Отговори
# 165
  • ГОре на черешата...
streg , добре дошла  bouquet! С теб имаме еднакъв термин, с тая разлика, че нашият батко засега ще си има сестричка...ако междувременно не ни порастне нещо между крачетата Joy.
Както писа и Димианки - фетална се прави на добър 2Д от добър специалист, а 3Д-то е само екстра, за нас - бебчето се вижда по-оформено.
Благодаря за морските поздрави Hug. През юни непременно ще го посетим, и то в твоя регион.

lulumba , я кажи каква ти е помпата и доволна ли си от нея?
Вчера гледах една - Дисни - абсолютно същата като Авент ми се видя, а струва 30 лв, а Авент са 80 newsm78...

# 166
  • Пловдив
Искам да попитам на 2D черно- бяло ли се вижда?Защото аз ходих на преглед в една частна клиника,но ехографа беше черно-бял.Огледаха подробно органите на бебето.Гръбнака,сърцето,черния дроб,плацентата,но не разбрах какъв е ехографа и затова се чудих.

# 167
  • ГОре на черешата...
Ди, черно-бял е. 3Д и 4Д са в кафяво.
Видях предишния ти пост - това, че лекарят е видял главичката ниско долу - нищо не значи - бебетата сега са малки и имат много място - постоянно се въртят и обръщат и главичката не стои винаги на едно и също място.
Предлежание за раждане заемат чак в 9-я месец. Спокойно. Просто матката ти нараства, тежи и притиска пикочния мехур - оттам и това усещане за "ниско".
После, като се качи горе и ти подпре стомаха е още по-гадно - такива киселини имаш постоянно, че ще си мечтаеш за първите месеци...

# 168
Здравейте и от мен
Ние вчера ходихме на преглед. Бебо беше много активен, не престана да подскача през цялото време. Доки каза че вече е към 25 см и тежи 500гр. Гледа го пак и отното каза че и се вижда момченце тъй че засега си оставам със синьото щъркелче. Нямам контракции засега което е хубаво защото аз нещо неги усещам, но въпреки това ми каза да продължавам да си пия Магне-то по 2 на дне до следвящият преглед.
 Аз също го усещам около пъпа. В интерес на истината през последната седмица го усещам доста активно, което ме навява на мисълта че може преди да съм си въобразявала. Знам ли  newsm78
Следващият ми преглед е чак на 27 април и нямам търпение дотогава.
За килограмите малко ми се скара че вече съм 10 отгоре. Каза че ако продължавам така ще ни наложи диета и на двамата с мъжа/ той за да е солидарен с мен/
Хайде чао от мен че не мога да смогна да ви изчета   bouquet

# 169
  • Пловдив
mari благодаря за успокоението.И аз знам,че не стои само с главичката надолу,дори последния път като казах на доктора,че усещам бебето много ниско и той ми каза,че в момента краката са му долу и може би заради това.

# 170
И годините са ни почти едни/ 31/.  Laughing

# 171
  • ГОре на черешата...
И годините са ни почти едни/ 31/.  Laughing
Е, водя те малко Party...

# 172
Лулумба, абсолютно си права за феталната. И аз обичам да си го гледам и пак и пак и ходя при доки за това  Wink  Въпросът е, че някои лекари и клиники злоупотребяват като наричат най-обикновено ехографско изследване - фетална морфология - оскъпявайки го неоправдано по този начин.

# 173
  • В светлината на слънцето
А за годините няма да спорите кой води... Grinning Че аз май се очертавам като едноличен "победител" в класацията.  Mr. Green

Мариета, моята помпа е на Авент. Но я купих в комплект: хладилна чанта, анатомична помпа, две големи шишета и две малки, силиконови биберони, четка за биберони и тампони за сутиен при кърмене. Всичко струваше преди 3 години 130 лв. А помпата е направо вълшебна. Толкова е удобна и много лесно става изцеждането. Преди това някой ми беше дал на Нук - тип спринцовка, но по-неприятно и неудобно нещо не бях си представяла. Изобщо не вършеше работа. Сега вече има доста имитации на помпата на Авент. Някои са и на доста изгодна цена. Много важен е силиконовият накрайник - не трябва е гладък (такива са на Чико и честно казано не прилепват добре), а да има бабунки, които създават по-силен вакуум.
Честно казано в началото мислех, че до помпа изобщо няма да опра, но после се оказа, че ми трябва - хем да изкарам останалата след кърмене кърма, хем да не получа мастит. А и Теди беше седмица в кувьоз в болницата, та успях да се уговоря с лекарите да им нося кърма за захранване, преди да ми я пуснат за свободно кърмене.

# 174
  • Pb
Днес е настанало оживление в темичката. Браво, браво! Друго си е да не мога да смогвам да чета...

Добре  дошла на новата мама при нас!!!

И аз усещам ритници мн. ниско долу и дори се зачудих как може толково ниско да е бебчо (вчера дори единия път направо подскочих, така ме срита). От известно време ми е трудно да стоя седнала, корема в горната част ми омалява едно такова. Някой друг усещали се така?

Под секрет да кажа, че не съм се качвала на кантара от 1 месец и хич и неща...дали и моят бебчо е станал половин кило?! Това вече си е сериозна цифра. Арвен, как така ти казват колко е дълък бебо? Аз като питах моя доки, ми вика, че вече не се хващал целия на екрана и за това се мерят определени части от тялото, а пък искам да знам.

# 175
О, Елхичке, и аз много рядко се качвам на кантара. Не за друго, ами да не се уплаша... doh

# 176
  • ГОре на черешата...
lulumba , благодаря за изчерпателната информация  bouquet. Тази на Дисни, която гледах има същите "бабунки" - като листенца на цветенце...а иначе и аз първият път така се намъчих с тази спринцовка, че Confused...

# 177
  • Pb
О, Елхичке, и аз много рядко се качвам на кантара. Не за друго, ами да не се уплаша... doh

ами то и аз поради същата причина избягвам контакта с него.  скоро май ще мина татито, той горкия е мн. слаботелесен Blush

# 178
Мами, аз ви оставям и отивам да срещам каката с бебо.  Grinning Утре ще докладвам как е минала срещата.

# 179
Здравейте , момичета!
Не мога да ви изчета , ние нямахме интернет тъй като мъжа ми купи нов компютър и чак днес пак ни го пуснаха.Бебчо вчера като си легнах направо не се спря повече от половин час , а и когато съм вървяла след като легна пак го усещам.Усещам го понякога ниско долу , а вчера малко над пъпа.В момента пак го усещам ниско долу.Все още не смятам да купувам нищо за бебо тъй като вече съм суеверна. Simple Smile Честито на всички мами узнали пола на бебо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт