Първото Великденско яйце красиво е за ЯНУАРЧЕТО щастливо !!!

• 10 740
  • 264
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мими, аз мисля към 4 месеца и половина да започна полека със захранването.

# 121

Ние сме от тия дето им спряха парното и топлата водаи сега има ама нещо слабичко ми се струва....

В кой квартал си,ninishte?При нас вече втори ден няма топла вода,а парното.....няма от 100 години ми се струва!Спасяваме се с вентилаторна печка и електрокана(някой иска да ни вдигне сметки за ток,май...... Thinking)

в Разсадника

# 122
Май само аз, от пиянстващите оня ден майки, не съм се разболяла или олабила Joy Joy Joy
Стискам палци на болните бързо да се оправят Peace

И аз се държа, но най-вероятно не ме броиш, че не спадам в категорията пиянстващи.  smile3503Не че съм въздържател, къщи си пийвам по малко мъжо като отвори винце, Wine Glass но така сама се притеснявам, че ми е тежко пиянството да не взема да залитам по улиците, newsm47, че и Ивонска няма да може да ме прибере. Mr. Green

# 123
  • София
Вижте какво, изводът е, че малко пием, не успяваме да утрепем вирусите. Следващия път на  твърд алкохол.  Crossing Arms

# 124
Добър ден и от нас с Тоти   bouquet
Сега стои в скута на мама и гледа клавиатурата и ръката ми с голям интерес  Shocked И той страшно много се ..... Абе да ви питам-децата на АМ захранват ли се по-рано(към 4 мес.)-някъде го бях чула.Като ям ябълки и му давам едо парченце на устичката и той с такъв мерак го засмуква и се кефи,че се чудя дали не е време  newsm78
......

Няма причина да се захранват по-рано деца на АМ.
Но ако решиш да не чакаш 5-6-ти месец навършени, поне изчакай 4-ти навършен.
Смукането на ябълката е знак за проявено любопитство или проява на сукателен рефлекс, не за готовност за захранване.  Grinning

# 125
.......Аз снощи до 3 часа се рових из интернет, за да се образовам по въпроса. Така и никъде не прочетох дали се правят специални изследвания. Май всичко опира до преценката на лекаря. Иначе педито не каза категорично, че имаме непоносимост към лактозата. Така предполага, защото не наддаваме много (400 гр през втория месец; и 230 гр за последните 2 седмици) и заради аките.В понеделник ще разберем.Абе дано ни се размине само с диета и да продължим с кърменето.Днес ще водя бебка и при друг лекар - второ мнение няма да ни навреди.

Ами няма специални изследвания. Заключението се прави наистина по преценка и по метода на елиминирането:
- чревна инфекция
- АБКМ
- непоносимост към млечната захар (това е най-рядката причина, но съществува)

За наддаването: наистина е малко бавничко.
Ако искаш, пусни тема в Кърмаческия, опиши наддаването, диарията, поведението на бебето, колики, нервност; как се кърмите - интервали, честота, от 1 или 2 гърди, продължителност, нощно кърмене и т.н...Всичко, което се сетиш...Рожденно тегло, прираст на ръст също, някакви заболявания и др...

Второ лекарско мнение винаги е от полза.

В момента там върви тема за кърмаче с разстройство, може и в нея да се включиш:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=178657.0

П.П. Можете да дадете проба от акито за микробиология... Rolling Eyes

А тук е посочена вероятна причина за придобитата лактозна непоносимост:

Предразсъдък №12

“На едно кърмене трябва да се дават двете гърди”

Не, не трябва. Новороденото се слага в продължение на два-три часа на едната гърда, в следващите два-три часа на другата (например, 5 пъти за 3 часа – на дясната, изсукало е всичко, сега на лявата). Това е необходимо, за да изсуче докрай гърдата и да получи и “предното” и “задното” мляко. Ако детето в средата на кърменето се премести на другата гърда, то не получава “задното”мляко, богато на мазнини. От едната гърда изсуква предната порция, и от другата - същото. Предното мляко е богато на лактоза и след известно време детето престава да се справя с лактозното натоварване. Развива се лактозна непоносимост.

Преместването от едната на другата гърда може да предизвика хиперлактация у някои жени, а ако освен това майката си изцежда двете гърди след всяко хранене … Има такива майки. Да се коригира излишното мляко понякога е по-сложно, отколкото да се увеличи недостигащото …
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/605/76/

А като кърмиш само от 1-та гърда в рамките на 3 часа, така и бебето ще наддава по-добре.
Спирам вече, че се олях.  Embarassed Повече - в Кърмаческия.  Wink

Последна редакция: сб, 31 мар 2007, 14:49 от Free Soul

# 126
Добър ден и от нас с Тоти   bouquet
Сега стои в скута на мама и гледа клавиатурата и ръката ми с голям интерес  Shocked И той страшно много се ..... Абе да ви питам-децата на АМ захранват ли се по-рано(към 4 мес.)-някъде го бях чула.Като ям ябълки и му давам едо парченце на устичката и той с такъв мерак го засмуква и се кефи,че се чудя дали не е време  newsm78
......

