АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Гледам си сега Пиянския, и преди да съм се размекнала от евентуалния и очакван хепиенд, мисля да си изкажа негодуванието. Адски ме подразниха две неща.
Едното е егоистичното отношение на сестрата на един от второстепенните герои. Побесня, че приятелката ѝ и брат ѝ се обичат. Според нея брат ѝ, когото лично била доотгледала, когато загубили родителите си, заслужавал нещо по-добро и по-отбрано от най-добрата ѝ приятелка Shocked  . Голям проблем и се виждаше, че приятелката ѝ е разведена, с двама близнаци и е 4 години по-голяма от брат ѝ. И това след близо двадесет годишно приятелство! Вманиачена беше брат ѝ да си вземе младо, красиво, скромно, работливо, богато и т.н. момиче, от уважавана фамилия. Това беше смисълът на съществуването ѝ. Какво иска брат ѝ, обикновен треньор по бойни спортове и фитнес, явно нямаше никакво значение. Със същата зверска амбиция искаше да ожени приятелката си за, по възможност, възрастен, улегнал мъж, със собствен бизнес. Какво иска приятелката ѝ, нямаше никакво значение.

Другото - майката на починала при инцидент медицинска сестра, предизвикан от бащата на Главния, приравняваше самия Главен на убиец, въпреки че момчето нямаше никаква вина. И изобщо не се церемонеше да му го заявява и да го обвинява. За бога! Че той какво общо има с постъпките на баща си?! doh Ама, на, тяхното общество не мисли така. Хвърлят веднага вината и върху сина. Той просто става син на убиец, обществото го сочи с пръст като такъв и животът му се катурва по нанадолнище. Без значение им е невинността му. Нещо повече, той самият почва да се чувства виновен. И после, що имат толкова самоубийства!

Не съм стигнала още до разкриването на разни забулени тайни, а е ясно, че има такива. Но, по подсказките, не са от степен да имат отношение към горния начин на поведение, който искрено ме възмущава.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 21:30 от profi_1

# 601
Последните три серии на Пиянския бяха много хубави. Е, баш последната беше малко ненужно разтеглена и напълнена с излишен, според мен, "напомпан" оптимизъм, но без да е дразнещо, така че им прощавам на сценаристите. Хубав сериал, доста човешки, с доста показани проблеми, имаше по-скоро обич, а не романтика. Сериал от тези с бавното действие. Приятен ОСТ, без да ми е баш впечатляващ, щото вече съм разглезена. Една песен много ми хареса, включително намерих текста ѝ за много смислен и докосващ.

Довечера се мятам да си изгледам негледаните серии на Омъжи се за мен.

# 602
  • Русе
И аз споделям първи впечатления от новите сериали. Simple Smile
Снощи започнах "No next life", само 1-ви епизод, че 2-ри още няма руски превод. Темата: три приятелки, над 40-годишни - 1-та с 2 деца е домакиня, 2-та усилено се мъчи да забременее, 3-та дава съвети как жените да отстояват себе си в този мъжки свят, но самата тя е с неподходящи връзки, които май я ползват за "касичка". И 3-те са доказали се в медиите и познати в бизнес-средите. Проблемите: при 1-та мъжа й смята жена си за вечната домакиня и детегледачка, при 2-та явно мъжа й е асексуален.
Аз, като една типична лъвица, да съм ги наритала и 3-та , ама точно както в "Клуб на бившите съпруги". Joy
Започнах сутринта и "Лунната река", но май ще се окаже тежък и изисква по-спокойно гледане.
Не смея да започна "Манипулираните" с Чи, защото "Един обикновен ден" много ми беше тежък и не смея да си причиня подобно страдание. Може би ще отлежи...
Това е от мен. Хубав ден и приятни емоции на всички четящи!

# 603
  • Варненска клюкарка
Профче, благодаря че си опитала да ми потърсиш опции за Dear X извън Дорамите. Аз имам регистрация във ВК, ама да видим как ще си спомня паролата за там, ако ще трябва да ставам член на някакви групи....

2в1 благодаря за линковете. Успях да го изгледам на Dorama LIVE но го гледах с озвучка, защото тук а съм цъкнала пауза, или да опитам да се върна малко назад и ме връща в началото - пак ме пита за възраст и т.н...
Да питам  някой знае ли защо изгледа на Dorama LIVE изглежда по два различни начина?

Това от първия линк на 2в1, сериите се сменят от падащо меню горе в ляво на екрана и като спра ме връща в началото. Неволно съм изрязала скрийна малко повече.

