12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 791
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Ние ще пишем само една специалност платено. Вчера тръгнахме да попълваме, сложи три държавно и се спря. Ядосах се и му казах, че не може да разчита на миналогодишни балове, трябва да изреди всички в БФ. И за резерва и първото желание платено. Още не сме подали, сам щял да подава, явно мисли, че ще го прецакам нещо...Исках да имаме и резерви с ЛТУ и НСА. Не, не желае.

# 286
То там е дилемата при нас. Къде да се позиционира първо желание, платена версия. Щото там са с двата крака и всичко след него няма значение. И колко точно е силно, че да влизаш на всичко след него безплатно, а да избереш да плащаш?

# 287
Аз го съветвам накрая да го позиционира. Той и без това не искаше нищо платено да пишем, това си е моя хрумка.

# 288
Аmanda, ние миналата година, писахме платено за най-желаната специалност. Приеха го ДП на първо класиране в УНСС, но не искаше да учи там. Записа се, платихме, но хич не беше на кеф. Все повтаряше, че не може да е такъв карък. Искаше си в СУ. В СУ го приеха ДП друга специалност. Участва във второ  и го приеха платено. Не му стигнаха за ДП няколко стотни, но сега учи с желание и ентусиазъм. При това си намери една "командирка" / така наричам приятелката му Yum / , която му е състудентка и е много амбициозна та мир не му дава и учат двамата.В нашия случай платеното е желаната специалност и си заслужава.

# 289
  • Някъде в Европа...
Седмокласниците да са мн доволни от изпита днес! 🍀

Получих снимка с диплома в ръка преди малко 😀...В понеделник ще се разходим до морето да я занесем и да финализираме процеса по приемане и записване, с официална "титла" студент в ТУ-Варна. На място ще попълним и док. за общежитие, за всеки случай..После един бърз плаж и се прибираме към нашия град, че е на работа от 17 ч..

# 290
  • София
Последен въпрос и започвам записванията. Ако не го запиша на първо класиране в даден университет, мога ли да го запиша след това направо за второ класиране? Или, ако реша, да добавя специалности между първо и второ класиране?

# 291
  • София
Не и на двата въпроса. Във второ класиране участват само подалите за първо класиране и за същите желания. Както в 7-ми клас.

# 292
Много зависи от университета и как са го описали. В СУ трябва да отидат след първо класиране, да депозират оригинала на дипломата и да заявят участие във второ класиране със същата подредба. Ако междувременно някой е приет в друг уни, в който срокът за записване е преди второто на СУ, трябва да се прави избор на момента.

# 293
Didia, в нашия случай няма огромна разлика в основната програма на специалностите. Затова действаме така.

# 294
Аз може ли да дам тема за размисъл?
Ако децата са приети ДП с второ желание, обмислели ли сте магистратурата да е с първата желана специалност/където има възможност,  разбира се/? Миналата година синът ми и този вариант обмисляше.  Приеха го на първо желание ДП във ВТУ. Към днешна дата таксите за платено обучение са вдигнати драстично.
Успех на всички!

# 295
При моя син специалностите да в някаква степен заменяеми, т.е. не мисля, че има кой знае какво значение дали ще го приемат Финанси или Финансов контрол, това конкретно за УНСС. Отделно че и вътрешни размествания са възможни след първи курс. Не е като да е някаква единствена и неповторима специалност, че да си струва да се пише платено, ако не е приет ДП.
Не е като примерно да иска Право или Психология и всичко друго да е с много голям компромис.

# 296
  • у дома...
Аз може ли да дам тема за размисъл?
Ако децата са приети ДП с второ желание, обмислели ли сте магистратурата да е с първата желана специалност/където има възможност,  разбира се/? Миналата година синът ми и този вариант обмисляше.  Приеха го на първо желание ДП във ВТУ. Към днешна дата таксите за платено обучение са вдигнати драстично.
Успех на всички!
Нещо подобно ще е при нас - бакалавър в един университет и магистратура в друг по едно направление.

# 297
  • София
Подадохме на място в ТУ след връчване на дипломите. Сега гледам онлайн, че не е отбелязана преференцията за ТУЕС и на Конкурсни оценки пише това - ДЗИ (Мат.)   Оценката за конкурса не е дешифрирана.
Отдолу вече си пише за оценки от диплома ДЗИ (Мат.) 6.00.  Ако има други подали, дали и при вас е така?

# 298
ston първото желая беше психология.   Обмисляше философия и специална педагогика и след това магистратура по психология.

# 299
Къде гледате с какъв бал са приемали по специалности миналата година? Интересуват ме НСА и УХТ.

Общи условия

Активация на акаунт