Кардиолог, високо кръвно налягане, София

• 693
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте,
Търся в София добър кардиолог.
Приемам хапчета за високо кръвно налягане от близо 5 години. Случва ми се обаче да ми скача до горна стойност над 200.
Двама лекари посетих.
Никакви изследвания не ми правят. Само ЕКГ и преслушване.
Вторият ми вдигна дозата на приеманото хапче
Да де, ама днес като станах имах кръвно 160/85.
Та.
Препоръчайте ми добър кардиолог.
Или ми кажете според вас към какъв специалист да се насоча.
Благодаря!

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 17:40 от Не се сърди, човече

# 1
  • Sofia
Ходили ли сте в Сърдечно-съдовия център на Анджибадем Сити клиник (на Околовръстното)?
Знам, че там са добри, но не мога да дам препоръка за определен лекар. Аз самата  търся свестен кардиолог.

# 2
Не съм.
Честно казано мисля, че проблемът не е сърдечен.
Но не ми харесва това, че направо ми вдигнаха дозата без изследвания.

# 3
  • София
Ехокардиография имате ли? Пишете само за ЕКГ и слушалка. Практиката е: преслушване+ЕКГ+ехокардиография. При нужда и холтер за 24ч.

# 4
Вече имам.
От холтера излезе, че 24 часа съм била с кръвно около 150-160.

# 5
Вече имам.
От холтера излезе, че 24 часа съм била с кръвно около 150-160.

Изследвания на бъбреците? Често хипертонията идва точно от бъбречно заболяване.

# 6
  • София
Ranella, аз мога да Ви препоръчам д-р Радомила Радева.
Преглежда в частен кабинет в МЦ “Борола”, но работи и с направления по здравна каса.

# 7
  • София
Е значи не е все пак така както сте задала въпроса, хапчета не са ви изписани само на база слушалка и ЕКГ. На холтера се вижда не само кръвното, но и пулса. Вижда се в кой точно момент през тези 24ч вдигате кръвно. Вижда се след като сте приела лекарствата си дали те го свалят. Не сте била 24 ч със 150-160. Не пишете и пулса дали ви е завишен. Не вярвам, че ще ви сложат холтер преди да имате ехокардиография в кабинета направена за да се видят аномалии, клапи,  и т.н. А ако е така наистина трябва да смените лекаря. Предвид това, че сте от София - Токуда, Национална кард.болница, Св.Екатерина -все места където ще ви обърнат внимание. Пускат се и кръвни изследвания и не само за холестерол, от кръвта даже се вижда дали в последните 3 дни сте преживяла инфаркт.

# 8
Благодаря за съветите.

Хапчетата ми ги дадоха само на база ЕКГ и слушалка.
После другото.
Видя се, че 24 часа поддържам високо кръвно. И хоп, двойна доза.

Чудя се колко време трябва да я приемам, за да започне да спада. Или да се види, че няма ефект.

Това високо кръвно може ли да доведе до инсулт..?

# 9
  • Sofia
Човек може с години да си живее с високо кръвно. НО то е сериозен рисков фактор за инфаркт и инсулт.

# 10
  • София
До 2-3 дни трябва да спадне кръвното, като се насити кръвта със медикамента. Колко ви е пулса? Имате ли за понижаване на пулса изписан бета-блокер? И отново трябва на ехограф да се види сърцето. Ако вашият лекар се намира в София и не ви гледа с ехограф -направо сменяйте. Да не е д-р Николов? То пък той и холгер не слага.

# 11
Пия конкор, сутрин и вечер по 2.5мг.
Не познавам споменатия лекар.
Все на жени съм попадала.
И ето, търся съвети и някой за второ мнение.

# 12
  • София
Майка ми е много доволна от тази докторка: Христина Йорданова, 25 ДКЦ в Младост
https://myhealth.bg/companies/121536408/dcc-25-sofia/cardiology/ … anova-2300011326/

Работи и с направления по НЗОК

Успех!

# 13
  • София
Освен бъбреците, проверете и щитовидната жлеза. От проблеми с нея също се вдига кръвно и пулс.
Обърнете внимание и на режима на хранене, движение и пиенето на вода. Хапчето не винаги е панацея, затова погледнете в първоизточника на проблема с кръвното.

# 14
  • София
Всеки кардиолог проверява щитовидната жлеза, ако има изменения насочва към ендокринолог. В случая на дамата кардиолога не е направил ехография. Тоест той не си е свършил работата напълно. И нищо не се споменава за пулса.

Общи условия

Активация на акаунт