А тук където ги гледах е с познатия ми изглед с редицата с номерата на сериите долу

Разбрахме къде е проблема с въпросната дограма  при мен, засега ми върви само на Мозила, рутера ги прави мизериите, ама не разбрах какво ще сменя ММ за да спре да се рестартира рутера, някакъв стабилизатор май.

Изгледах четирите пуснати до момента епизота на Скъпи Х. Уин, да кажа че е по-тежък от Един обикновен ден и вероятно ще става още по-по, казвам го,защото често питаше какво става с Ким Ю, а това е новият и сериал и е много различна ... До тук за 4 серии ни показаха семейството и, двама загубеняци - майка алкохоличка и баща също. Заради физическото си оцеляване тя, детето им неизбежно получи увреждане на психиката си. Засега историята стигна до малко след завършване на гимназия. Девойката няма никави скрупли да направи каквото смята за нужно за за да постине това, което е решила, дори да унищожи хора, които я харесват, обичат и и помагат. Самата тя е безчувствена. Под милата и външност се крие чудовище, пресметливия и ум и умението да манипулира хората са потресаващи. Много ми хареса Ким Йонг Де, който поне от това, което видях за 4 серии за момента е главния мъжки образ. Другия дето ще е баш главен, явно предстои тепърва да го разгърнат. Героят на Ким Йонг Де е момче което цял живо, още от детството си познава и обича главната, двамата бяха в нещо като кръг за двама, заедно оцеляваха, той от безразличието на богатото си семейство, тя благодарение на него в богатото му семейство. Пак благодарение на него завършщи частно училище и почти влезе в университета Хангук, стипендията за който щеше да плаща дядо му.. Но момчето беше един от онези, които тя не се поколеба да пожертва за своите цели, но пък и той беше готов да стане нейна жертва, стига да е до нея. Схвана ситуацията с  безпощадната и психопатия, но и така е готов на всичко за нея.
Ким Йонг Де  почти го бях отписала като опция след като го гледах в Пепеляшка в 2 след полунощ, но в настоящия образ  стои много добре и най-вече до колежка близка до неговата възраст.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 20:57 от Беллора

# 604
  • пустинен пъпеш
Тъкмо си помисля да понамаля текущите и сега и Уин с ,, No next life",и Бел с Dear X (2025) така изкусително ме подмамват със споделените си впечатления,че поотворих и двата споменати сериала,пък да видим.

# 605
  • Русе
Dear X (2025) не съм го почвала. Визирах сериала с Чи Чан Унг "Manipulated" - тематиката е подобна на "Един обикновен ден"

# 606
Dear X (2025) не съм го почвала. Визирах сериала с Чи Чан Унг "Manipulated" - тематиката е подобна на "Един обикновен ден"
И двате драми  Dear X  иThe Manipulated  са на една и съща тематика - психотрилър. По мое мнение като за начало не са лоши, но Dear X е по-слаб от към сценарий.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 14:41 от Danifin1

# 607
.......................................
Ким Йонг Де  почти го бях отписала като опция след като го гледах в Пепеляшка в 2 след полунощ, но в настоящия образ  стои много добре и най-вече до колежка близка до неговата възраст.
Бел, бъркаш се. В Пепеляшката участва Мун Санг Мин. Ким Йонг Де игра в No Gain No Love, Sh**ting Stars, The Forbidden Marriage, Moon In The Day, Penthouse, To The Moon, Perfect Family...

Dear X, Moon River, Nice to Not Meet You и Don’t Call Me Ma’am и аз още не съм ги почвала, но наваксах с Would You Marry Me? и Typhoon Family. От Last Summer съм изгледала два епизода, но нещо трудно ми върви.

Днес трябва да почне и Dynamite Kiss.

# 608
  • пустинен пъпеш
Предстои и сериал,който явно ще е интересен според описанието на рускините:Между другото, драмата „Възкресение от замръзналото езеро“ в момента е в процес на монтаж.
Скрит текст:
Актьорският състав е абсолютно фантастичен. Императрицата на Четвъртата страна ще бъде изиграна от актрисата Ли Мюнг, например, която също играе полулуда принцеса в „Двойникът“, заради която съпругът ѝ я удари по главата с лопата и почти я зарови жива. Видях кадри от снимките на „Възкресение“; първо, снимаха в истински планини (а актьорите дори снимаха при -17°C), скочиха в заледено езеро,Ли Ю Жун дори настина там, а след това самата актриса, използвайки предпазен колан, полетя от голяма височина, от снимачна площадка, имитираща градска стена. Като се има предвид, че снимките приключиха през април, а монтажът все още е в ход... Надявам се да е нещо епично, тъй като монтажът отнема толкова много време.

