Пазаруване от Amazon- тема № 109

• 67 285
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
Моделът. Шаркът е страхотен (за мен по-добър от Дайсън), но цените не могат да бъдат достигнати другаде  в сравнение с тези в Амазон.
От снощи и се чудя  ,обаче и се запалих.Днес на обяд цената падна на 168,91 евро което като цена на конкретния модел си е направо уау.В нашите сайтове и магазини на най-ниска цена я намерих 549лв ,тук ми дръпнаха от картата 335лв.

# 706
Скрит текст:
Моделът. Шаркът е страхотен (за мен по-добър от Дайсън), но цените не могат да бъдат достигнати другаде  в сравнение с тези в Амазон.
От снощи и се чудя  ,обаче и се запалих.Днес на обяд цената падна на 168,91 евро което като цена на конкретния модел си е направо уау.В нашите сайтове и магазини на най-ниска цена я намерих 549лв ,тук ми дръпнаха от картата 335лв.
Явно заради ниските продажби и рейтинг, докато не го купят голям брой хора и цената рязко ще се качи или спрат да го продават. В този случай второто е много вероятно предвид, че е лимитирано издание.

Цената е започнала да пада от скоро и рязко.

# 707
С две думи минала съм се 😂🤣 Нищо де ще видим ,здраве да има.Пък и аз последните години само мултикукъри ,кухненски роботи и прахосмукачки купувам😁

# 708
С две думи минала съм се 😂🤣 Нищо де ще видим ,здраве да има.Пък и аз последните години само мултикукъри ,кухненски роботи и прахосмукачки купувам😁
Не си. Цената е станала 190€. Явно се сбъдна първата прогноза.

# 709
Здравейте, хвърлила съм око на apple продукт в амазон.де, чудя обаче, колко време е гаранцията на подобно устройство? Навсякъде пише, че важи само 1г. официално предоставяна от апъл, но доколкото знам ЕС задължи всички да предоставят 2 г? . До сега не съм пазарувала от там, знам че при дефектна стока връщането става лесно, но последващото обслужване и гаранция …?

# 710
Здравейте, хвърлила съм око на apple продукт в амазон.де, чудя обаче, колко време е гаранцията на подобно устройство? Навсякъде пише, че важи само 1г. официално предоставяна от апъл, но доколкото знам ЕС задължи всички да предоставят 2 г? . До сега не съм пазарувала от там, знам че при дефектна стока връщането става лесно, но последващото обслужване и гаранция …?
1г. от Apple
2г. общо във всички страни от ЕС

Само гледай продавач да е Amazon, а не само изпращач .

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 10:51 от ЧревоУгодник

# 711
Здравейте, някой дали е купувал обемен и тежък електроуред, например прахосмукачка с доставка до бг,  от търговец Амазон? Имахте ли затруднения с куриера?
Скрит текст:
Досега ползвам от години GGBG, от които съм супер доволона, но се очертава да закупя уред с тежест около 15 кг и предпочитам да се възползвам от директната доставка до България. Ще ми е полезна да споделите опит за обемни и тефки продукти.
И за да не е спам  - много добра цена на четки за грим Real Techniques Everyday Essentials 15 евро, линк https://www.amazon.de/dp/B07FTXBNVL?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

# 712
Здравейте, някой дали е купувал обемен и тежък електроуред, например прахосмукачка с доставка до бг,  от търговец Амазон? Имахте ли затруднения с куриера?
Скрит текст:
Досега ползвам от години GGBG, от които съм супер доволона, но се очертава да закупя уред с тежест около 15 кг и предпочитам да се възползвам от директната доставка до България. Ще ми е полезна да споделите опит за обемни и тефки продукти.
И за да не е спам  - много добра цена на четки за грим Real Techniques Everyday Essentials 15 евро, линк https://www.amazon.de/dp/B07FTXBNVL?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Току що получих прахосмукачка, тегло 5,36кг. Никакви проблеми, даже дойде експресно. Вторник напусна склада, днес я доставиха.
Доставена от Fan куриер, който в моят район се обслужва от Еконт.

# 713
Аз имам лош опит с прахосмукачка - нямаше доставка до БГ. Поръчах я до ГГБГ - таксуваха ми я като обемно тегло ( 15 кг беше а я таксуваха 28) - можеше да я преопаковат например, че беше във втори кашон. Така че винаги е по-удачно да гледаме с директна доставка до БГ.

# 714
Здравейте!
Как стои въпроса с киндълите? Може ли да се чете на български език?
Има ли различни модели или е един. До сега не ми е нил нужен, но ще взимам за дъщеря ми.
Благодаря!

# 715
можеше да я преопаковат например, че беше във втори кашон.
Как така да преопаковат? После нали ако има нещо, ще трябва да носят отговорността. Или ако вътре не е каквото е трябвало.

# 716
Здравейте!
Има ли различни модели или е един. До сега не ми е нил нужен, но ще взимам за дъщеря ми.
Благодаря!

Разбира се, че може, ако книгата е на български. Има няколко езика и самото меню. И моделите са различни, т.нар. различна генерация. Може да платите допълнително да няма и реклами от Амазон, иначе е доста досадно.

# 717
Здравейте!
Благодаря!

Може.

Актуалните модели от последната генерация са:
Amazon Kindle
https://www.amazon.de/-/en/kindle-2024/dp/B0CP31T5M6?crid=16SPV2 … b203c5c649db&th=1
Базовия 6 инчов модел, няма регулация на топлата подсветка и някои други дребни спецификации характерни за по-скъпите модели, но е съвсем приличен и заради размера се носи лесно в джоб.

Kindle Paperwhite 16 GB
https://www.amazon.de/kindle-paperwhite-2024/dp/B0CFPWLGF2?pf_rd … b203c5c649db&th=1
малко по-голям екран, регулация на подсветката и т.н. Електронните книги са малки като размер и освен ако не четете комикси не виждам смисъл от модела с повече памет и безжично зареждане. Отлично съотношение цена/качество, вземете този ако ви го позволява бюджета.

Добавения слой на цветните модели ги прави с доста тъмен екран и не бих ги препоръчал. Съществуват и Kids промопакетите на цитираните по-горе устройства което си е същите устройства с включен оригинален калъф, застраховка и едногодишен абонамент за Kids приложението на амазон.

Според мен най-изгоден се явява Kindle Paperwhite Kids (16 GB), ако го хванете на намаление за около 150 евро на предстоящия черен петък.
https://www.amazon.de/dp/B0CFPHTP6Y?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1
Включеното калъфче е на детска тематика, но пасва добре, пази четеца и е магнитно (буди устройството при отваряне). Според мен ще изкара доста повече от евтините китайски калъфчета. Закупих този промопакет март месец и досега нямам никакви оплаквания.

Зарядни и т.н. не са нужни, може да ползвате зарядно за телефон със съответния порт.

# 718
можеше да я преопаковат например, че беше във втори кашон.
Как така да преопаковат? После нали ако има нещо, ще трябва да носят отговорността. Или ако вътре не е каквото е трябвало.
Разбира се че имат такава опция. Просто аз не очаквах че кутията на прахосмукачката ще я сложат в друг доста голям кашон. Загубила съм тренинг от поръчки в чужбина. Ако бях предвидила щях да им пиша предварително.

# 719
Здравейте!
Благодаря!

Моя съвет е да изчате до Черния петък в Амазон. Със сигурност повечето модели ще се предлагат с намаление!

Общи условия

Активация на акаунт