Созопол 2025 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 8 325
  • 163
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Ей такава лудница преживяхме миналата година във "Вила лист" до Централния плаж. Беше пълно с румънци под 30, които вдигаха хотела на главата си.
Затова тази година избрахме "Алфа вита".
Как в хотела  като изключим шумните туристи. Храната как е?каква е цената на паркинга към хотела ако сте го ползвали. На плажа пред хотела има ли свободно зона?

# 136
  • Sofia
И ние сме в Созопол вече и цените по заведенията ми се струват доста нагоре, спрямо миналата година. Не мога да кажа конкретика, понеже не обърнах внимание точно какво, но оставяме с едни 30% нагоре по заведенията, така ми се струва. Имайте предвид, ако търсите по-бюджетна почивка.

# 137
  • София
Скрит текст:
Ей такава лудница преживяхме миналата година във "Вила лист" до Централния плаж. Беше пълно с румънци под 30, които вдигаха хотела на главата си.
Затова тази година избрахме "Алфа вита".
Как в хотела  като изключим шумните туристи. Храната как е?каква е цената на паркинга към хотела ако сте го ползвали. На плажа пред хотела има ли свободно зона?

Хотелът е приличен, били сме три години в него. Поддържат чисто, сменят чаршафи, кърпи и консумативи редовно, без обаче да има някакви глезотии.
За мен един от най-големите плюсове беше закуската - много разнообразна и с пресни продукти, солени и сладки предложения бол. Миналата година за румънците имаше даже сармички на закуска, щяхме да паднем от смях. Вечерята не знам как е, винаги сме били само със закуска.
Към закуската бих прибавила лоби бара, който гледа към морето, и местоположението на минута от плажа.
Паркингът към хотела е само 4 или 6 места и 2024 г. беше 10 лева на денонощие. Мисля, че тази година са се полакомили и са го вдигнали на 15 лв.
Свободните зони на Централния плаж не са точно пред хотела, но мисля, че са три или четири на целия плаж.

# 138
  • София
Ей, значи, много е неприятно като прочета такива отзиви, обаче изобщо не съм изненадана. Да отидеш на почивка, да си дадеш парите и накрая разочарование. Има си стандарти, които трябва да се спазват. Ама очевидно не се спазват.

# 139
  • София
И ние сме в Созопол вече и цените по заведенията ми се струват доста нагоре, спрямо миналата година. Не мога да кажа конкретика, понеже не обърнах внимание точно какво, но оставяме с едни 30% нагоре по заведенията, така ми се струва. Имайте предвид, ако търсите по-бюджетна почивка.
Вече не знам накъде от миналата година.
Спя в стария град при много лични хора, в новия не стъпвам, ходя на плаж на края, на Веселие на бийч бар при много лични и скъпи хора и пак:
Чорба от 14-18 лв, наливна бира в пвц 7-9 лв, чаша вино 9 лв, коктейл 15-21 лв, основно от 28 лв, шопска 16-18 лв и пкс за 12.
Кеф цена няма, но търпението си има граници.
А, аз обичам да ми е разточително и да, не е хубава тая.
Нашата съфорумка Бояна качва много хубави видеа за катастрофата на едно море, мига мнооого да си дискутирам с нея

# 140
Какви видеа? От Созопол ли?

# 141
Какви видеа? От Созопол ли?
Във Фейсбук. От плажа между Черноморец и Градина.

# 142
Ааа тези от ветреещите парцали на Халваджиянови..

# 143
Далян Чайка Созопол - с две ръце не препоръчвам . Сървиса е под всякаква критика  - объркани поръчки не веднъж ,  невдигнати празни чинии , които накрая сами си разчиствахме ,  три пъти молихме да ни донесат
прибори , не говорещи български сервитьори . Тра-ге-ди-я!!!
Цените - минерална вода 0,750 мл- 10 лв , ами то ние в тая жега изпихме поне 5-6 бутилки . Салатите  , ако може да се нарече салата един домат на четири,  една краставица на четири и парче сирене  - цена 23 лв. Най- обикновен пържен барбун 23-24 лв , чаша вино 9 лв  , наливна бира - няма .
Сал една гледка до към 21:30 леко замазва положението , но като цяло е МЪ-КА!! Със сигурност няма да повторим и със сигурност така не се прави туризъм.
За сравнение давам пример със заведение в  едно градче в Испания , типично морско със същата панорамна гледка и стил на обзавеждане . За 18 евро на човек получихме - по една салата прилична като количество , цяла риба на скара и доволно гарнитура , вода и хляб на корем , бутилка не лошо вино за  четирима , а и десерт - шоколадов крем , които не иска десерт ,  кафе . Всичко беше много вкусно .
И дума не може да става за сравнение в цените .

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 15:29 от maybe June

# 144
  • Sofia
Точно и ние снощи сравнявахме със скорошно посещение в Рим, където ядохме в различни, все хубави ресторантчета и беше по-евтино. На какво се дължи, не знам.
Минералната вода в Далян Чайка е пословична и даже ти я носят без да питат Simple Smile

Човек се замисля за кое плаща такива цени, дори да може да си ги позволи.

ПП. Иначе, на Каваци/Смокиня плажът е разкош от два дни, зелен флаг, спокойно море, кристална вода с приятна температура.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 14:30 от NBM

# 145
  • Варна
Влакчето работи ли?

# 146
  • Sofia
Няма влакче от доста време, има автобус, който е без стъкла на прозорците, съответно доста прохладен.

# 147
Преди 2-3 страници е и разписанието.

# 148
  • Варна
Видях разписанието Heart.
Искам да благодаря на съфорумката, споделила за ресторант Ривиера в стария град на предните страници.Толкова години идваме в Созопол, а не бяхме сядали точно там. Ами супер доволни сме от обслужване и храна,  непременно опитайте тарамата от калкан и мидите им /започваха с буквата М с лек сметанов сос…/.Управителката приготвя божествени десерти, чикзкейка с домашното сладко със зелени смокини ееееее. Изобщо 10/10. Утре вечер сме на Matiz, че детето държи за там. На обяд бяхме на Източната порта, но нищо не е същото като миналата година, явно готвачът е друг и личи много, ще търсим до плажа друго заведение за обяд, приемам препоръки.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 07:20 от Ivka_smile

# 149
От понеделник и ние сме в Созопол.Коментирахте цените,колко примерно е обедно меню ,фрапе,наливна била.Ние сме в близост до хотел Касабов дел сол,Лотос.

Общи условия

Активация на акаунт