# 609
  • Варненска клюкарка

Бел, бъркаш се. В Пепеляшката участва Мун Санг Мин. Ким Йонг Де игра в No Gain No Love, Sh**ting Stars, The Forbidden Marriage, Moon In The Day, Penthouse, To The Moon, Perfect Family...

Оу вярно,  Няма пари, няма любов беше сериалът в който героинята на Шин Ми На ожени за себе си героя на Ким Йонг Де., хем докато го пишех за пепеляшката се чудех дали не бъркам нещо. Дори имена на герои помня по-добре, отколкото заглавия Joy

Уин, аз писах за Dear X, понеже ти си сравнила това което гледаш с Един обикновен ден, сетих се че често питаше за Ким Ю,  та реших да ти кажа че новия и сериал ми се вжда по-тежък от Един обикновен ден, или поне безнадежден колкото него. Засега са само 4 серии и то от типа ретроспекции от детството и ученическите години, но мисля че потенциалът да стане още по-тежко е доста голям.

Рудуду, знам че обичаш разтърсващи драми, та като споменахме Един обикновен ден, мисля че ще ти хареса, освен това е само 8 серии.

# 610
# 611
  • Варненска клюкарка
Днес е излязло това за Жената на прица от 21 век, първи официални кадри, досега се мяркаха в мрежите само  работни моменти уловени от външни снимки. Сега разбирам че серриалът е на Дисни, до пролетта продуцентът беше Какао. Част от компанията през пролетта беше обявена за продажба и преговаряха с компания от Дубай, имаше статии за проблем с разпространението, може би затова и графикът на този проект закъсня толкова много. По това време вече трябваше да е на екран, а той все още се снима...

На 13 ноември KST, Disney+ APEC беше домакин на своя „Disney+ Original Preview 2025“ в конферентния център на хотел Дисниленд в Хонконг. Стрийминг платформата също така стратегически засили очакванията за някои от най-очакваните си нови сериали, които ще излязат през 2026 г., като разкри първи кадри от всеки проект.

Първо, Disney+ пусна предварителен тийзър, както и първи кадри от дългоочакваната си романтична комедия „Съпругата на великия принц от 21-ви век“ с участието на IU и Бьон У Сок. Историята се фокусира върху наследница на чебол на име Хи Джу (IU) и престолонаследника (Бьон У Сок) в измислен пейзаж от 21-ви век, където Корея е конституционна монархия.  

ГГ са Великият принц Ли Ан и простосмъртната му любима Сонг Хи Джу

Щом пише Дисни, вероятно означава че сериалът няма да се появи на НФ, каквато беше първоначалната  информация. Излязоха някакви статии че има проблем с разпространението, но все пак ще го бъде на Нетфликс, а сега ... Дисни. Много му върви на големи промени на Сокчо последните 2 години. Бегача беше със сменен режисьорски и операторски екип 3 месеца след началото на снимките и всиччко снимано е трябвало да се преснима отначало в т.ч и преснимане на летни сцени през зимата, а  Нетфликс въпреки огромната реклама която направи миналия юли че тръгва на НФ Глобал, в крайна сметка успя да получи права само за излъчване в Индия. Оказва се  новия сериал с още по грандиозни промени, Корейците в коментарите се шегуват че УСок следва основно правило за Халю че няма известен актьор който да не е бил принц в някоя история- в случая от съвременна монархия Joy

Шортс с кадри от събитието където  се вижда по екраните в конферентната зала
https://www.youtube.com/shorts/bG2H7n1w2aQ

# 612
Ауууу, какви откачалки има!
Тия дни Джунгук (BTS) е в "устите" на маса потребители във всякакви социални мрежи, покрай това, че го заснеха да се прибира с момиче в дома си. Още не са я разгадали коя е, и въртят поне 3-4 различни дами от, или близки до, шоу бизнеса. Покрай това почнаха да го наричат женкар, все едно върти по няколко гаджета едновременно, а не че потребителите му приписват коя ли не.  А днес гледам са го определили и като пристрастен към секса. Ей тук ми се иска да имаше човече, което едновременно се смее и плаче.
Това, че някой след няколко поредни нощи дебнене е успял да заснеме Куки кога и как се прибира, е довело до буквално къмпингуване на кукуригу-фенки с куфари пред дома му. Пускам ви видео, в което рускини прогонват две сесанги, китайки или японки, не разбрах точно, които пробват и записват изпробваните комбинации в тефтер, в опит да разбият кода на ключалката и да проникнат в дома му.
Боже, защо тези хора нямат чувство за това къде трябва да са им границите на фенщината! Не са ли чували за лично пространство?! А момчето съвсем отскоро се нанесе в новата си къща. Уви, тя няма таен вход.

