АС и други романтични К-драми - тема 14

• 10 650
  • 355
  •   1
Отговори
# 330
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много се изкефих на шортса от Чунцин.Heart Eyes Още повече не съм шофьор, да му мислят тези с книжките. Joy

Наскачаха всякакви информации, няма да им насмогнем.
Все пак, нека почнем с трейлъра към новия сериал на Кроасанчо, чието излъчване предстои.
Действието се развива в беззаконната епоха на Чосон, където някога бистрата река Кьон се е превърнала в мътен поток. „Мътният поток“ проследява бурните съдби на Си Юл (Роун), който крие миналото си и се превръща в мошеник; Чой Ън (Шин Йе Ън), мъдрата и праведна най-малка дъщеря на най-големия търговец на Чосон; и Джонг Чон (Пак Со Хам), който мечтае да стане неподкупен служител.
Новоиздаденият предварителен преглед започва със Си Юл и група работници, които товарят багаж и приготвят паланкин. Междувременно Чой Ън слиза от лодка и пресича дървен мост. Докато двамата се разминават, раменете им се докосват, което кара Чой Ън да изпусне ветрилото си.
Когато Си Юл се обръща, погледите им се срещат в момент, изпълнен с неизказано напрежение. Той бавно вдига ветрилото, нежно изтупва праха и ѝ го връща. Точно тогава пристига прислужницата на Чой Ън и изръмжава: „Как смееш да докосваш нещо толкова ценно с такива мръсни ръце?“, преди бързо да я отведе.
Макар и кратка, тази напрегната среща събужда любопитството на зрителите относно връзката им и какви събития ще се развият между тях.

Зад кадър от заснемането на снимки към издаването на новия японски албум на Шики. Много ми хареса пуловерчето му с големите дупки Heart Eyes... и съдържанието на пуловерчето ми харесва. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy
И най-важното, Шики носи цели букети маргаритки, сещате се за кого WinkHug и му лепят и по лицето такива цветчета. Много, много сладък и лъчезарен Пак Хюнг-Сик! Heart Eyes

Поредните изпадания на корейските фенове в крайности, правенето от мухата слон и непрекъснатите опити да си очернят белите лястовици мисля да ги пропусна.

# 331
  • Русе
Още 2 дена и ще видим последния сериал с Роун. Аз поне му се каня! Simple Smile
Ако правилно съм запомнила остават 2 епизода на "Бон апети", т.е., тази седмица свършва. То за развитие и развиване на политическата интрига вече няма време, остава само да приключат с готвачката ( предполагам както в АС), Кралят съвсем да освирепее и да докаже историческия факт за своето съществуване и царуване. Само дали няма да го "преродят" в наше време...?! Thinking
"Буря"-та е тази вечер и там ги забъркаха едни...чак Китайската общественост нададе вой. Чудя им се защо точно сега и защо на този сериал...В толкова други филми и сериали се противопоставят двете страни и на всеки му е ясно, че това е художествен проект, а не информационно комюнике...На мен обаче за сега ми харесва изграждането на съдържанието, играта на артистите е приковаваща и във финала на всеки епизод оставят такава стръв, че да чакаш с нетърпение следващото...При мен поне е така.
Тази вечер започва и "First Lady" за тези, които го чакат. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 22:24 от winona

# 332
Еха, Шики ми е набрал маргаритки Kissing Heart Профче, благодаря за това страхотно видео Heart

Марги посмях се с това от ЛПВТ, шефката която мислят за умряла проверява кой се е разписал в траурната книга Joy
https://www.youtube.com/shorts/-1N-fMAJa68

Не си хареса и снимката Joy Нетипична главна героиня, а Сончето я пресъздаде с лекота.

Бел, споменала си ги турския и корейския Ча в един пост hahaha

# 333
На Юна 9 и 10 епизоди ги отметнах предните две нощи, но не стигнах до това за пиша за тях. Накратко, 10 епизод ми хареса, най-после стана интересно.

