Пазаруване от Amazon- тема № 109

• 45 402
  • 571
  •   2
Отговори
# 540
При мен е от личен опит. Акаунт, който имах от 10+ години, последните години рядко поръчвах, и все имаше проблеми- изпратен грешен размер на яке, дефектна стока, последно върнах една Алекса, защото ми бяха свързали акаунта с немската версия, а не с английската. От случая с Алекса не бях поръчвала 3-4 месеца, когато исках да пусна нова поръчка и се оказа, че автоматично ми ги канселират и са ми наложили ограничение. Не ми обясниха защо, направих си нов акаунт. Явно има някакви системи, които засичат, ако връщаш често или има казуси (дори не и по твоя вина).

На мен ми канселираха поръчка, направена от нов акант, който създадох специално за да купим киндъл на мъжа ми. Поръчвам нормално, плащането минава без проблем и в рамките на 5 минути - поръчката е отказана. Защо, не става ясно. След 2-3 опита поръчах от акаунта, от който пазарувам обикновено - никакъв проблем. След няколко месеца поръчах някакви дребни неща от новосъздадения акаунт - тогава минаха без проблем. Та си мисля, че си е  до късмет, защото до момента логика не съм забелязала. Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 21:17 от G.E.A.

# 541
  • София
Аз поръчах от склада една въртяща четка препоръчана тук в състояние много добра, ами дойде си чисто нова.
Аз май повлякох крак с тази четка. Беше от склада, но без следи от употреба. Имаше стара лепенка на кутията, така че вероятно е била върната.
Аз я използвам успешно, но подстрижката ми е Wolf, т.е. на слоеве, и хващам кичури не по-дълги от 20см. С пяна и само на студен въздух. Зимата може и с горещ Grinning

# 542
  • Сф
Да, щях и аз питам за четката- топлия въздух ми се вижда горещ, дори и на 1ва степен. На стъдения е ок. Това нормално ли е?

# 543
  • София
Да, щях и аз питам за четката- топлия въздух ми се вижда горещ, дори и на 1ва степен. На стъдения е ок. Това нормално ли е?
И на мене ми е горещ и затова използвам само студен. На сешоара 2000 вата на 1ва степен, но от една педя разстояние. Не съм имала друга четка, може би е нормално да пари.
Не знам къде целиш обем, но ако е в корените, пробвай и онова като гребен, много добре повдига корените. Ползвам го след навиване с четката.

# 544
Добре де,такива кексове няма ли в Тему,Али...
Има, ама ме е страх да потопя телефона си във вода с кейс от Тему. Нищо, като за първа поръчка вероятно е нормално да се 'набутам" Joy

# 545
Всяко едно писане остава следа в акаунта. Въпреки че с лека ръка Ви казват да хвърлите, след определен брой пъти може да се окажете със забрана за пазаруване от акаунта,  при все че грешката е тяхна, а не Ваша.
Когато пишете, може да получите и частична компенсация за неудобството. Това също се отразява.
Аз лично предпочитам да не пиша на CS и да минимизирам добрите им жестове.
В случая има опция да се генерира връщане автоматично. И това се отразява, ама да се пише на CS е по-зле, защото в желанието си да Ви удовлетворят Ви правят мечешка услуга.
Колко пъти, защото явно знаеш? Да си направя сметка колко бройки ми остават.

Забелязал съм, че често хората създават правила, които не ги пише. Можеха да кажат да го върне и тогава да ѝ върнат парите, нали?! Amazon са решили да го задържи и да върнат парите. КОИ сме ние да решаваме друго?
Има алгоритъм и "Да" може да влезете в "черния" списък. Влезте и четете, в интернет има информация. Не си фантазирам, нито развивам теории, нито си измислям и определям правила. Връщам без да се обяснявам, освен описанието, което се изисква при отправяне на заявката през системата.
Има доста сериозни промени в Амазон и сътрудник може съвсем добронамерено да реши да прави такива рефънди, но на вас това да изиграе лоша шега. Ние не решаваме, ама и неговото решение може да ни навреди, а после няма "изплуване", не ги интересува, те самите какво са решили в лицето на сътрудника...