Сам и с момичето - https://x.com/i/status/1987925701572653527
В края на втория запис се чува и гласът му, ехтящ във входа.
Рускините, прогонващи сесангите - https://x.com/kiki886888/status/1988588497587019809?ref_src=twsr … in-front-house%2F Чуват се както и репликите им на английски, така и руската реч във втория клип.

И понеже споменах японки, ето нещо съвсем друго.
Ето 10-те най-любими корейски драми в Япония, като се брои от най-големите хитове на последните години до вечната класика, с която всичко започна.
Сгъвам го в спойлер, че пускам и снимките, и бележките към всяка позиция от оригиналната статия.
Скрит текст:
10. Squid Game
Не е изненадващо, че глобалният феномен е хит и в Япония. Този брутален трилър за оцеляване е задължителен за гледане.

9. Itaewon Class
Решителен бивш затворник отваря бар в модерния квартал Итеуон в Сеул, борейки се срещу корпоративната корупция и предразсъдъците, за да изгради собствената си история на успеха.

8. She Was Pretty
Трогателна романтична комедия за приятели от детството, които се събират отново като възрастни, само за да открият, че ролите и външният им вид са напълно обърнати.

7. What’s Wrong with Secretary Kim
Нарцистичен шеф е изправен пред криза на идентичността, когато способната му секретарка внезапно обявява, че напуска след девет години лоялна служба.

6. Goblin
Трогателна фантазия за безсмъртен гоблин, който търси човешка булка, която може да сложи край на прокълнатия му живот, съчетаваща романтика, хумор и мъка.

5. Stairway to Heaven
Трагична мелодрама, проследяваща двама влюбени от детството, разкъсвани от ревност, загуба и съдба, известна със сълзливите си разказ и емблематични сцени.

4. You’re Beautiful
Комедиен романс, в който момиче се дегизира като брат си близнак, за да се присъедини към популярна момчешка група, което предизвиква хаос и неочаквана любов.

3. Crash Landing on You
Южнокорейска наследница случайно се прехвърля с парапланер в Северна Корея, където е спасена от войник, който рискува всичко, за да я защити.

2. Dae Jang Geum
Действието се развива в корейската династия Чосон и разказва вдъхновяващата истинска история за първата жена кралски лекар, която се издига от скромна кухненска прислужница до дворцова слава.

1. Winter Sonata
Вечна любовна история за първата любов, спомените и съдбата, която е завладяла сърцата на милиони и е помогнала за разпалването на Корейската вълна в цяла Азия.

# 613
  • Варненска клюкарка
Проф, виждам че Джункук го спрягат с Уинтър, от IVE ли беше айдълката? Няма да им е за пръв път, май в началото на годината или през миналата, пак ги бяха събрали заради гривна ли беше не се сещам...Преди няколко месеца пък заради един разменен поглед ги сватосаха с хореографката му Joy Трябва да си свикнала вече, май непрекъснато има слухове за нови и нови любови  Joy Единственото на което вярвам е че се среща с някоя, т.е. си има нормален живот на млад свободен човек. Е да, айдълеите най-често се срещат с айдълки, айдълките също и с бизнесмени, събират ги по разни награди и форуми с различни каузи та е нормално... Другото което ме изуми е че някакви хора се опитват да влязат в жилището му, това не беше ли охраняем блок в затворен скъп комплекс без свободен достъп на външни лица?Полиция нещо такова дали са чували...., какви ги къдрят там китайки, рускини спасителки....Боже!

