Има ли проучване при потребителските кредити

• 752
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте. Обмислям да изтегля потребителски кредит в голям размер (виждам че предлагат до 80-100К) за да дофинансирам покупка на жилище. Знам, че лихвите са по-високи, отколкото при ипотечен, но ще ми трябва буквално от днес за утре или вдругиден и без поръчител, а при ипотечните предполагам процедурата е по-бавна и сложна. Трябва да изтегля спешно, тъй като след седмица напускам и оставам безработен. Проблемът не е с вноските, предстои да получа доходи от друг източник и смятам да го погася предсрочно - след 3-4 месеца, това за което съм угрижен е дали банката (или париба) правят някакво предварително проучване при работодателя, тоест ще научат ли че съм подал за напускане, за да ми откажат? Моля за отговори само от хора които знаят със сигурност каква е процедурата.

# 1
Естествено.
И не става за ден,  това все пак е сериозна сума.

# 2
Когато теглиш кредит има на едно място дето подписваш, че към момента на теглене НЕ си в предизвестие или болничен. И ако излъжеш (или разберат, че лъжеш) то не изпълняваш условията на договора и кредита би могъл да стане изискуем.

# 3
Особено ако не си настоящ клиент на банката, ще те проучат добре за тази сума и няма да ти я отпуснат от днес за утре.

# 4
  • Melmak
Такава сума от днес за утре не става, може да изискват и съдлъжник. Разбира се, че ще те проверят. Също ако имаш други кредити ще проверят и това.

# 5
Щом става въпрос за 3-4 месеца, по-добре събери парите през това време.

# 6
  • www.bg-mamma.com
Здравейте, danny_l,

В проекта ни Специалистите говорят има кредитен консултант, към когото можете да задавате всякакви въпроси по темата. Вероника Атанасова ще отговори персонално на запитването Ви на този линк:

Преди да изтеглите ипотечен кредит, консултирайте се безплатно с Вероника Атанасова

Поздрави,
Екипът на BG-Mamma

# 7
  • БГ
Здравейте. Обмислям да изтегля потребителски кредит в голям размер (виждам че предлагат до 80-100К) за да дофинансирам покупка на жилище. Знам, че лихвите са по-високи, отколкото при ипотечен, но ще ми трябва буквално от днес за утре или вдругиден и без поръчител, а при ипотечните предполагам процедурата е по-бавна и сложна. Трябва да изтегля спешно, тъй като след седмица напускам и оставам безработен. Проблемът не е с вноските, предстои да получа доходи от друг източник и смятам да го погася предсрочно - след 3-4 месеца, това за което съм угрижен е дали банката (или париба) правят някакво предварително проучване при работодателя, тоест ще научат ли че съм подал за напускане, за да ми откажат? Моля за отговори само от хора които знаят със сигурност каква е процедурата.

Не се подлъгвай по офертите на Париба. Особено, ако си ги смятал през он-лайн калкулатора и смяташ, че ще ти ги отпуснат. Имат скрити ( в случая застраховка), която е базнословна сума. При смятане с онлайн калкулатора тя не се включва в сметките, като стигнеш до подпис или преговор с жив консултант и сметките излизат различни, мноого различни. Еле ако смяташ бързо и може да си направиш сметката. Сигурно бърз кредит излиза със същите условия. 2-ро: Дори и те имат проверки и за първо теглене не отпускат макс размер, какъвто искаш.

По горе са ти казали, подписваш  и работодателят подписва, че не си в предизвестие или пред прекратяване.

# 8
И ако случайно париба ти напомня на бързи кредити - не е случайно.

# 9
Благодаря на всички! Това за париба беше много съществено, иначе офертата им онлайн изглеждаше по-изгодна от на ДСК. Без малко да им излезе късмета 😁
И ако случайно париба ти напомня на бързи кредити - не е случайно.
Използват ли мутри да събират? Или само продават дълга на такива и се правят че не знаят с какви си партнират?

# 10
  • БГ
Париба няма вече в България.
            Преди години имаше клон на физическата Париба регистриран в България. Вече няма. Дружеството им за бързи пари беше останало, но вече май е собственост на Пощенска банка или там както и е последното име. Мисля те ги купиха последно. Похватите им за събиране едва ли са различни, но предполагам ползват услугите на "банката".

# 11
Пощенска ги купиха наскоро, като все още ползват търговската марка. Иначе всяка банка може да продаде просрочен кредит на всекиго, това не означава партньорство и методите за събиране на последния не рефлектират върху банката.

# 12
  • БГ
Имах предвид, че ползват по скоро банковите похвати, не толкова мутренските. Иначе да и пощенска си продават кредитите, дори потребителските на дружества за събиране. Даже и обслужваемите.

Общи условия

Активация на акаунт