Още нещо събрано за новия сериал на Кроасанчо - https://www.youtube.com/shorts/Y1vTSafILfc?feature=share

Марги, доволна съм, че успях  да те зарадвам с нещо.Hug

Да развея и малко мускули с Куки - https://www.youtube.com/shorts/kx6EYekinfY?feature=share
Така де, то четвъртък е почти Малкият петък. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 334
  • Варненска клюкарка
Еха, Шики ми е набрал маргаритки Kissing Heart Профче, благодаря за това страхотно видео Heart
Скрит текст:

Колко е красиво това!

Онзи ден минах по диагонала едно интервю със Сончето, впечатли ме частта в която казваше "В нашата страна има особено високи морални очаквания, една грешка и си уволнен" говореше колко е страшна мисълта че в Корея можеш да се окажеш без работа само след няколко часа, докато си си мислил че всичко ти е наред. Тя естествено визираше новия си филм и съдбата на главния герой, но вероятно имаше препратка и към собствените и преживявания. Разказвашеи как от 20 години треперела кое как ще бъде изтълкувано, че все нещо на някого не му харесва и какви последствия може да има това за някого, който просто си гледа работата. Тя наскоро попадна в някакъв направо изсмукан от нищото скадал, но нали винаги правят о мухата слон, добре че бързо и се размина - колегата и от филма разказал в интервю как и казал да погледне детето им (малкия актьор в ролята на нейно детe), а тя без да се замисли му отговорила "гледай го ти, аз имам да влизам в образ".
 Много възмутени хора я критикуваха какво се била надула, естествено не пропуснаха и предположения че сигурно отговаряла така на Бинчо и ето на резултата не закъснял... Наложи се главните да влизат в обяснителен режим какво искал да и каже той, тя какво искала да отговори, имала предвид че в момента колегата и е свободен..... Според мен едва ли е нейна работа да се грижи за детето на снимачната площадка, но като тръгне някоя лавина от неодобрение, поне в Корея дълго няма спиране.
Любимата ми руска съпруга от ллюбимото руско-корейско семейство веднъж обясняваше с цитат от един много популярен навремето сериал (а дори не е била родена когато се илъчваше) че Совите не са това което са... Накратко говориш, каваш нещо смислово вярно и за западната цивилизация звучиш повече от възпитано, но  на корейски често изглеждаш като абсолютен грубиян. Един обикновен отказ да не ти предлагат допълнително храна или кафе се тълкува като лошо възпитание и отговор "не благодаря" не им звучи добре. Затова и по сериалите където се превежда буквално, или се избързва да се гледа с автоматичен превод често се оказваме изгубени в историята.

Преди дни писах за Сакагучи Кентаро който май скоро няма да гледат в Корея, то личния му живот си му е негова работа, но корейците няма да му простя, сънародниците му пък хич. На фестивала в Пусан първо бяха съобщили че той няма да присъства на пресконференцията на филма с негово участие, но се оказва че изобщо са я отменили, това че във филма са се трудили и други актьори, вложени са пари... зачерква се от раз. Прогнозите са че поне 3 години няма да го потърсят за нова роля, а с прохождащата му в Корея кариера е свършено. Ето защо продуцентите особено много държат на добрия имидж. Но честно, наистина си е майсторлък в продължение на години да върти 2 жени и ни една от тях да не разбере за другата....

# 335
Те там в онази част на света от нищо могат да направят супа и скандал, само да има кой да им се връзва Joy Не е смешно обаче като знаеш, че прословутия скандал на един му коства семейството, на друг кариерата, на трети пък живота...
Толкова голям технологичен напредък и такива закостенели разбирания. Това със Сончето е пълно безумие.
Тези дни е била премиерата на филма ѝ No Other Choice, Бинчо бил там, както и на афтърпартито Heart
https://x.com/taepyvng/status/1970315245655670805
Вчера пък беше рожденик Heart

Със Звездолин какво става? Нещо ново около него?

