АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 571
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Ако някой проявява интерес:
Dear X, бг суб
https://playtube.tv/watch/%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B8-%D1%85- … t/GEzzWGXomfjeKPc

Споменавали сте я Хуаса на няколко пъти в темата по различен повод (най-вече Профи), но онзи ден искрено се изненадах, че изпълнява и песен от ОСТ-а на Кралят, вечният монарх. Рори и Уинона го гледаха заедно, преди тях и Криси, споделяха видеа и чрез тях някак стигнах до тази хубава песен, която още нямаше да знам кой я пее. Странно,  много харесвам звученето на корейския език и музиката им, но не се вълнувам толкова от изпълнителите Joy
Впечатляващ глас, но с нейната необичайна външност предполагам и доста хейт е отнесла...

Любимата ми песен през последните дни
https://youtube.com/shorts/4schuvLrRdM?si=qedXdqkYs8QBe_RH , с Парк Джонг Мин носи съвсем различно усещане Stuck Out Tongue Winking Eye
И като го споменах, тук сладко придърпва Бини за прегръдка https://youtube.com/shorts/zFDgnJIByFY?si=Sc4b3BXTE2-TWoHk Joy
Бел, така е, организаторите си преследват свои интереси и някои двойки гледат да ги съберат, други пък търсят начин да не ги наредят един до друг, за да не се измести фокуса... Феновете сме във филма обаче и едни съпоставки, едни тълкувания за езика на телата при Бинчови и Сокчови, та пушек се вдига hahaha

Ще се радвам да ми събереш линковете с музика.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 23:21 от Margarita N.

# 676
  • Варненска клюкарка
Запазвам, макар че едва ли ще стигна до бг превод, защото  другия четвъртък е финалът с последните 2 серии, няма да ми се чака за превода...
Марги мисля че вторият човек когото Бинчо прегърна след жена си, беше Пок Джонг Мин. Има и едно многосладко видео как докато седи в публиката шътка с пръст пред устните на някого който говореше от сцената, много смешно изглеждаше, освен това е и срамежлив подобно на много други корейски мъже. В момента актьорът водел преговори за сериал

Колкото повече чета и гледам за корейския шоубизнес и в частност за атьорите, толкова повече ми се струва че са едни нищожни пионки в ръцете на агенции, мениджъри, продуценти и почти нямат думата ако искат кариерата им да върви. После що мрат като мухи - кой сам сложил край, на кой не му издържало сърцето... Ако настъпят някоя мотика агенцията им първа им и бие шута, рекламодателите си искат парите, а продуцентите не искат петно върху бъдещите си проекти и без милост биха закопали всеки. В този смисъл ако някой се окаже употребен като Бинчови които тези дни влязоха в устите на хората в не особено положителен смисъл, едва ли семейството са имали голям избор, дори да речем че са знаели че ще бъдат наградеи. Организаторите са действали за своя изгода. За Сокчови дето ги споменах че тях не ги допунаха дори една тяхна снимка с наградите ASEA, вероятно беше по причина желанието на техните агенции, защото на Баксанг 20 дни преди това,  голям шум се вдигна около тях и все беше от вида дето агенциите най не им се чуват такива спрежения. Нетизени след награждавенето в Япония бяха много възмутени и коментираха че за пръв път се случва наградени актьори да нямат фотосесия с наградите си,  нито  като колеги обща снимка от събитието. Голям вой беше  и за подмяната на номинацията направо в движение...Обратното, на колективната снимка ги сложиха в двата края на 12 метровата тълпа, беше прекалено очевидно че някой не позволява обща снимка, имаше нещо подобно когато скъсиха разстянието на диванчето на което седяха на ААА и от персонала на организаторите веднага довтасаха двама да им посочат двата края на дивачето, асно се видяха жестовете с ръце и преместването на Сокчо  "ти тук, ти там" сякаш бяха петокласници, пък дори не беше официалната част а антракта  Joy За сметка на това пък айдълите как и с кого ли не се появиха по снимки, в т.ч. и момчета и момичета от различни групи се нащракаха заедно. Затова преди Синия дракон се чуде  дали на Бинчови ще им позволят да седнат един до друг като семейство, защото като за начало  пристигнаха поотделно. А какво остава за други дето са "просто" колеги  Joy..