Няма причина да се захранват по-рано деца на АМ.
Но ако решиш да не чакаш 5-6-ти месец навършени, поне изчакай 4-ти навършен.
Смукането на ябълката е знак за проявено любопитство или проява на сукателен рефлекс, не за готовност за захранване.  Grinning

Благодаря за инфото Free Soul

# 127

Смукането на ябълката е знак за проявено любопитство или проява на сукателен рефлекс, не за готовност за захранване.  Grinning[/color]
      LaughingМоя сладур веднъж засука носа на татито Laughing
       Май наистина не трябва да се водим по това,кое си позволяват да смучат бебетата,че съвсем ще се объркаме! smile3517

# 128
Вижта какво намерих :

Консумацията на мляко е в по-голямо количество от средно-дневните норми за възрастта му. На четири месечна възраст едно бебе обикновено приема около 140 ml мляко на хранене или около 850 ml на ден. Ако Вашето бебе приема над 950 – 1000 ml мляко дневно, вероятно само то не му е достатъчно.

По колко ядат вашите деца?Тоти си изчжда по 160мл. на всяко хранене-през деня е през 4 часа(рядко през 3 часа),а от четири дена не яде нощно време.Той след два дни ще направи три месеца,а яде повече от 4-месечно бебе  newsm78

И Тоти така засмука носа на баща му преди един месец...Беше малко бебче на един месец и изцяло на кърма,но се оказа,че мама не дава мляко и то си търси храна милото   Mr. Green

# 129

И Тоти така засмука носа на баща му преди един месец...Беше малко бебче на един месец и изцяло на кърма,но се оказа,че мама не дава мляко и то си търси храна милото   Mr. Green
    Така ли стана при вас? newsm78Съжелявам......
    При нас,като че ли беше изцяло проява на сукателен рефлекс.....  33uuСлучи се още през първия месец на бебето.Умряхме от смях тогава.

# 130
  • София
Е как 4 месечно по 140мл?  newsm78 на кутията на NAN-a пише за 3-ти и 4-ти  месец 180мл/5 хранения. Моя малък мъж вече яде между 180 и 210 през деня /на 180мл взе да огладнява на 3 часа  Crazy/, а вечер яде по 150мл, веднъж към 3 и веднъж към 7-8 сутринта. Тъкмо бяхме махнали нощното хранене, т.е. сам си го беше махнал и като почна кашлицата пак се буди в 3 и докато не се наяде няма заспиване.

# 131
  • Русе
Боже,та то моето дете е на диета!Изяда точно по 100мл и ни грам по-вече.То и затова този месец е наддала само 550 гр.Нормално ли е?Какви бяха границите на теглото?

# 132
И на кутията на Фризолак1 пише "1-2 месеца/5 хранения/120-150мл.,а 3-4 месеца/5 хранения/150-180мл.",затова се учудих от тази публикация...

# 133
Мими споко и нашата мома си хапва стабилно - от 1 седмица изяжда по 160-170 гр. и яде на 4 часа. Спря да се буди и нощем - яде последно към 10-11 и после в 6. Сигурно пак ще ни се карат на консултацията, че сме дебели Simple Smile
 Малииииииии Мими, те наш'те деца родени едно за друго, а  Embarassed Hug Wink

# 134
  • София
Не четете надписите на кутиите, а слушайте детето!  Naughty Беба допреди 2-3 седмици при норма от 120-150 мл на хранене изяждаше по 70-80, максимум по 100, но да речем веднъж в денонощието. Първо се притеснявах и се мъчех да й налея още и още...  ooooh! После се кротнах - детето изглежда добре, ака и пиша нормално и редовно, няма никакви странности в поведението - да е прекалено нервна, заспала и т.н. Оказа се, че съвсем правилно съм се вслушвала в нуждите на беба. За месеца, в който уж ядеше по-малко, беше наддала с 940 гр и 4,5 см на дължина! Значи просто яде толкова, от колкото има нужда.
За справка - в момента яде по 120 мл, чат-пат иска по още малко и й доправям още 30 мл. Не ме интересува какво пише на кутията, ще слушам бебето.

ПП - естествено мнението си е само мое и никой не е задължен да е съгласен с него, споделям опит!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт