Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 22 493
  • 700
  •   2
Отговори
# 690
Аз гледала, недогледала, то ЖСК е ниско, не желязото, така че няма изобщо какво да го мисля. Иначе Нихтянова каза вливки след 16 седмица, таблетките предполагам са доста по-малко като стойност и може би за това няма проблем с тях, ако стомахът понася.
Мерси, АА. Може би ще изчакам до 10 пълни седмици тогава за антиХа.

# 691
  • Замък сред облаците
Kat, понякога ползите надвишават риска особено при остри форми на анемия.

За рисковете:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20024603/#:~:text=Abstract,the%2 … ily%20iron%20loss.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0306987709006343

# 692
  • София
Среднощно Слънце на мен също д-р Тончев и д-р Нихтянова ми предписаха Анти Ха да се изследва 8-10 седмици от началото на приложението на Фраксипарин.

# 693
Аз се чудя каква е логиката зад това. Четох, четох, никъде не видях такова изискване.

# 694
На мен репродуктивната ми спря желязото преди трансфера, като каза също, че първи трим. не се пие. Вероятно има изключения при сериозни дефицити или някакви форми, които не са токсични.

# 695
При дневна доза клексан 0.6 ми излезе анти ха 0.16. В 34 г.с съм, 90 кг
Хематологът ми предлага корекция в терапията - да мина на двукратен прием по 0.6 сутрин и вечер.
Не че му нямам доверие, но знам, че вие тук много разбирате от темата и бих искала да чуя и странични мнения. Не е ли по-логично да се дигне дозата и да остане еднократна за деня? Според него при двукратния прием ще се поддържат по-стабилни нива, без спадове и пикове.
Не знам какво да правя.. не искам нещо да се обърка на финалната права

Допълвам поста - при последното ми изследване на коагулацията фибриноген беше 5.22
Д-димер 0.68
Аптт - 30 секунди

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 21:10 от Irelia

# 696
  • На изток от Ада
Интересно за първи път чувам това два пъти на ден.  Може би е нова тактика

# 697
  • Замък сред облаците
Не в ново, все пак активното действие е 12 часа.

Ирелиа, или това или 0.8 еднократно… трябва промяна с ниското АнтиХа, въпреки че другите показатели са ок, вече е въпрос на напасване на дозите (може и на 2х0.4 примерно да минеш според как ти реагира тялото).

# 698
Тоест може другите показатели да са ок, но анти-ХА не и е хубаво да се изследва? Аз от втори месец на бременността не съм го пускала, не са ми го искали, вече съм 8ми месец.

# 699
  • На изток от Ада
Аз съм далеч от темата.
Ама при б пак ще съм на клексан затова влязох пак в темата 
Преди 5г бих при една бременност,  но не много време

# 700
  • Замък сред облаците
Когато антиХа е ниско значи че активността на инжекциите не е достатъчна. Дори коагулацията да е ок, то тромбчето може за секунди да се образува при недостатъчно активно разбиване на слепените тромбоцити. 
АнтиХа се следи по-често при по-рисковите фактори, при комбинирани тромбофилии (вродена и оридпжита, понякога и в комбо с ИР), при пациентки с тегло над 80кг (поне такива наблюдения имам) и ако се натрупат повече кг през бременността, тъй като си е усложняващ фактор високото тегло за кръвоносните съдове.

Общи условия

Активация на акаунт