Марги, знам че се интересуваш, пък все забравям да кажа че сериалът за новото Гумихо с Ким Хе Юн засега е обявен за 16.01 2026. Така дълбоко се е покрила в момента, дори за РД се появи колкото да благодари с няколко снимки и торта подарена от рекламодател. Пусна и кратко видео с друга торта в домашна обстановка до кухненски плот докато палва свещиката .
За УСокчовия засега няма дата, той самият се появява само  в нови реклами, никъде не са го снимали навън, освен че преди десетина дни поднесе награда на KGMA и после като някаква пепеляшка направо от сцената камера проследи пътя му през огражденията за знаменитости, чак до колата която го чакаше навън, не общува с никого от гостите, не седна в публиката и не се снима с никой, освен със Стрей кидс- поднесе награда и си тръгна. На РД в два последователни дни прави фен срещщи, снима се  с кашоните с подаръци които щеше да раздава, но от шоутата не изтече ни една снимка или видео, чак се чудя как е въможно.

И в двата случая го разбирам като голямо пазене преди излизане на новите им проекти, посланието изглежда като  от вкъщи на работа и обратно....

Аз попаднах на новина, която сигурно много щеше да хареса на Рори, дано да я види. Накратко в момента се снима тайландската версия на Алено сърце, знам че освен корейската тя беше гледала и китайската, а за тай -версията се коментира  че ще е много грандиозна предвид бюджета и. Снимките са започнали през август, засега не им се вижда края, процесът напредвал бавно заради тренировките им по езда, стреляне с лък и подобни  отработвания преди снимки, а и една от актрисите била последна година студент по стоматология та и с нейния график се съобразявали. Доста се изненадах и за стоматологията, и за съобразяването с нейното време. Очаква се сериалът да е на екран в края на 2026. Главният актьор Уин Метауин е голям любиме на зрителите, в т.ч. и на чуждите. Марги с теб сме го виждали на сцената на наградите Seoul Drama Awards да се мести след една жълта дантелена рокля, на бърз кадър беше доста забавен стремежът му да си намери място до собственичката и Joy
Аз съм го виждала и като лице на Прада за Тайланд, красив е.

Принцовете. Главният е единият от двамата с тъмните тениски най-вдясно на екрана.

Главната двойка

Пуснали са първи тийзър, много отдалеч започват рекламната кампания.

# 677
  • пустинен пъпеш
Последната императрица (2018)/ Достоинство императрицы/доста ме увлича,в тази алтернативна конституционна монархия събитията следват едно след друго.До края на 4 еп.се колебаех дали да продължа,но оттам нататък започна да става все по-интересно и забавно,особено  когато в 5 еп.Чан На-ра запя.А публичната изненада,която устрои кралицата в края на 10 еп.(всъщност 20-ти,но ги сливат по 2 в серия)много ми хареса.Освен На -ра,чудесно играят и актьорът в ролята на императора,и неговата секретарка,и повечето от останалите актьори.Изпълнението и на малката принцеса е на висота.

# 678
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тази ще ми е трета поред вечер в опит да изгледам целия 7 епизод на Nice to Not Meet You. Нещо хич не ми спори. Може би е малко по-мудна и скучна от предишните или задрямвам повече от обичайното.

Днес е било прощаването с почналия на 91-годишна възраст доайен на к-драмите, актьорът Lee Soon Jae. Десетки знаменитости от развлекателната индустрия и обществения живот са отдали почитта си, включително президента Lee Jae Myung. Аз харесах и коментирах тук сериала "Кучето знае всичко", в който той играеше главната роля. Светла му памет!

