7кг. Спрях да закусвам (гледах някакво клипче в тубата и от там се вдъхнових), обядвам към 11-12 (омлет или риба със зеленчуци) и вечерям в 5,6 пак същото (рибата ми е около150-200гр.) най-късно.
Следя си калориите и макросите във Фитнеспал, меря си всичко и приоритизирам протеина.

Вечер пия яко чай, мия си зъбите, ходя на пътечката след всяко хранене, отделно си спортувам 3,4 пъти седмично. Аз съм от феновете на пилатеса, сега се зарибих с пилатес-реформър и мога да кажа, че в зависимост от ластиците които се използват на машината натоварването може да е доста интензивно.
За мен е важно с удоволствие да ходя там, да имам желание да го правя, само така в дългосрочен план мога да бъда постоянна.
Целта ми е 54кг., бях толкова преди да почнем с опитите за бебе, сега бебето вече е на 2.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 16:40 от tedysworld

# 531
Херци, и аз се увлякох и си взех вибрираща платформа, а онзи ден си взех и уред, който с електрически импулси стимулира циркулацията. За ефект още не мога да говоря, от скоро ги ползвам като ги редувам през ден. Реално не знам и какъв ефект мога да очаквам, че да го забележа. Аз много се застоях в последните 1-2 години и за това… Започнах и да тренирам отново, но е далеч от това, което правех преди.

Lasagna, ти какви упражнения за дренаж правиш? Метни по някой линк, моля.

Добавям: ако някой има дренажни упражнения, които могат да се използват от възрастни хора, ще съм благодарна да ги сподели. Оперираха мама и тя много се залежа. Благодаря.
https://youtu.be/hFteQ6JXoN0?si=PcNQPmLCmf8T26cw

https://youtu.be/B6DJG3EneCA?si=o1WIWC5vZ40h4kbz
Тези редувам засега. Аз също съм се наканила да си купя евтин vibro plate от Temu някой ден. В нета често го използват при липедема.

Общи условия

Активация на акаунт