Ама като знам що за глупости могат да натворят фенове,наистина е пълна лудница. Аз още се ядосвам за УСокчо на онова злополучно парти че на него му се отрази на имиджа и от там професионално. Имаше оттегляне от ИГ му, от някаква друга мрежа и от фенлуба му, имаше призиви за бойкот на 2 от веригите които рекламира. За втори път за един месец, добре че не се стигна до там... Но спряха да гласуват за една предстояща награда за която водеше с много преднина пред втория и то цели два кръга... За една едничка снимка с Чанг Уон Йонг и то като позира, а не снимани някъде си, девойката отново от въпросното IVE. Джункук сексманиак, Сокчо го пратиха при педофилите, че девойката била дете само на 21. Нарекоха го стар вълк илязъл на лов, под видеата риторични въпроси бил ли я завел вече в някоя от стаите в хотелската част.... За една тъпа снимка на която и двамата по-зи-рат, а тя се снима с всички по-така момци! Половината от въпроното IVE тацуваха около УСокчо, какво трябваше да направи, да ги набие ли че му се мотаеха в краката?  Пък той толкова вниаваше до кого стои и с кого разговаря- основно  компания му бяха Ли Че Мин, Ким Йонг Де и Джуно, а от жените разговаряше с двете си колежки от Силната 2, които са и от неговата агенция, т.е безопасни, има и няколко видеа как си седи сам и си цъка на тела, ама върви обяснявай после че не си стар вълк на лов за малки изгубени в гората козички..За 2 седмици пусна 4 реклами и една корица, ама продължават някои с хейта, горчивия вкус им оставял...
Вчера излезе новина че въпросната Чанг Уон Йонг изключителна любимка на корейците които я намират за съвършена красавица (намирам други айдълки за много по-красиви) и едно от най великите им рекламни лица оказва се в началото на годината  само на 20 г. си е купила апартамент в луксозен комплекс,  на стойност 13,7 млрд вона т.е. почти 10 милиона долара и то плащайки ги в брой, тези дни просто е финализирана сделката, а кадастърът им е отворен за достъп и се вижда всичко. Че аз за мъже айдъли не съм чела на такава възраст да са имали нейните финансови възможности.

Вчера забравих да кажа че сериалът с АйЮ и Сокчо ще е с премиера през април 2026 и с ново, вече официално заглавие "Перфектната корона". Видях и кадри от тийзър, ако това е момента на първата среща на ГГ, доста добре изглеждат заедно. АйЮ вече не е като момиченце, има друго излъчване.
https://youtube.com/shorts/WesbKbORqoU?si=UrqDlj-jO3DsjRVs

Другото интересно от въпросното събитие в Хонг Конг където Дисни е представила предстоящите си сериали е сериалът със Суки, който ще се казва "Вторият брак на империатрицата" т.е. ако бяха оставили работното заглавие на Сокчо и АйЮ половинът на АйЮ щеше да е в малко смешна ситуация - тя в роля на жената на принц от 21 век, а половинът и в реалния живот в сериал като втори съпруг в друга съвременна монархическа драма. Фентъзи със странни имена на героите. Импеириатрицата е Шин-Ми На, в ролята на първия вече бивш съпруг Джу Джи Хун, но проекта ще се излъчи през втората половина на другата годиа. Харесах Джу Джи Хун  в Златния час, и ми се видя голям пич в една забавна ситуация когато се оказа на сантиметри от Сокчо и Хе Юн, ставайки  неволен свидетел на общуването им, като  реагира с действия и хитра усмивка, която пък предизвика и смях и радост у феновете на Сокчови Joy

Другото ново от Дисни, което се очаква съвсем скоро е "Маde in Korea" с Бинчо, У До Хуан и забравих на третия  името ще пусне първа серия на 24.12. Бинчо с първи сериал от 6 години след ЛПВТ и  доброволната му  изолация от сериалите. Миналата година по това време излезе филмът му Харбин за корейски национален герой, който добре се отрази на боксофиса.

Тези дни Пак Бо Йонг на екран с трети сериал за една година, много работи тази жена бре - през февруари с Мело тв, преди 2-3 месеца с някакъв на който не запомних загланието и сега трета работа!

От японската класация съм гледала седмото  и третото място. И двете двойки много химични.

My Destiny .Много харесвам тази песен от Моят любим от звездите. В случая изпълнителката в дует с известен японски певец, гласовете им се допълват страхотно.
https://www.youtube.com/shorts/POG95Sg5r6M

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 18:31 от Беллора

# 614
Като изключим Калмарите, всички останали сериали от японската класация съм гледала.
Прави ли ви впечатление, че в три от тях участва Пако Smile.
В 1 и 5 актрисата в главната роля също е една и съща - Че Джи У.
В 5 актрисата в дясно е г-жа Рейн - Ким Те Хи.
В 4 девойката, която се прави на момче е Пак Шин Хье.

Бини ще го гледаме скоро, но догодина се очакват два сериала и със Сончето. Единият е с Чи Чанг Ук - Scandals, а другият е Variety.

Общи условия

Активация на акаунт