Провеждането на наградите MAMA 2025 в Хонконг, насрочени за 28 и 29 ноември, с участието на десетки идоли, е под въпрос след днешния пожар в жилищни кули в квартал Тай По, при който загинаха 36 души и 279 са обявени за изчезнали. Това е един от най-смъртоносните пожари в историята на Хонгконг.
Скрит текст:

# 679
  • Русе
Профи, посочва ли се каква е причината за пожара? Видях снимките, но не обърнах внимание, стори ми се, че е от Тайван.
По съвет на Рудуду намерих "Последната императрица" и го заложих. Може и да ми хареса, знам ли. Имам текущи и китайски, и корейски - търся си нещо, което да ме грабне, ама мно-о-о-о-го! (надеждата...последна, знам Stuck Out Tongue Winking Eye )
Следя "No next life" - напълниха го с много дребнави и елементарни глупости, на моменти ми и доскучава, а май и рускините не са ласкави. Аз, обаче, мазохистично гледам тези 3 прекрасни талантливи артистки как пресъздават в ролите си  семейни и лични ситуации, които се случват  на всяка една жена. Стряска ме само факта, че всяка една няма усет за собственото си състояние, но тича да помага на други. Ако основната идея на сериала съвпада с името "Няма друг живот" очаквам всяка една от тях да намери себе си и пътя, който я прави щастлива.

# 680
Уин, май не. Само пишеше, че не се е задействала противопожарната система, че част от хората са останали в капан, и че един от загиналите е пожарникар.

Ето ви един хубав Ча, да потренирате и да се подготвите за хореото - https://www.youtube.com/watch?v=qhjgAjbVPX0
Признавам си, че бих окапала още на загрявката Joy . Абсурд да успея да си извия така крак.

# 681
  • пак на Рив Гош
От това, което видях снощи по тукашните новини, блоковете са били в ремонт и опасани от бамбукови скелета. Пожарът е започнал по всяка вероятност от или близо до скелето и се е разпространил много бързо именно заради бамбука. В блоковете е имало около 2000 апартамента (ако не ме лъже паметта) на над 30 етажа и част от хората не са успели да излязат навреме.

# 682
Трагедията е голяма. А в нашите новини, естествено, няма нищо.
Още не е ясно какво ще се случи с шоуто за връчването на наградите MAMA 2025. Част от артистите, които ще участват, вече са пристигнали в Хонконг. Полетите им са преди инцидента. Други с голяма вероятност няма да пристигнат. Съобщава се, че продуцентският екип в момента реорганизира програмата и постановката, включително прави спешни промени в сценария, за да включи съобщения за утеха и съболезнования за жертвите. Дали изпълненията на артисти, които са имали планирани сценични ефекти, свързани с пожара, ще продължат по график, също е предмет на обсъждане поради липса на време. За момента е това.

Вчера ми попадна нещо интересно, но нямах време да го постна. Сега се коригирам.
Съжалявам само, че не знам в коя платформа е оригиналното видео, за да мога да дам линк.
Ето как гримьор от индустрията превръща обикновен индивид в к-поп айдъл.
https://image.koreaboo.com/2025/11/a-9-12914246221069983515.mp4
Първо, те започнаха с нанасяне на фон дьо тен, за да изравнят тена на кожата му.
https://image.koreaboo.com/2025/11/b-9-1508657360243989062.mp4
След това контурираха и акцентираха върху лицето му. По-конкретно, те подчертаха скулите му и носната му част.
https://image.koreaboo.com/2025/11/c-8-12238514124914422261.mp4
След това оцветиха очите му в сянка и подчертаха неговия aegyo-sal (каквото и от егиото да е това Wink).
https://image.koreaboo.com/2025/11/d-7-5589401924002504432.mp4
Оформиха косата му като на K-Pop идол и сложиха светли контактни лещи.
https://image.koreaboo.com/2025/11/e-4-5620382947332277509.mp4
За финалните щрихи му дадоха цвят на червилата, драматичен руж и дори стикери за лице.
https://image.koreaboo.com/2025/11/f-3-2779292946906589484.mp4
И ето така, той се превърна в съвсем различен човек!
https://image.koreaboo.com/2025/11/g-1-16084359060767573635.mp4

