Идея за професия

• 1 028
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте , дайте съвет относно бъдеща и надеждна професия. От около 10 г се занимавам със счетоводство, но вече не издържам , това е най - неблагодарната професия и нископлатена срещу много стрес и нерви с откачени колеги . Искам да сменя професията и мисля маркетинг . Има ли някой който е сменил професията ,на 39 г съм Има ли някой който се занимава с дигитален маркетинг и кои са стъпките за успешна кариера в тази сфера, курс ли е хубаво да се завърши , добре ли е платена професията

# 1
Защо не одит?

Маркетингът може да е добре платен, може и да не е, много кадри, ако не “гориш” за него и по принцип не се интересуваш, едва ли би се получило.

# 2
  • София
Ами със счетоводство е логично да се насочиш към ТРЗ. Ако знаеш и език, още по-добре.

# 3
Ами със счетоводство е логично да се насочиш към ТРЗ. Ако знаеш и език, още по-добре.
Трз ми е още по абсурдно

# 4
  • София
С маркетинг работа се намира много трудно. Мой опит и също така на приятели. Освен това, никога не е само маркетинг. В повечето фирми искат да си и изпълнител - дизайнер, медиа планиране, писане на статии, мейлинг, социални мрежи - абе всичко в едно.

# 5
  • София
Аз ще съм напълно честна с теб, макар и с риск да те натъжа.

Готова ли си на 40 близо да бъдеш младши специалист със заплащането на младши специалист? Да се конкурираш с хора на 22, пълни с енергия, без семейни ангажименти и тепърва пробиващи си път в света на възрастните? Бъдещият ти шеф да е на 28 и да гледа на теб като на скучната лелка, която са му натресли в екипа?

Откъде знам ли? Аз се преквалифицирах на 30. И бях дълги години точно в ситуацията, която описах по-горе. Беше ми криво, беше ми тъжно, бях изолирана.

Освен това - няма да ти е леснод а намериш реализация. Непрекъснато ще те разпитват какво се е случило, винаги ще има съмненията, че нещо си омазала тотално. Според мен с маркетинг няма да намериш реализация, на тия години по-лесно ще ти е да се сертифицираш и да станеш одитор. Така и счетоводният ти опит ще дойде релевантен за позицията на финансов одитор. Помисли си, нещата с маркетинга не стоят така, както ги прави Мел Гибсън в Какво мислят жените Simple Smile

# 6
  • София
Маркетингът е за млади и динамични хора. Изключително онлайн, така че там трябва да се учи много и то в движение.
Аз лично, ако знаех счетоводство, щях да си намеря някое местенце като ТРЗ.

# 7
Аз ще съм напълно честна с теб, макар и с риск да те натъжа.
Има много истина в думите ти. За жалост когато родителя е прецакал живота на детето си с професия ,която си кълне дните че е жив да я работи нищо не може да ме помогне.Решението е антидепресанти да минават дните и малко остава до края ....,защото когато правиш нещо с отвращение и деня не менава а особенно като го правиш ня ужасна проглама за да издържиш и на психолог почваш да ходиш

Готова ли си на 40 близо да бъдеш младши специалист със заплащането на младши специалист? Да се конкурираш с хора на 22, пълни с енергия, без семейни ангажименти и тепърва пробиващи си път в света на възрастните? Бъдещият ти шеф да е на 28 и да гледа на теб като на скучната лелка, която са му натресли в екипа?

Откъде знам ли? Аз се преквалифицирах на 30. И бях дълги години точно в ситуацията, която описах по-горе. Беше ми криво, беше ми тъжно, бях изолирана.

Освен това - няма да ти е леснод а намериш реализация. Непрекъснато ще те разпитват какво се е случило, винаги ще има съмненията, че нещо си омазала тотално. Според мен с маркетинг няма да намериш реализация, на тия години по-лесно ще ти е да се сертифицираш и да станеш одитор. Така и счетоводният ти опит ще дойде релевантен за позицията на финансов одитор. Помисли си, нещата с маркетинга не стоят така, както ги прави Мел Гибсън в Какво мислят жените Simple Smile

# 8
Аз смених професията на 44 г. Беше принудително, иначе нямаше да ми стигне кураж. Не е късно с една дума, но наистина трябва да е нещо добро. В друга сфера съм и не мога да дам съвет за маркетинга, но успех в новото поприще, винаги е за добро.

# 9
Аз смених на 38 г защото се наложи. Още първата година разбрах, че не е моето и в един прекрасен ден реших, че искам промяна. Записах се да уча , напуснах работа, завършиш квалификацията и на 43г отново търсех работа. Гадно е на 43г да започнеш от нулата, но минава.

# 10
Авторката, като цитираш пиши най-отдолу под цитата, не вътре в него.
А ти всъщност знаеш ли какво искаш, какво ти доставя удоволствие? Не звучи като да си наясно какво е дигитален маркетинг. Да започнеш нещо не особено желано, само за да избягаш от друго, няма да ти реши проблема. Има ли нещо, което ти е наистина приятно да правиш в сегашната работа, или дори извън нея, в свободното време? Аз там бих си търсила професия.

# 11
И аз не съм убедена, че дигиталният маркетинг ще е твоето. Съгласна съм с написаното от останалите. На едно и също място ли го работиш това счетоводство?

# 12
Аз започнах на коренно различна позиция от всичко, което съм работила досега на 50, защото останах без работа. Малко неща от предишната ми работа са ми от полза тук, най-вече опита ми в корпоративна среда. Минаха три месеца и за момента съм доволна, харесва ми. Последните 16 години пък винаги съм имала доста по-млади началници от мен и не съм имала проблем с това. Имам близък, който след 34 години в една фирма си смени работата, защото не издържаше на динамиката - нощни смени, командировки, извънредни дежурства. На новото място пък не изкара и половина година, там пък стреса му дойде в повече. И сега е на позиция, за която се изисква само средно образование, "даунтшифтна", но си му е много добре. Една позната пък на 43 завърши за медицинска сестра и за десетина години от тогава много добре се реализира. Конкретно маркетинга ми е много далеч като професия, но на няма и 40 години хич не е късно според мен за промяна.

# 13
  • Sofia
Аз си смених професията на 46 години с много желание за новата сфера. Направо не знам откъде събрах кураж. Нямат нищо общо двете професии, да кажем, че в новото поприще нивото е по-ниско - общувам често, а и се налага плътно да работя с неграмотни хора с огромно самочувствие, които се опитват да ме командват. Почти 10 месеца вече съм в шок, реалността е много различна от очакванията ми. Много сили трябва да имаш за смяната.

# 14
и аз си смених професията на 40 години. все имах желание преди и не ставаше по една или друга причина. моят съвет е колкото по-рано намерите своето място толкова по-добре. не отлагайте. опитайте, защото ако не пробвате никога няма да знаете дали ще стане. ще ви е трудно в началото, но се свиква.

Общи условия

Активация на акаунт