Цикъл след дуфастон

• 358
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
След 15 дневно закъснение  и киста ми беше изписан дуфастон за 10 дни 2по1 таблетка.
На 5тия ден имах зацапване, а на 7 вече обилно кървене.
Спрях дуфастона по препоръка на доктора.
Днес ми е 13ден ,като от 3 дни е доста слабо,но си го има и то ярка кръв.
Доктора каза да изчакам 16 ден и да пия отново 10 дни и така три месеца.
Има ли и други като мен с толкова продължителена менструация след дуфастона?

# 1
При подобен случай преди години ми бяха изписали Рутаскорбин и Калциум Фосфо С. Аз вземах половината дози и нямаше дълго кървене.
Говорете с лекаря да не приемате орално Дуфастон, а вагинално Утрогестан - по-добре се приема от организма и е по прицелно действието.

# 2
Вместо цикъл - зацапване. Установиха киста 3см.
Изписа Дуфастон по схема - да започна да пия 14 дни след началото на зацапването. Но то продължи докато започна да пия Дуфастона и на втори ден от приема вече премина в нормален цикъл.
Близо 20 дни вече цапам, кървя...
А доколкото разбрах - след приема на Дуфастон трябва пак да ми дойде цикъла...това непрестанно кръвотечение до какво ще доведе? Кистата е на яйчника и лекаря каза, че трябва да се спука с въпросния предизвикан цикъл. Моля за мнение.

# 3
Здравейте! Подновявам темата, защото не видях по- скорошна подобна, а имам нужда от съвет… да кажа само - следи ме лекар, не се самолекувам в никакъв случай!
Та моята история започна юни, когато след преглед и нормални резултати от цитонамазка просто не ми дойде! На 35-ия ден отидох на лекар- изписа ми примолут нор за 5 дни… е аз издържах 3, защото грам не ми понесе… след консултация с лекаря ми го спрях и след няколко дни прокървих, но грам не приличаше на нормален МЦ! След 5 дни оскъдно кървене спря! И от там на татък не дойде до 29 август… хубаво, отидохме ние на почивка, цикъла започна спонтанно, аз се зарадвах, въпреки обстоятелствата, ноооо реши, че няма да спре… на 11-ия ден от този цикъл направих някакъв кръвоизлив! Веднага на лекар, изписа ми дицинон и дуфастон! Каза, че ендометриума е 13мм и имам 2 задържани фоликула в единия яйчник. Започнах дуфастон, дицинон овладя кървенето и след 5 дни вече беше нормално, но не спря. Пия дуфастон 15 дни. Днес ми се стори,че МЦ пак идва- симптомите бяха на лице + малък съсирек. Обадих се на док и той каза да спирам дуфастона. Спрях го и зацапването пак намаля до нормалното до момента… не знам дали не подведох доктора си и дали това не е било старт на МЦ… сега ме е страх да не стане пак кръвоизлив… ясно е, че най-вероятно ще мина през абразио, защото лигавицата от 13мм за 12 дни бе намаляла само до 10мм, но пък единия фоликул го нямаше вече… лошото е, че чак понеделник ще се видя с док, а ме е страх, че за тези 5 дни без дуфастон може пак да стане страшно… стана малко объркано, но някой има ли подобна история зад гърба си? Искам мнения от личен опит по-скоро, а не медицински съвети… просто съм много притеснена, защото и не видях такъв случай, а прерових няколко пъти форума… ще съм много благодарна на включилите се🤗

Общи условия

Активация на акаунт