Направо го харесах. Heart Eyes Wink

# 683
  • Варненска клюкарка
Профче, толкова разкрасителни гримове съм виждала, че имам чувтвото че ще мога да ги нарисувам и аз. След изравняване на тена си е буквално рисуване на ново лице. Запомнила съм някои тънкости които спазват и от едно посредствено дори направо некрасиво  лице с поизоран тен накрая ефектът е много красив човек. Като ми попадне с правилата на добрия корейски грим ще донеса - имаат и помощни средства за коит дори не бях чувала, но трябва да се види, че не знам и как се наричат .

Хубав Ча на репеицията. Винаги съм се удивлявала как корейците и на доста късна възраст са с толкова подвижни стави, пък какво остава за младите. Аз не бих се и опитвала че после "ремонтът " е доста скъп и болезнен. Преди 5 години ММ малко по зрял от сегашната ми възраст от едно клякане скъса менискус и после операция, лечение, 2 месеца болнични...  Просто ще се радвам на Ча!

Вчера е било коледното парти на Картие и посланиците на марката за Корея Сокчо, ДжиСу от Блек пинк и Хюнджин от Стрей Кидс са били домакини на вечерта. Този път дрескодът е бил в черно, миналата година тримата посланици бяха в червено. Мъжете са си същите, само женското рекламно лице е ново - Джису. Винаги съм я смятала за една от най-красивите айдълки, ама що за прическа, сякаш е тръгнала на сауна!

Много ми хареса с каква нежност Усокчо прегърна Хюн Джин и го дръпна пред себе си, че момчето намирайки се зад него проточваше шия да види нещо ....
https://youtube.com/shorts/BrTUBIMSFFQ?si=gHy4U8SvJvpbqOqh

Сокчовото неловко пристъпване от крак на крак...
https://www.youtube.com/shorts/X1afpefUGmY

и още малко
https://www.youtube.com/shorts/OUpUuo6vB0s

Слава Богу този път основно спреженята за химии и вибрации са за Хюнджин и Джису макар че се чудя де им се привиждат и за тях, ама поне този път не забъркват Усокчето във фантазиите си. Но се забелязва силното му притеснение - пристъпва от крак на крак, върти се като обран, а след официалната снимка подредени двамата мъже и жената между тях, където и да се преместеше Хюн Джин, сред тълпата, на балкона или другаде, УСокчо винаги беше от другата му страна, не от страната на Джису минавайки на схема жена/мъж/мъж.... Малко като по старото правило "парен каша духа" - явно след нещастната му снимка позирайки до Чанг Уон Йонг на злополучното парти на W, повече няма да се селфи с айдълки дори по работа. Пак по изпитаното правило в кавичките, в ръка беше с бутилка газирана вода, или лимонада - едва ли отново ще успеят да му пробутат чаша с алкохол.
По същата причина агенцията му пусна видео  за което споменах тези дни от наградите KGMA от момента в който поднесеп награда и веднага си тръгна направо от сцената, като камерата проследи пътя му до колата която го очакваше пред залата...

ПП И по нашите новини сутринта към 6ч.казаха че пожарът се е разпространил лесно пълзейки по бамбуковото скеле. В Шортс ми попадна коментар че според трагедиите, вероятно имаха предвид според броя на жертвите, националния траур в азиатски държави можел да продължи и 10 дни което като че ли изключва автоматично шоу програмите през това време. Помня че миналата година на 29.декември когато на летището в Муан катастрофира самолет и почти 200 загинаха, корейския траур наистина беше точно 10 дни. През това време награди на телевизии, които трябваше по програма да се излъчат в новогодишната нощ бяха отменени, също и партита на модни брандове, премиери на сериали бяха изместени за след седмица, концерти и други такива бяха отменени, излъчването на вече започнали сериали също имаше отменени серии.... Не знам обаче китайците дали така ще действат. Ужасно е, много хора са това!