# 336
Скоро нищо не съм срещала за Звездьо. Последното, което мярнах, веднага го бях донесла тук.

Пускам ви една песен, да се поразкършите утре сутринта с нея. Hug
Групата е подопечна на същата агенция, в която е и хубавият Ча.

ВИ си е купил тузарски апартамент.
Новият апартамент на идола, разположен в Чонгдам-донг, Гангнам-гу, Сеул, е закупен за 14,2 милиарда корейски вона (около 10,2 милиона щатски долара). Смята се, че първоначално е подписал договора в началото на май, но официалното придобиване е станало по-рано през месеца. Новината предизвика шок, защото медиите твърдяха, че всичко е направено в брой и без заеми.
Според съобщенията, апартаментът е мезонет с площ от 273,96 кв.м. и разполага с пет спални и три бани.
В сградата има няколко леко различни варианта на жилища с подобни размери, така че нека да разгледаме един от тези варианти!
Комплексът е известен с това, че има помещения с високи тавани, всяко от които е на два етажа. Има две кухни, по една на всеки етаж за лесен достъп.
Главната част на дома разполага с масивен гардероб и спалня, както и с изискана самостоятелна баня.
Допълнителните стаи също са с прилични размери и разполагат с огромни прозорци, като някои дори имат балконско пространство. В зависимост от конфигурацията на жилищата, тези стаи може да имат и самостоятелни бани.
P129 е известен като едно от най-скъпите места за живеене, като други известни личности като Зико от BLOCK B също имат домове в комплекса.

А тук по-дълго и обстойно видео, включващо апартамент от по-висок етаж, както и пространството около сградата.
https://www.youtube.com/watch?v=fhV8DtXXiBs

# 337
Много сладурска песен на LUN8 newsm68. Напомня ми за к-попа от онези години, когато започнах да го слушам Hands V.

За скандалите не ми се говори. За съжаление не си вземат поука. Четох, че е излязъл доклад, в който се казва, че самоубийствата в ЮК са достигнали рекордни нива последната година Sad.
Чудят се за каква измислена дреболия да се хванат, за да хейтят без да мислят какво могат да причинят.

И покрай Tempest се завихри скандал, но този път от китайците. Не били доволни от реплика на Jun Ji Hyun в сериала, която представяла Китай в лоша светлина Crazy. Няколко луксозни бранда, на които тя е лице, спрели рекламите с нейно участие ooooh!.

# 338
  • пак на Рив Гош
Тия дни гледах, че китайците са недоволни и от Bon Appétit Your Majesty, понеже представял китайските пратеници в неблагоприятна светлина, пък и били изпълнявани от корейски актьори (каква изненада Joy), които не говорели добре китайски. Да се чуди човек къде са го гледали, при положение, че Нетфликс няма в Китай, а и корейското съдържание е неофициално забранено в страната от 2016та насам Grinning.

По принцип не се интересувам много от Звездю, но от време на време във фийда ми изскача по някоя статия, та днес беше именно такъв ден, та се зачетох от любопитство (знам, лошо е! Joy). Сега, не съм ходила да проверявам за достоверност, та да се приема с много скептицизъм. В статията ставаше въпрос, че в текущия процес били предоставени доказателства, че "уличаващите" снимки, които са били публикувани, датират от момента, в който Звездю и Ким Се Рон са били във връзка (2019 - 2020та), когато тя е била вече пълнолетна, предоставен е бил пълният текст от писмото, което той ѝ е писал в казармата, когато тя е била все още непълнолетна, и който разказвал основно към военното му ежедневие, и едва в края ѝ е писал, че му липсва, та е било приятелско писмо, а не като за любима. Та, един вид, полека-лека оборват всички обвинения в развращаване на малолетни. Едновременно с това, Звездю и агенцията му (ще) съдят Гаросеро за клевета, уронване на престиж, пропуснати финансови ползи... до дупка.
Та това ми излезе, не се наемам да твърдя доколко всичко е вярно, а и не съм ровила за повече.

