Левият яйчник не се визуализира при преглед с ехограф

• 522
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, преди няколко дена ходих на профилактичен преглед при моя гинеколог. Каза че всичко е наред като цяло, но не успя да визуализира левия яйчник. Десния се виждаше ясно, още повече че ми предстои през следващите дни да ми идва и той каза, че този месец десния яйчник е активния. Каза, че няма какво да ме притеснява това че не се е видял левия яйчник и да отида вече след година, но аз съм по притеснителна и го мисля. За това бих искала да чуя мнение и дали и на други им се е случвало така. Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 16:17 от Не се сърди, човече

# 1
Това първи преглед с ехограф ли е? Досега имали ли сте проблеми?
Най-лесно е след цикъл да отидете на още един преглед.
Дори тук във форума има тема с акушер-гинеколог.

# 2
Не съм имала проблеми. Преди година на предният ми преглед също всичко беше наред. Сега като отидох тази година се случи така, но доктора ми каза, че е възможно понякога да не се визуализира особено при предстоящ цикъл. Нямам и оплаквания. Цикълът ми е като по часовник.

# 3
Е щом са ти гледали яйчниците преди и си имаш ляв яйчник, всичко е наред. Няма как да изчезне.

# 4
Аз съм на 34 години, редовно ходя на прегледи. Просто не ми се беше случвало да не се вижда някой от яйчниците ми до сега затова и малко се притесних.

# 5
  • София
Случва се, няма нищо притеснително.

# 6
  • София
Разбира се, че се случва. При предстояща менструация, при пълен мехур или черва и т.н.  Не виждам нищо притеснително.

# 7
Благодаря ви за коментарите! Сега определено ми мина притеснението.

Общи условия

Активация на акаунт