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 21:43 от Беллора

# 684
  • пустинен пъпеш
Уин, предупреждавам овреме да не тръгваш с големи надежди ,,Последната императрица" чак да те грабне.Такъв коктейл ,та чак миш-маш са забъркали в него,та до фарс са го докарали.Но алтернативната реалност го позволява. Докато недомислиците в сериалите на съвременни теми са ми доста дразнещи, то тук  приемам всякакви глупотевини и дори  се забавлявам с тях,но в никакъв случай не мога да го причисля към грабващите.

# 685
Редактирано.
------------------------------------------
Тийзър към друга от новите песни на Ча.

Ама моля Joy, Хюнджин е най-високият в Стрей Кидс. Останалите са още по-нисички. Все се каня да им събера ръста на едно място, може би точно сега е моментът.
Хюнджин - 1,79; Сюнгмин - 1,78; I.N - 1,72; Лий Ноу - 1,72; Банг Чан - 1,71; Феликс - 1,71; Хан - 1,69; Чангбин - 1,67.
Впрочем днешният им клип на песен от новия им албум е много, много "филмов". Ето -  https://www.youtube.com/watch?v=E8i32NXMxnc

За пожара в Хонконг едва одеве пуснаха подробна новината. Сутринта нямаше, поне където аз гледам. Броят на жертвите продължава да расте.

-------------------------------------------------
Ако нямате какво друго да правите, бъдете като к-поп айдъл трейни за 30 дни -
https://www.youtube.com/watch?v=jGWLxLd-ssc

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 20:28 от profi_1

# 686
  • пустинен пъпеш
Нефтликс са пуснали  първите 3 от 10-те еп. на шоуто Three Idiots in Kenya(2025-своеобразно продължение на Ново пътуване на Запад) един от тримата участници в Cho Kyu Hyun(Super Junior).Мисля,да погледам.
Иначе доста търпеливо гледам новите серии на Скъпи Х,No Next Life (този по-скоро на инат го продължавам),Динамитната целувка поне все още е забавен и чакам с нетърпение финалния развой на Тайфуна.И за разтоварване доглеждам Последната императрица.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 18:26 от rududu

# 687
  • Варненска клюкарка
Профче, така е, Хюнджин определено не е нисък, а по корейските стандарти 179 си е направо висок мъжси ръст, ама до Сокчо всички стоят дребни, на това се хилят коментиращите, а групата и актьора не се засичат за сефте на една сцена или парти и си имат закачки на тема ръст  в посока момчетата към Усокчето. Наскоро сложих почти патешкото им ходене около него на KGMA Joy.

Това дего само посегна да вземе китката от Сокчовите ръце е много смешно, чува се смехът в залата rotfImbo
https://www.youtube.com/shorts/k70yl_idPAI

Хюнджин за пръв път го идях на миналогодишното  коледно парти на Картие,с дългата коса ми се видя много красив.
За тази година ги предъвкаха за черния дрескод, партито било в не особено коледен стил и домакините и голяма част от гостите били в черно. Коментират Хюнджин че е с обувки със скрита платформа и че или той не е 180 см, или Сокчо не е 190- знаеш, една от любимите теми на корейците е за външния вид- грим, прически, марки- особено се зарадваха на порасналата коса на Хюнджин и на Сокчовата коса без клечките.... Коментират също и че двамата главни момци на партито на Картие в началото са изглеждали като гърмяни, били много смутени, сякаш били  на парти за пръв път,  минало време докато се отпуснат.
Сокчето нежно дръпка Хюнджин и го бутна до Джису
https://www.youtube.com/shorts/9tD01aZD830

Започнах Пепляшка и четирите рицари. Засега не знам дали ми харесва-  колкото ми е интересно, толкова и на моменти ми е дразнещо, а най дразнеща ми е баш главната,. Изгледах първите 2 серии и бяха нещо като запознаване с четиримата главни и останалите герои де. Вече мина балът и запознаването на главната с "приинцовете" частта със злите  мащеха и нейната щерка, издевателстващи над главната, готиния дядо на принцовете, тоест има допирни точки с приказката, макар и да е много по-различно в сериала, а  същинската част предстои да започне тепърва, както казах досега беше само запознаване с многото герои, та ще видим как ще ми върви е нататък...

