Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 13 891
  • 377
  •   1
Отговори
# 330
До ползващите "специални таблетки/препарати" имайте предвид, че това е просто лимонена киселина. Няма нищо лошо, но си хвърляте парите на вятъра. Това важи и за съдомиялните, и за всякакви магически прахчета, които са за почистване на машини ползващи вода.

# 331
Здравейте, имам следния проблем и моля за помощ. Пералнята ми е Бош, като от седмица забелязвам, че по - фините тъкани излизат с бримки по цялата си част. Снощи вече имаше обрамчване на памучна тъкан. Проверявах няколко пъти барабана с ръка и фенер за изпъкналости, но няма нищо. Сутиени не пера в пералня от години. Нямам представа какво може да бъде. Благодаря за обратната връзка.

# 332
Значи с центрофуга ще пускам. И на мен така ми идва логично, но реших да попитам.

# 333
До ползващите "специални таблетки/препарати" имайте предвид, че това е просто лимонена киселина. Няма нищо лошо, но си хвърляте парите на вятъра. Това важи и за съдомиялните, и за всякакви магически прахчета, които са за почистване на машини ползващи вода.
Мисля, че малко повечко не сте информиран/а. Сериозните препарати далеч не съдържат лимонена киселина, а нещо много по-серизоно и затова не е препоръчително да с еизползват прекалено често, а веднъж на 3-4 месеца.
Вземете един прахообразен препарат и прочетете съдържанието.

# 334
И ако беше чиста "лимонена киселина" нямаше да има предупреждение да не се вдишва и да не попада по кожата.

# 335
Ето етикет на един препарат от тежката артилерия, като уточнвам, че не съм сигурна, че цялото съдържание е посочено на опаковката. Това, което виждам, далеч не е лимонена киселина, а пък и тя е противопоказна за използване  в перални:

# 336
Ето етикет на един препарат от тежката артилерия, като уточнвам, че не съм сигурна, че цялото съдържание е посочено на опаковката. Това, което виждам, далеч не е лимонена киселина, а пък и тя е противопоказна за използване  в перални:

Натриев карбонат(калцирана сода) най-вероятно. Чудо на химичната индустрия.
Забравих го в първия си коментар, другия вид препарати са някакъв вид сода. Странно как солна киселина ви е противопоказна, но пък содата каустик на тежката ви артилерия не ви притеснява. И ми е чудно как премахвате варовика без да ползвате киселина.

редакитрам, не било карбонат а перкарбонат. Кислородна белина. На каква цена ви е прахчето, че ми е интересно сега?

# 337
Защо изместваш темата? Ти изказа невярно твърдение, показа ти се, че не си прав и толкова. А при мен поне пералнята няма нужда от чистене на варовик, евентуално от онази калната гнусотия. Не знам дали и нея я има, ама не мога да проверя.

# 338
Защо изместваш темата? Ти изказа невярно твърдение, показа ти се, че не си прав и толкова. А при мен поне пералнята няма нужда от чистене на варовик, евентуално от онази калната гнусотия. Не знам дали и нея я има, ама не мога да проверя.

Къде измествам темата? Казах, че "специалните" препарати за почистване на Х машина, в случая пералня са загуба на пари. Пропуснах, че са 2 вида, а не само 1.

# 339

Къде измествам темата? Казах, че "специалните" препарати за почистване на Х машина, в случая пералня са загуба на пари. Пропуснах, че са 2 вида, а не само 1.
Имаме си пари-угаждаме си. Нещо лошо?
Ти си използвай лимонена киселина и благодарим, че ни просветли.

# 340
Моля за мнение за
Siemens IQ500  WG44G2ZADN (9kg)
Благодаря

# 341
  • София
Моля за мнение за
Siemens IQ500  WG44G2ZADN (9kg)
Благодаря

Хубава е машината, но мисля, че е стара модификация. Идентична е с част от моделите Бош, серия 6, за които има доста отзиви назад в темата, например с тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G244Z5BY/p/652644
https://zora.bg/product/wgg242z3by
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg244z2by-9-kg-speed-perfect-1400-ob-min

# 342
Благодаря за бързия отговор
Надявах се на отзиви и от потребители на уреда
Не ми трябва последен модел, ще бъде за вилата
Тук е на 50% в момента, затова се чудя

# 343
Такова нещо като "последен модел" не значи абсолютно нищо. Гледа се да е здрав уред, да има програми и функции, които Ви устройват и цената да отговаря на качеството.
Отзиви има в темата. Каза Ви се,  че е идентичен на Бош уред. Различават се само по надписа и дизайна. На един и същи производител са двете марки.

# 344
Здравейте,
От известно време най-често използваната програма на пералнята ми не центрофугира както трябва и се налага да пускам допълнително удължена центрофуга.
На какво може да се дължи това? Иначе работи нормално, нямам забележки, само този проблем с центрофугата.
Пералнята е комбинирана със сушилня , марка Candy. На 13 години е, много е прала, но все пак има още живот в нея Simple Smile

Извинявам се, че отново питам..но дали можете да ме насочите какъв би могъл да е проблемът и дали подлежи на ремонт?

Общи условия

Активация на акаунт