Понеже онзи ден стана въпрос за Чунцин - аз съм му фен, откакто видях разни подобни неща в няколко травъл влога (и си го метнах в плановете за Китай... някой ден Joy) - https://youtube.com/shorts/Crnufl1dtA0?si=C1gJfL9--VLidcpe

# 339
Тази лирична песен много ми хареса.

Юна ще я гледам сигурно по-късно през седмицата, че сега имам много работа.
2в1 и аз четох статията за статистиката за самоубийствата в Ю.К. Ето текста.
Според „Статистика за причините за смърт за 2024 г.“, публикувана от Корейската статистическа служба на 25 септември 2025 г. (KST), самоубийствата са изпреварили рака като водеща причина за смърт сред корейците на 40-годишна възраст.
За корейците на 40-годишна възраст самоубийството е представлявало 26,0% от смъртните случаи, надминавайки рака с 24,5%. Това е първият път, когато самоубийството се е превърнало във водеща причина за смърт за тази възрастова група, откакто е започнало воденето на статистика през 1983 г. В резултат на това самоубийството сега е причина номер едно за смърт за хората на юношеска, 20-годишна, 30-годишна и 40-годишна възраст и втората по големина причина за смърт за тези на 50-годишна възраст в Южна Корея.
Двете водещи причини за смърт сред южнокорейците в тийнейджърските, 20-те, 30-те, 40-те и 50-те години са самоубийства и рак. 2024 г. отбеляза както броя на самоубийствата, така и процентът на самоубийствата, достигащи най-високите си нива от 2011 г. насам. Защо тогава умират толкова много южнокорейци? Финансовите затруднения, произтичащи от неотдавнашния икономически спад, са идентифицирани като основна причина. Парк Хюн Юнг, директор на демографските тенденции в Корейската статистическа служба, обясни: „Увеличението на самоубийствата сред хората на 40-годишна възраст е свързано с икономически условия, както и с фактори, свързани с психическото и физическото здраве. Според Бялата книга за превенция на самоубийствата, основните мотиви за самоубийство са психологически и физически проблеми, следвани от икономически трудности.“

ОСТ от Минкиния сериал - https://www.youtube.com/watch?v=Wi3Bzsm49yY

И да вкарам нещо свежо, днешната ми песен-фаворит Heart Eyes -

# 340
  • Варненска клюкарка
Те там в онази част на света от нищо могат да направят супа и скандал, само да има кой да им се връзва Joy Не е смешно обаче като знаеш, че прословутия скандал на един му коства семейството, на друг кариерата, на трети пък живота...

Точно! Жлко че не мога да видя Бинчови Х не ми се отваря.

За Звездювите неволи се умълчаха, но от излезлите наскоро неща, няма доказателтва че КСР е била непълнолетна, една от най важните снимки които представиха като доказателство я разпознаха по тениската с която беше облечена, модният бранд я е пуснал в продажба през 2019 година, т.е. била е на 19 - пълнолетна.  Писмото от казармата го четохме тук, Уин го беше донесла, но там и дума за любов нямаше, а  навремето у нас вървеше забавен лаф за такива писма, че докато ги четеш можеш да забременееш, сещайте се за тематика им. В единственото писмо, което представиха, Звездю и  разказваше за дежурства, патрули, учения, храната, как излязъл с наборите и се напил, а после повръщал 2 дни - такива неща ли се приказват на любима жена? А че му липсвала е нормално, нали е подопечна в агенцията му, какво да и каже? Звездювите адвокати  заведоха дело срещу адвоката на семейството с обвинения за манипилиране на общественото мнение и изложиха факти за фалшифициране на чатове и снимки, много плоско направени с ИИ. Последното което показаха адвокатите му на второто изслушване по делата с брандовете по исковете им за връщане на хонорари бяха че адвокатите на Звездю са извлекли данни от фондови борси с дати от-до за печалбите на  съответните брандове, няма спад, точно обратното, стабилен растеж, имиджът е пряко свързан с печалбите, така че и престижът на съответните марки не е пострадал. Така изложиха фактите, че ако брандовете бъдат удовлетворени и бъде присъдено да им връщат пари, утре всяко ку-ку ще може с малко ИИ да унищожи някой друг.
Два от големите му рекламни договори сега са с лицата на Ким У Бин, май за верига супермаркети и една за био козметика чийто посланик стана Нам Джу Хьок.

