Созопол 2025/2026 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 21 252
  • 312
  •   1
Отговори
# 210
И аз обичам да ходя на едни и същи места, но в някакъв момент сменям. Засега сме на Санта Марина н-ти на брой път. Комплексът за мен е  доста приемлив, въпреки, че си е позападнал вече с времето. Но големите басейни, които стават за плуване и са чисти  няколко на брой, заедно с наличната зеленина правят комплекса без еквивалент за мен и преглъщам всички недостатъци. Но Царския плаж, на който ппц ходим, вече не се търпи от кич и селяния. Преди имаше една красива гледка отгоре от железния прелез към плажа, където можех да снимам залеза, залива от Червенка до Созопол, морето, Созопол. Сега там има огромен надуваем замък. Джетове бръмчат и пречат на плуването. Свободните зони са малко, всичко е нагъчкано с чадъри.
 От 19 годишна ходя на "царския" плаж, тогава все още на къмпинг Градина...като си спомня какво беше...не само самия къмпинг, а и разходките с гледките...
От друга страна, ходихме на Приморско вчера за ден. Много пространство има на плажа и самият плаж е много красив. Но там излизязоха много мощни вълни. Обичам вълните и се къпах (след тръгване на спасителите), но чак мен ме достраша.  Мъжът ми влезна за 5-10 мин и каза, че му стигало, понапрегна се. При нас на царския плаж поне откъм Златна Рибка/Санта Марина си бяхме с жълт флаг, вълни нямаше и хората влизаха. В този залив изобщо не съм виждала силни вълни май никога или много рядко.

# 211
  • София
Т-маркет го няма. На негово място Lilly.

# 212
Т-маркет го няма, да, но на негово място е Болеро. На мястото на Болеро е Лили.

# 213
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, MariyaHris, моля те, не рискувай Disappointed
Не го казвам наставнически, просто с грижа...
Знам, че си е предизвикателство, особено за опитните, но не бива.
Спомням си преди десет години, морето беше доста бурно.
Една вълна отнесе GoPro камерата на детето, беше му закрепена на главата с ремък, така и не я открихме.
Мъжът ми не беше с нас за няколко дни, като му казах, каза - щастливци сме, че детето ни е с нас, камерата - няма страшно, това се купува.
Вечерта лежах в стаята и слушах бурното море (едно странно самотно чувство изпитвам, като го чувам така) и бях щастлива, че децата ми са до мен, в безопасност.

Иначе за Златна рибка знам, че много често може всички други да са с червен флаг, а там да е зелен.

# 214
Момичета, подходящо ли е да отидем на Златна рибка с дете на годинка и половина? Препоръчайте място за нощувка и за хранене.
Отдавна не сме били на почивка в Созопол, предполагам доста неща са се променили. Ние сме били в стария и в новия град на почивка, но сякаш не са подходящи  там плажовете за малко дете .

# 215
  • София
Бих искала да попитам дали от Созопол или Черноморец има транспорт до къмпинг Градина или само с такси става? Има ли стоянки за такситата или е с предварителна заявка?

# 216
Стоянки има и на пл.Черно море, и в Стария град на автогарата.

# 217
  • Deutschland
Анджи, за дечица са Аркутино, Градина, Златна рибка, като първото ни е фаворит. Хем плитко, хем чиста вода, хем спасители пък бол. На мен ми е по-спокойно когато още няколко чифта очи наблюдават децата там, защото моите спирка нямат, а не знаят да плуват.

# 218
  • Пловдив
Добро утро от прекрасния Созопол

# 219
Някой знае ли Bamboo beach съществува ли още и как са цените там?
Иначе сме втори ден на Хармани - вчера беше червен флаг за бурно море, а днес уцелихме място с подводна яма. Спасиха двама души. Опасно е.
Всичко останало е съвсем прилично - чисто и сравнително спокойно на плажа. цените също са високи, но поносимо.

# 220
Момичета, подходящо ли е да отидем на Златна рибка с дете на годинка и половина? Препоръчайте място за нощувка и за хранене.
Отдавна не сме били на почивка в Созопол, предполагам доста неща са се променили. Ние сме били в стария и в новия град на почивка, но сякаш не са подходящи  там плажовете за малко дете .

Съветвам те комплекс Санта Марина, до Златна Рибка, на пешеходно разтояние от Созопол. Тук ходим откак имаме деца, точно за малки деца е перфектно, защото има сянка, дървета и детски площадки, басейнчета за най-малките. 90% от посетителите са семейства с малки деца и бебета.  Нещо повече, мъжът ми ме е оставял съвсем сама със съвсем малки деца, бебе и 2 годишно, 1дногодка и 3годка и тн и ми е било супер  спокойно. В комплекса няма и автомобили, и е с контролиран достъп, което за мен е било огромен плюс с малки хукващи деца.  Децата ми сега са на 7 и 5 и вече им е леко скучно тук. Искат само на плаж да ходим. Иначе преди винаги сутрин бяхме на басейнчета, а следобед на плажа. Но сега искат само плаж, сърф, ала бала.

Към комплекса има малък, скапан за мен плаж, но по едно мостче за секунди излизаш на Царския плаж и ние винаги сме ходили само там.

Аз на Златна Рибка не бих ходила за нощувки, защото ми изглежда нечистоплътен този къмпинг, никога не съм го харесвала. Иначе Царският плаж (на който са Златна Рибка и Градина и комплекс свети Никола в  другия край) е много добър за малки деца, особено откъм Златната, стига да се мръднеш малко встрани, за нда се махнеш от водораслите, да не си най в края. Хубаво е защото е плитко и спокойно. Често сме плажували на златна рибка или в самото начало на къмпинг градина (непосредствено до Златна Рибка).

Ние почти всеки ден преминаваме целия плаж пеш -- в края откъм златната и в другия край откъм свети никола комплекса, водата 99% е спокойна и без вълни. В центъра на плажа има някакви вълни, но пак нищо на фона на Созопол и Приморско.

Oceans, доколкото знам, до къмпинг Градина транспорт няма от Созопол/Черноморец. Има стоянки с таксита на автогарата в стария град. Викали сме по телефона таксита от стадиона, където спира автобуса от София и са идвали без проблем. Има автобус до Санта Марина от Созопол...

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 14:38 от MariyaHris

# 221
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Bamboo си е на линия, да.

Ето цени:

https://beach.bambooclubs.bg/beach/

https://beach.bambooclubs.bg/food-bar/

# 222

Златна рибка е перфектен плаж и за деца и за хора търсещи спокойствие. Днес зелен флаг. Водата без вълни, спокойна и топла. От седем реда шезлонги се пълни максимум до четвърти ред. Има място за хранене.
Ако сте с кола спокойно може да нощувате и да се храните в Созопол, а за плаж да ходите на рибката. Нощувка и храна има на всякакви цени. Паркинга на плажа е 10 лева.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 16:13 от April morning

# 223
  • Бургас
За малки деца плажовете са - Златна рибка и Каваци,целия залив!

ХАРМАНИ НЕ Е БЕЗОПАСЕН ПЛАЖ !!! Дори и морето да е спокойно!

Bamboo си работи!

# 224
  • Sofia
Къде се намира паркингът на плаж Златна Рибка? (споменатият горе, платен за 10лв)

Да похваля ресторант Созополи - имахме събиране там, страхотна храна, обстановка, обслужване.

Общи условия

Активация на акаунт