Някои видеа са особено убедителни, че ефекта е като от ботокс. Реших да пробвам и наистина това се отрази чудодейно на кожата ми. Особено сутрин! Почти всяка хапвам мюсли с плодове и когато обеля банана използвам обелката да я натрия хубаво на лицето. Почти веднага се опъва тази кожа!!! Чак ботокс ефект няма, но е достатъчен за да остана изумена как не съм се сетила за това нещо до сега - елементарно е!
Зачетох се и тази мода особено се е засилила от 2 години като всичко е стартирало с видеото на Алана Райън, която всяка сутрин избърсва лицето си с бананова кора и уверява, че този трик замества ботокса. Клипчето е събрало милиони гледания и харесвания. Седмица по-късно вестник "Ню Йорк пост" публикува статия със заглавие "Използвам бананови кори като естествен ботокс - гледайте и научете"
Банановите обелки съдържат биоактивни съединения, антиоксиданти като аскорбинова киселина, каротин и цианидин, а антиоксидантите предпазват кожата от възпаления и увреждания.
Те са с високо съдържание на витамини A, D и E и микроелементи, с малки количества салицилова киселина и лецитин, който е естествен антиоксидант, така че напълно естествено да имат антиоксидантно, подмладяващо и ексфолиращо действие. Наличието на нишесте придава овлажняващ ефект, който по-скоро мога да опиша като озаряващ при мен. Измивам лицето си до 30 мин за да не се развиват бактерии все пак и съм доволна.
Вие правите ли си такава маска и как ви се отразява?