Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява токсоплазмозата и защо е важно да се изследва по време на бременност?
Какви са седмиците на бременността и как се изчисляват?
Какви са симптомите на варицела и как могат да се облекчат сърбежите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява токсоплазмозата и защо е важно да се изследва по време на бременност?
Токсоплазмозата е инфекциозно заболяване, причинено от паразита Toxoplasma gondii. По време на бременност е важно да се изследва, тъй като инфекцията може да представлява риск за плода, особено ако жената се зарази за първи път по време на бременността. В случай на инфекция възможните усложнения включват увреждания на очите, увреждания на централната нервна система и други сериозни проблеми при бебето.
-
Какви са седмиците на бременността и как се изчисляват?
Седмиците на бременността се изчисляват от първия ден на последната менструация, като се приема, че една бременност продължава 40 седмици или 280 дни. Този метод е стандартен и ултразвуковите изследвания могат да предоставят по-точна информация за възрастта на плода и продължителността на бременността.
-
Какви са симптомите на варицела и как могат да се облекчат сърбежите?
Симптомите на варицела включват сърбеж, образуване на пъпки и общо чувство на неразположение. За облекчаване на сърбежа може да се използва ментолов спирт за локално приложение върху пъпките, което може да помогне за намаляване на дразненето. Важно е да се избягва директното докосване или чесане на пъпки, за да се предотврати разпространението на инфекцията.
-
Какви са препоръките за облекчаване на киселини по време на бременност?
-
Колко често трябва да се правят изследвания по време на бременност?

на Стрег Очакваме честичко да се включваш
Отначалото започнах на едро
Познава ме, че като си наумя нещо трябва да стане моята 
Все едно нещо се къса, такава болка изпитвам ...
ПОразходих се и сега поседнах малко да си почина след като се напапках
килата ми от 15 дни са си същите +7 обаче.....корема ми расте много бързо и е просто огромен вече
и всеки ми казва леле..... какви бузии...... леле.... колко си напълняла а на мен само това ми трябва

Нещо тази година ми се иска много да боядисвам яйца и да меся козунаци - луда работа
" Добре, че съпругът ми в такива моменти е по-разумен и надделява - родих се с нея! Просто нямам думи какво удоволствие ми доставя постоянно да измислям нещо с нея. Сигурно вече си е изплатила парите, а и без това нямаше да ги спестим.

Коремът ти би голям - ами нали човече расте вътре. Кой знае колко добре изглеждаш