Гледам го тук, откак сменихме рутера сериалите си ми вървят без грешка

Золушка и четыре рыцаря
https://58.doramalive.news/dorama/cinderella_and_four_knights/series1/

ПП Ехх, защо и тук си нямаме такива подаръчни комплекти
https://www.youtube.com/shorts/J1v3tfh_684

# 688
  • Русе
Профи, това е твоята компетенция: Гледам клипа на Хуаса "Good goodbye" с участието на Пак Чунмин - това от сериал/филм ли е или просто клип?

# 689
Редактирано.  2 Пъти, щото никой не драсва и ред!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Уин, просто клип е. Песента е авторска, на Хуаса с още двама човека. Единият има намеса в текста, другият в музиката. Излезе преди месец като дигитален сингъл, заедно с оркестрова версия на парчето с участието на южнокорейския струнен квартет Duomo.
Ето версията с квартета - https://www.youtube.com/watch?v=wQLEkO71PAk
А ето и зад кадър от заснемането на видеоклипа - https://www.youtube.com/watch?v=-iDWlTaXiS8

Белл, Хюнджин е много красив, естествено красив. "Забърсан" е от JYP Entertainment докато пазарува с майка си. Присъединява се към компанията някъде през 2016 г., без никакви умения. За да навакса, тренира усилено в продължение на две години. Интересува се от танци, като гледа как старшите стажанти се изявяват на сцената, и практикува, като изучава различни видове танци в Училището за сценични изкуства (SOPA). След дебютирането си със Stray Kids за известно време е и постоянен водещ на шоуто Music Core. В началото на 2021 г. и него го набеждават за тормоз в училище, поради което си взема 4-месечна почивка, да мирясат хейтърите. (Понякога имам чувството, че ръсенето на безпочвени обвинения с цел изцеждане на пари, или просто заради мантрата "този/тази/тези не ги харесвам", са превърнати в национален корейски спорт doh.) Според единодушното мнение на останалите момчета от групата, споделено в съвсем скорошно интервю, Хюнджин е човекът, който с харизмата и сценичното си присъствие грабва и приковава вниманието на публиката. Съгласна съм с тях, харесвам го. Heart
Бих добавила, че много се впечатлих от смелостта му на седмицата на модата в Париж да общува директно с феновете, давайки автографи и правейки селфита с тях. 99% от другите му корейски колеги предпочитат да не се бутат в тълпата. Само ВИ направи лек жест и подари цветя на жените, отивайки при тях, но през обезопасителната бариера и не когато бе стълпотворение.

Ето още един с харизма, който днес ни е пуснал Sueet Papaya да ни омая Wink Laughing.

А за да ни довърши е включил и кученцето си, не само в клипа, а и лекичко в промотирането Heart Eyes.
https://www.youtube.com/shorts/guFxDG3pWBE

-------------------------------------
Така и така сме на музикална вълна, ето победителите в Ден 1 на наградите МАМА 2025. Още не съм чела и гледала как в сценария е вмъкната необходимата почит към жертвите от пожара.

------------------------------------------------------
Бо Гум е водещ на наградите, ето откриващото видео - https://youtu.be/gYLnMofT0Fw?si=VvgUsJjCdT7xzGg9
Плейлиста с изпълненията  - https://www.youtube.com/playlist?list=PLjUVzlcpeN4SCiLSNyJK2c7zY27XS9qM4
За нямащите време, изгледайте поне това видео, колкото да придобиета представа за размаха на шоуто. Групата не е от най-известните и песента им с нищо не впечатлява, но представлението е мащабно.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 22:14 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт