Отговори
# 150
  • София
Здравейте мами Hug Успех ви желая на ФМ днес и чакаме отчет  Grinning Бъдете спокойни,всичко е наред! Аз сега излзиам и по съсно ще ви пиша!

# 151
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета  Hug
Вчера си взех резултатите и да се похваля: всичко е в норми, направо кръвна картина и урина като на младенец  Mr. Green А при миналата бременност си спомням, че точно в този период получих желязодефицитна анемия. И понеже отказах да пия хапове, компенсирах с кисело мляко и връзка магданоз в него всеки ден. Малко неприятно, но помогна. Сега обаче няма нужда пак да се тъпча с гадната смес. Засега де... Wink
Светлита, честито ти момченце  stork-boy Те наистина младежите вече са като за цял футболен отбор, даже май вече събираме за втори. Laughing
Мегита, надявам се да се оправиш по-бързо. Знам колко е неприятно това с носа. Аз така бях през зимата. Пробвай и с биопарокс. На мен поне ми помогна. Освен това е напълно безобидно за бременни.
Mary_jane, нормално е да не усещаш още бебето. При първа бременност обикновено по-късно започват усещанията. Аз, когато бях бременна с Теди, долових първите й движения чак в края на шестия месец. Но пък после как се разигра само...  Crazy Чак си върза пъпната връв на възел от беснотия. Тя и сега е такава бясна де, нищо че е момиче  Mr. Green
Гледам всички точите зъби за ФМ. Накрая ще взема и аз да се запаля и да отида.  Thinking Макар, че в моя случай е безсмислено, след като ми е правено амнио. Но чух, че в "Шейново" вече имали 3D и ще взема да си направя устата моя доктор да ме види и на него.  newsm78
Иначе и аз усещам ритничетата много ниско понякога, ама чак притеснително ниско. Друг път пък ме рита странично, явно все още има място и се движи активно.
Ще видим днес как ще се държи на прегледа. Дано не спи.  Praynig Че нали ще водим каката за първи път на среща с бебо. А тя такъв мерак има от няколко дни. Постоянно пее песнички и говори на корема ми. Утре ще ви разкажа как е минало.  Grinning

# 152
Здравейте и от мен! Ние миналата седмица бяхме на ФМ. Всичко е наред с бебо. Доктора обаче си отбеляза да следи дали добре ми се е захванала плацентата (каза да не се притеснявам,ама аз....) и другото е, че имам доста околоплодна течност. Каза към средата на месеца да мина пак и дано всичко е наред. Тъй като ми прави ФМ във Втора Градска, а там ехографа не е включен към никакви устройства, мъжа ми беше взел нашия фотоапарат, който прави дълги клипчета и с много добро качество и сега си имаме целия преглед на клип. Показахме го на свеки и на майка ми. Майка ми като е била бременна не е ходила на ехограф никога и сега и беше много интересно да види внучето.  Laughing А сега вече и аз се ориентирам кое е глава, кое ръка ...  Embarassed, че все не можех да го разбера в кабинета,ама ме беше срам да си питам.
Е това е от мен! Има ли още някой с много околоплодна течност?
Лек ден на всички!   bouquet

# 153
Здравейте мамчета!  Hug
Честито на мамите, които знаят вече пола на бебчовците! Аз се надявам да разберем най-после тази подробност на феталната морфология на 18-ти т.м. Наистина доста момченца имаме вече за август, ама ако ги тъкмите за полицаи моетоз  атакова не до давамммм  Naughty Crazy
Мног ме учудвате с тези 2,3 и повече фетални. Феталната си е само една и с еправи в точно определени седмици. Другото са си пак ехографски изследвания и само ви вземат повече пари!
Вчера из града хората така ме зяпаха, че си дадох сметка колко съм бреми наистина вече  Crazy  Освен тиова направих и първите покупки за бебо!!!  Laughing Много сладки в оранжево-зълти тонове  Laughing
Сега ми се обади и приятеля ни от Пег Перего, че я има нащата количка и дали я искаме! Малко раничко счкашм ама аз против нямам  Mr. Green Та може да се обзаведем и с количка ор модуларните системи Топ, 3 в 1 и така. Вие купувате ли вече нещо за бебчовците или изчаквате?
Тук около мен са много доволни, че отворих бебешкия пазар, така и те могат да ззапочват  Wink Свеки тъкмо ми се обади да каже, дали съм й давала вече карт бланш з а действие  Crazy

# 154
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз много искам вече да пазаруваме, но тепърва ще правиме лек ремонт в нашата стая и чак след това ще купуваме каквото и да е.

# 155
  • ГОре на черешата...
Гита, как е Танти?

# 156
  • София
И на мен много ми се иска но сматям,че е доста раничко и после мога да си харесам нещо по хубаво....Simple Smile говоря за легълце или количка Simple Smile и смятам това да стане не по рано от края на юни началото на щли месец PeaceЗа сега само ще гледам и ще си набелязвам но най-големия ми проблем май ще е количката тъй като до сега не съм се спряла на модел и фирма Rolling Eyes но най-важното е да има зимен кош и дори да е комбинирана има доста модели такива но пък на Чико са по 1100 лв. а това ми се струва много и безмислено!

# 157
  • Ланкър, планините Овнерог

Не знам дали от хомеопатичното, но вече завяхват пъпките. Продължават да я сърбят, но има надежда скоро да се махнат. Апетитът и го има, но само за нейните непозволени неща. В момента е като клошар-мръсна, рошава и чешеща се...... Laughing

# 158
  • Пловдив
Здравейте,мами.Аз сутринта ходих до НОИ да разуча,какво ще е необходимо за майчинството,защото не работя.Разгледахме с  милото един бебешки магазин и аз си харесах много неща,но съм много суеверна и нищо не купих за бебето,а така ми се иска вече да пазарувам за него.И да  ви се оплача-напълняла съм 6 килограма.По три на месец.
Аз също усещам бебето ниско долу,направо си мисля,че ще излезе.Като бях при лекаря той ми каза,че главичката е много ниско,но по принцип не е проблем и може да си изкарам до края така,но аз пак си се притеснявам.
За сега толкова от мен.Не бях писала от много време,но ви чета всеки ден.

# 159
  • София
Гита важното е да се оправя а пък после ще я правиш мадама!  Mr. Green Flutter

# 160
Моето шоше пък го усещам доста високо, малко над пъпа. Дали е пораснало толкова?

# 161
  • София
Бебето сега е до пъпчето и е възможно да го усещаш там!  Peace Аз когато се случи да го усещам обаче го усещам нисичко и повечето в дясно.2D е черно-бял !

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 14:06 от dimianki

# 162
Здравейте на всички!Най накрая и на мен да ми остане време да драсна някой ред!Присъединявам се към клубчето с още едно момченце. Чакаме го на 28 август. Вече много често го усещам, понякога като сега имам чувството че става голямо вълнение в корема ми. Този път го усетих много по-рано от първата бременност / имаме си бъдещ батко, очакващ с нетърпение бебето/.
Всички говорите за ФМ.Има ли нещо по-различно при прегледа от обикновен ехографски? Трябва ли апарата да е по-специален / 3Д/?
Поздрави от морето и лека бременност на всички!
Заглавната страница е супер!Браво!

# 163
  • София
Добре дошла  Streg! Flutter HugПриятни мигове с нас!Фетална морфология се прави на 2 D видеозон и на него се гледа бебето как се развива,сърце,дробове,кръвопоток и т.н.

# 164
  • В светлината на слънцето
Streg, честито ти юначе  stork-boy

В момента е като клошар-мръсна, рошава и чешеща се...... Laughing

Гита, определението ти е велико Mr. Green Радвам се, че Танти вече е по-добре. Щом е започнала да прояжда - макар и с непозволените неща, значи се оправя.
Сонита, и аз доколкото знам, ФМ се прави само веднъж и то в определени седмици. Но никой никого не спира да се гледа пак, и пак, и пак...
Момичета, аз пък съм от малко суеверните. При предната бременност нищо не купих предварително, само с татито обиколихме доста магазини и набелязахме откъде какво да вземем. После той напазарува основните неща още докато бях в болницата, а след като излязох заедно продължихме с допълненията. А сега май почти няма да ми се наложи да купувам нищо - с изключение на комплекта за изписване. Е, после ще се глезим с разни неща, но това идва след изписването. Основните обаче - като легълце, количка, помпа за кърма, стерилизатор, шишета, шезлонг и т.н., ги имаме. Освен това Теди отсега е отсякла, че бебето ще спи в нейното легло - дарява го съвсем чистосърдечно. Ще видим обаче като пристигне бебето вкъщи дали изведнъж няма да си го поиска.  Laughing Но и да направи такъв номер, има решение - имаме и второ, сгъваемо, тъй като по принцип ние често пътуваме, и се наложи да купим и такова.

Общи условия

Активация на акаунт