Хайде на театър - 16

• 29 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
А на мен пък много ми хареса.

# 676
  • София

Това е чудесно, предполагам че на мен сравнението и очакванията ми изиграха лоша шега.

# 677
  • София
Още 2 отменени:

# 678
  • София

Това е чудесно, предполагам че на мен сравнението и очакванията ми изиграха лоша шега.

Според мен, колкото и да са добри от Софийската опера, трудно могат да постигнат нивото на лондонски мюзикъл. Гледала съм такъв в Лондон, един от първите 10 - Wicked - цялата група от няколко човека на всякаква възраст излязохме зашеметени. Много високо ниво на всичко - гласове, декори, костюми, игра…тогава си помислих, че в Лондон може да ходиш дори само да изгледаш един мюзикъл за 1 нощувка, с евтините полети. Струва си.
Въпреки че и нашите са добри, но там се наливат много пари в това и много се изпипват.

# 679
Аз не мисля, че нашите творци като гласови данни,  артистични умения, декори и т.н. отстъпват на западните. Гледала съм Фантомът в Лондон, а също и Чикаго в Ню Йорк преди години и бях много, много впечатлена, въпреки че там са в театри, които в никакъв случай не са с мащабите на Операта и пространството около Невски. Но тогава в България изобщо нямаше такива  продукции. Не съм била на Мамма Миа в Панчарево поради логистични ограничения, но бих предположила, че пеенето на български на хитовете на АББА е било в голям ущърб на артистите. Много исках да отида главно заради Росен Пенчев, когото не гледах в Клетниците и Боян Арсов, когото много харесвам.
ПС. А цените на културните прояви навън вече не са толкова достъпни, особено в добавка на нощувка в централен хотел и полет.

# 680
  • София
Е, няма как да е по-евтино, ако сложиш хотел и самолет, и то в Лондон, но нашите билети, купени по време на London Theatre week струваха 45 вместо 90 лири. Идеята ми беше, че може да се купят билети на добри цени, правят непрекъснато отстъпки. Билетите ни тук за Клетниците бяха по 150 лв., което също не е много евтино.
За гласовите данни не споря, но никога не съм виждала такава сценография и богати декори в Софийската опера, а съм изгледала там повечето опери/балети/мюзикъли, вкл. на откритите сцени.
Стараят се, дума да няма, и добре им се получава, просто там е по-различно, но то е и нормално, в Лондон се изливат много пари.

# 681
Защо цензурирате Валери Йорданов (предполагам?). Иначе аз само заради него бих отишла, но тук вече въпросът е за лични предпочитания.
Съгласна с Вълшебство Simple Smile То май в темата стана модно да се обсъждат негативно, дори доста арогантно -  артисти: Радина Кърджилова беше насмлята, на Касиел Ноа Ашер искаха да горят снимки или нещо от този род,  на Валери Йорданов му цензурират името, и още доста примери има ако се разровя... Аз разбирам, че всеки си има пристрастия, ама започва да прилича малко на обсъжданията в темите за реалити шоута. А това все пак са артисти, и то не какви да е, и не вероятно, а със сигурност от най - добрите на българската театрална сцена. Спектаклите им са изпълнени с  качество и талант. Може да ни допада или не начина, по който разказват истории от сцената, но във всеки случай те не се занимават с халтури , а точно обратното. И заслужават дори когато ги критикуваме да е със смислени аргументи и проявено  уважение.  Извинявам се , ако засягам някого.  Неволно е. Но темата е за театър, а той и тези, които творят с цялата си всеотдайност стоят по - високо от всеки един от нас като зрител. Така мисля. Simple Smile

# 682
# 683
  • Галифрей

# 684
  • София
Ехее, аз успях да отида на едно представление във Видас Арт арена, второто беше преместено в УАСГ, пиша го за успех като гледам. Интересно защо така приключиха с летните - беше много приятно.

# 685
Че те всичко са преместили . 🤣🤣 Това е несериозно .

# 686
  • Галифрей
Предлагам за реванш  фен срещи с актьорите в УАСГ

# 687
Към момента нямам търпение да гледам "Молба за напускане" на Sofia Summer Fest. Изглежда доста интересно. Някой с впечатления?

Участва много добър каст - Руслан Мъйнов, Петьо Петков – Шайбата, Филип Буков, Антоан Петров, Силвестър Силвестров и Петър Данов

# 688
  • софия
Мен този каст ме отказва одма и ми е много далеч от много добър.

# 689
Снощи разбрах, че е направен филм за живота на Иво Димчев - един според мен абсолютно извънреден, уникален, дори скандален артист. Филмът е спечелил основната награда  на международния фестивал за кино в Сараево. Аз съм гледала някои от спектаклите на Димчев в миналото като авторските му представления Лили Хендел и Спящи кучета, както   Арехология на сънуването с реж. Галин Стоев, в което не само Димчев, но и всички актьори бяха впечатляващи. Ходила съм и на два негови концерта. По време на ковид дори като гост на едни мои познати съм присъствала на домашен концерт, част от цикъл, който Димчев създаде за да разведрява хората. Беше много магично. Филмът разказва и за този период от живота му.  Единствено не ми допадаха няколко негови песни, в които правеше нещо като гротескова чалга. Но това отмина. Днес си кухип билет за една от двете единствени прожекции на “В Ада с Иво” в Дом на Киното. Вече залата беше пълна повече от половината, така че ако някой от вас реши, нека побърза Simple Smile Да предупредя: Иво Димчев не е съвсем лъжица за крайно консервативен ,традиционен вкус. Мощната му ексцентрика, силната индивидуалност може както да отблъсне, така и да влюби завинаги зрителя. Ето датите:  26 сеп - Дом на Киното
30 сеп - кино Одеон

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 01:23 от Tilda.M.

Общи условия

Активация на акаунт