Не е добре да ви правят и частични рефънди на стоки с гаранция,  или връщате уреда или ремонтирате в гаранционен сервиз.
Който както иска така да си процедира, ясно е за какво се включих - за съвет по отправен въпрос.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:06 от drago_2008

# 546
Да, така е. Всеки рефънд, всяко връщане, дори всяко свързване с отдела за обслужване на клиенти, ви носи негативи и е въпрос на време да осъмнете с блокиран акаунт и невъзможност да направите нов без да ползвате ново IP,  нов адрес, и нови средства за разплащания.
Обикновено първо получавате предупреждение от специализирания отдел, който отговаря за недобросъвестни клиенти ( адреса е ofm@amazon.de/uk и т.н.), но не е задължително, може директно да ви блокират профила.
Лично ги изпитах- без да имам голям брой връщания, просто върнах продукт за по-сериозна сума и получих писмо,  с което ме уведомяват че няма да приемат повече връщания от моя профил. Това беше преди години, но наскоро ми ограничиха профила по друг начин- блокираха всякакъв начин за връзка с тях. Няма чат, няма мейл, няма и телефонно обаждане- всички комуникационни канали бяха блокирани и просто губиш възможност да се оплачеш за каквото и да е било.
Така че имайте едно наум и не мислете Амазон за благотворителна организация, оказваща помощ на балкански неплатежоспособни субекти. Имат си стройна организация и си гледат интереса, без да им пука, че ще засегнат интереса на някой си български потребител.

# 547
Получих кафе машината с различните приставки за капсули и мляко кафе супер е благодаря на дамата която ми посочи марката и този вид машини преди няколко месеца. Вчера Еконт ми метнаха скъсан кашон на амазон вътр с 2  други кашона с машина и лего ,но имаше жив подарък хлебарка.

# 548
Здравейте! Как процедирате, ако искате да закупите уред, например почистващ робот, който се доставя само в рамките на Германия, т.е. нужна е допълнителна транспортна услуга до България, след което при проблем с него трябва да се върне обратно?
Искам да преценя дали си струва рискът и дали е възможно връщането, при все, че въпросните уреди често дефектират.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 16:19 от РВН

# 549
  • Mediterraneo
10 години имам прайм на Амазон, върнала съм десетки стоки за стотици евра, често поръчвам 2 номера обувки, например, за да меря. Предявявала съм искания по гаранционно обслужване много пъти. Няколко пъти не съм получавала пратка и са ми връщали парите( последно оня ден, в акаунта пишеше, че е получена, а 3 дни нямаше вест от пратката, върнаха ми парите без никакви обяснения). Ако имам 100 поръчки на година, 20 от тях са върнати по някаква причина( често нещо не ми става или просто не ми харесва на живо), което си е голям процент. Та ми е интересно алгоритъмът докога ще ме търпи. Или алгоритъмът е само за "балкански неплатежоспособни клиенти"?

# 550
Здравейте! Как процедирате, ако искате да закупите уред, например почистващ робот, който се доставя само в рамките на Германия, т.е. нужна е допълнителна транспортна услуга до България, след което при проблем с него трябва да се върне обратно.
Искам да преценя дали си струва рискът и дали е възможно връщането, при все, че въпросните уреди често дефектират.
Имах същия казус. Поръчах робота до адрес на ггбг. Преди това си писах с амазон в чата и им обясних, че приятели ще ми го доставят до България, т.к. виждам че не доставят този продукт до БГ. Попитах ги дали при проблем и желание за връщане ще ми поемат доставката от БГ - отговориха ми, че да - т.к. продавачът е амазон, ще ми поемат доставката, но трябва да се свържа с тях да ми генерират връщане. Ако е друг продавач, не мисля че ще стане така.

# 551
Тарталета, описаното от теб не е това, което се коментира в темата. Има огромна разлика.

А четката с косми ползвате ли я или я хвърлихте, както са ви писали от Амазон?

# 552
  • Варна - Черна гора
Тарталета, описаното от теб не е това, което се коментира в темата. Има огромна разлика.

А четката с косми ползвате ли я или я хвърлихте, както са ви писали от Амазон?
Предполагам, че въпроса е реторичен. Дали бих ползвала четка с косми на друг човек, дори и да я дезинфекцирам?
Изхвърлих я!

# 553
  • Варна

Така че имайте едно наум и не мислете Амазон за благотворителна организация, оказваща помощ на балкански неплатежоспособни субекти. Имат си стройна организация и си гледат интереса, без да им пука, че ще засегнат интереса на някой си български потребител.
Моят непоискан съвет е, да не размахвате тук, в тази тема виртуален пръст и да не говорите на останалите в нея като на малоумни.
Отказвам човек с по неговите думи две рестрикции от магазина, да ми 'чете морал'.
"Балканските неплатежоспособни субекти' дори няма да ги коментирам. Жалко мислене и себеоценка.

# 554
Преди време поръчах едно колие на Пандора с доставка до Amazon Locker в Англия и когато го взех плика беше празен. Свързах се с оператор по телефона но нещо не се разбрахме и поисках да говоря с мениджъра му и когато ме свърза с него първите му думи още преди да ме чуе бяха от колко време имам акаунт, колко поръчки имам, на каква стойност са, какво е върнато и общо взето ми разказа цялата история на акаунта. Така че всичко се води стриктно при тях.

Общи условия

Активация на акаунт