За Чун Джи хюн и аз писах онзи ден, а в Китай гледат корейски сериали сигурно както гледаме и ние, някой го взима без позволение, превежда и така... Спряха и рекламите в Китай, но в Корея тези дни са очаровани в каква любовна сцена са я гледали, нарекоха я най-добрата любовна цена за тази година.

Проф много хубава песен, гледам че е  анимация,  от К-поп демона ли е?

Кадри от сериала на УСокчо и АйЮ, вижда се яхта, нощен Сеул и самите те отдале...
https://youtube.com/shorts/F7JWD-8lXxQ?si=yHLZD7EnFCOLPRuY

# 341
Роце, Бел, благодаря за подробностите около ЗвездЮ. Още отначало версията на алчните роднини на КСР намирисваше на гнило, имало защо. Дано все пак някой ден ЗвездЮ успее да изчисти името си...

Бел, за ФБ знаех, че не ти се отваря, затова опитах с линк от Туитър - щом не става слагам ти ги мърдащи. Рядко ги виждаме Бинчови заедно Heart

# 342
Допълвано.
---------------------------------------
Марги, добре си наминала Hug
Беллче Hug, не е от К-поп демоните. Пусната е преди три дни от Уорнър мюзик Корея.
Ето един автентичен, неанимиран Wink, пеещ красавец Heart Eyes - Шики и зад кадър от заснемането видеоклипа към актуалната му хитова песен. - https://www.youtube.com/watch?v=MxaulFLZTzs

Юна ще ме почака още малко.

Бо Гум е заснел изпълнение с екипа си на фенска песен.

---------------------------------------------
Да се разходим с DOWN из дома му. Grinning

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 20:59 от profi_1

# 343
  • Варненска клюкарка
Да попитам докато не съм загубила видеата

Прихнах с този откъс, нямам време да чета в коментарите кой е сериалът та моля ако ви е познато да кажете нещо - заглавие, ново/старо, харесал ли ви е? Може ли да е игрален филм със заглавие  Pretty Crazy?
https://www.youtube.com/shorts/m8Ja6rSikAE

И за това да попитам, няколко пъти от този момент ми е излизал бтс, но не бях виждала самото целуване,  двойката изглежда обещаваща и голямо раздаване пада особено той Joy Този път не виждам никакво дори предполагаемо заглавие. И песента не може да ми е ориентир, защото съм я чувала отдавна а май това е нещо ново?
https://www.youtube.com/shorts/qQxuYMInYNM

Марги, благодаря за гифките, сега разбрах че това са акгуални кадри - предната семица ги видях Бинчови, но там където той е в профил ми заприлича на старо видео..
При мен нещата се отварят някак избирателно, понякога успявам да видя, друг път не се получава, най-често нищо не виждам от ФБ и избирателно от Х, ако пък се овори Х, екранъ ми е пълен с всякакви надписи и е силно стеснен.

Хубав Шики в кадрите от заснемането на клипа. Много харесвам че показват всичко, или поне допустимото и не се притесняват ако лъсне че някой не го бива много в пеенето. Помня Рори като беше донесла едни кадри от студийни записи на ДжГ - ами той изобщо не може да пее, няма никакви височини и сила на гласа, та записваха строфа по строфа от поне няколко опита, като преди всеки опит отпиваше нещо от чашата пред него, но сглобените песни звучаха много добре. Шики и на живо звучи прекрасно.

# 344
Да ви усмихна и вас, отдавна не съм писала тук Blush

Общи условия

Активация на акаунт