Какви са тези летящи буболечки в апартамента ми? Как да ги убия?

• 926
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,

В апартамента си имам проблеми с малки насекоми, които могат да летят, и независимо колко ги убивам, те продължават да се връщат. Под килима вероятно има ларви или яйца. Продължавам да ги виждам да изпълзяват изпод килима, особено след като изсмуча прахосмукачката. Успях да направя снимка на едно от тях (приложена по-долу) - знае ли някой какво е това?

Наистина ще бъда благодарна за всеки съвет за това какъв вид насекомо е това и как най-добре да се отърва от него

Предишният наемател имаше котка (аз нямам домашни любимци)

Благодаря предварително за всяка помощ!

# 1
  • София
Не успявам да видя добре снимката, но прилича на молец, особено щом се въдят в килима.
Има ли опция да изхвърлиш килима?
Или поне да го обработиш със силни препарати, но е добре да не си там след това няколко дни.
В аптеките има един препарат Биокил. Той е безвреден за топлокръвни, но много успешно се бори с всякакви буболечки.

# 2
Първата ми мисъл беше за молец. Наемодателят ми каза да напръскам апартамента, но не мога да остана никъде другаде. Мога да сложа килима на балкона. Трябва ли да напръскам целия апартамент?

# 3
  • София
Да, трябва навсякъде. Най-вече по текстил и дърво. Храна също не оставяй достъпна и без капак, особено сухите храни, защото ги ядат и снасят вътре.
Щом няма къде да останеш, напръскай рано някой ден и остани максимално дълго навън.

# 4
Молци са, но не знам с какво се пръска за молци. Знам, че не обичат чисто и проветриво, те живеят на тъмни и влажни места, изчистете килима (пране на автомивка, ако нямате опция вкъщи) и хубаво чистене на апартамента ще ги изгони, както и редовно проветряване.

# 5
Всеки ден държа прозорците отворени и почти всеки ден почиствам апартамента. Но не съм сигурна за завесите в спалнята, защото те също седят там

Ще хвърля килима на балкона и ще видя дали това ще помогне. В апартамента нямам никаква храна, освен плодове и зеленчуци.

# 6
Всеки ден държа прозорците отворени и почти всеки ден почиствам апартамента. Но не съм сигурна за завесите в спалнята, защото те също седят там

Ще хвърля килима на балкона и ще видя дали това ще помогне. В апартамента нямам никаква храна, освен плодове и зеленчуци.

Единия вид молци са в храните, най-вече подправки, а другите по тъканите - килими, терлици, зимни вълнени якета, жилетки и т.н и в двата случая трябва да намерите къде им е “гнездото” и да го изчистите.
Каквото можете изперете - завеси, покривки, зимни дрехи, за щастие яйцата им са много неустойчиви и падат лесно при пране или обикновено почистване с вода и препарат. Не обичат и силни аромати, лавандула, мента, може да сложите в гардеробите от тези ароматизатори.

# 7
Има Райд срещу молци специално.

И според мен са молци.

# 8
https://apteka.framar.bg/13000141/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%82 … D0%B7%D0%BE%D0%BB
Мататокс ми предложи позната фармацевтка и бях доволна от резултата. По нейно мнение вършел същата
работа като Райд.
И аз го виждам като молец.

# 9
Преди време са слагали нафталин по шкафовете и гардеробите, за да се предпазят от молци. Сега има едни ароматизатори Anti-Mol саше - миришат приятно на лавандула - слага се под килима , в дрешника, по шкафовете и те бягат от миризмата.
Заредете си такива, един ден преди излизане напръскайте с Райд и затворете плътно прозорци и врати за няколко часа.
Относно килима - на пералня трябва да ходи.

# 10
И на мен ми прилича на молец.
Молците по вълнените тъкани (дрешен молец) са сламено жълти на цвят. Тъмните или с пояс са по храните. Проверете в брашно, зърнени продукти (спагети, макарони), шоколадови бонбони, чай, орехи, подправки, сушени плодове и зеленчуци.
В Джъмбо (примерно) има богат набор инсектицидни и репеленти продукти. Има лепливи табла (като етикети), които се лепят на вратичките на шкафовете с хранителни продукти от вътрешната страна. Молците се залепят по тях и не хвъркат из къщи.
Разгледай и си избери...

# 11
Не виждам никаква снимка аз, уж бягат от лавандула. Нямам идея дали работи.

Винаги можеш да пробваш тези, ако нямаш възможност да пръскаш скоро с препарат.

Общи условия

Активация на акаунт