Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 48 599
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
В интерес на истината, точно откъм среда Ломоносов е прекрасно училище. Децата са истински горди, че учат там. Отделно, че постоянно ходят по обменни програми в чужбина (синът на моя приятелка е 11 клас аудио визуална техника и в момента е на 2-седмичен стаж във Флоренция), имат много извънкласни занимания, ходят по състезания, абе не е за подценяване Ломоносов.

# 661
Синът ми искаше в строителния, но балът му не е висок, че по математика изкара малко точки поради неприятна ситуация непосредствено преди изпита. Липса на концентрация от преживяния стрес и целогодишен труд, пари и време на вятъра. Беше като покосен.
Сега иска да ходи в 97, че негов приятел искал там и да си били двамата.
Малко инфо намерих за него. Та има ли смисъл да ходи в това училище. Как е училището като база и преподаватели? Квартала сравнително спокоен ли?

# 662
В интерес на истината, точно откъм среда Ломоносов е прекрасно училище. Децата са истински горди, че учат там. Отделно, че постоянно ходят по обменни програми в чужбина (синът на моя приятелка е 11 клас аудио визуална техника и в момента е на 2-седмичен стаж във Флоренция), имат много извънкласни занимания, ходят по състезания, абе не е за подценяване Ломоносов.
Дали има момичета в тази специалност дали знаете?

# 663
Преди време някой пита дали има деца от малцинствата в техникума на "Стара планина". Имало много, едно момиче, което завършва Първо, ми каза преди малко.
Аз  проучвам тези места по друга причина, но реших да ви споделя, защото мисля, че тук го обсъждахме.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 05:48 от Аmanda

# 664
  • София
Dete2, да, не съм се интересувала колко, но имат.

# 665

+ че двете паралелки с немски език държат изпит за немска диплома към Гьоте. Т.е. излизат и с професия и с език.

# 666
Синът ми искаше в строителния, но балът му не е висок, че по математика изкара малко точки поради неприятна ситуация непосредствено преди изпита. Липса на концентрация от преживяния стрес и целогодишен труд, пари и време на вятъра. Беше като покосен.
Сега иска да ходи в 97, че негов приятел искал там и да си били двамата.
Малко инфо намерих за него. Та има ли смисъл да ходи в това училище. Как е училището като база и преподаватели? Квартала сравнително спокоен ли?
Добра е базата в 97-мо. Учителите също много ми харесаха в прогимназиалния етап. Училището е в близост до спирки. Не съм чула за проблеми от сина ми. Директорката предстои да бъде сменяна поради пенсиониране, доколкото разбрах, но ако остане е наистина приятен, общителен и кооперативен човек.

# 667
  • софия
Има ли къде да се провери колко деца имат бал над постигнатия на детето, има ли някъде такава статистика

# 668
Има ли къде да се провери колко деца имат бал над постигнатия на детето, има ли някъде такава статистика
Може само да проверите колко деца имат повече точки комбинирано от нво бел и нво мат, както и поотделно нво бел и отделно нво мат. Това се вижда от Статистика на успеваемостта за съответния град в сайта на Вашето РУО (може и в Дидева https://dideva.alle.bg/p/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1 … D0%B0%D1%81-2025/)

Не можете обаче да видите баловете на другите деца, които се образуват от различни компоненти (напр. състезания, годишни оценки)

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 20:29 от Magestie

# 669
  • София
Здравейте, някой дали има отзив за 121 СУ и 21 СУ?

# 670
Здравейте, някой дали има отзив за 121 СУ и 21 СУ?
За 21 2-3 страници назад точно ми отговориха.

# 671
Бих искала да попитам в кои гимназии се учи само в една смяна? Дъщеря ми мечтае за френската гимназия, но не сме сигурни дали ще ни стигне бала? Та търся информация за гимназиите, които са само в една смяна! Надявам се не ви звучи глупаво, но живеем в Банкя и като си представя прибиране вечер в 9 зимата, настръхвам! Благодаря ви предварителни!

# 672
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Присъединявам се към въпроса за гимназии, които са само първа смяна, ако има такова "животно". И ние сме отвъд околовръстното и пътят вечер, би бил много неприятен Sad

Също така ще съм благодарна, ако може да дадете съвет - 137 предприемачество с АЕ и ФЕ или 33 ЕГ АЕ ?
Детето се хвана за 137, заради близостта с Метрото, а и че с автомобил по околовръстното, би било най-бързо от вкъщи, но аз съм раздвоена, най-малкото защото в 137, доколкото разбрах само химията се учи на език от 9клас, докато в 33ЕГ има 4 разказвателни предмета.

# 673
  • София
Може ли мнения за 30то

# 674
Здравейте, отново! Според Вас между 127- мо и езиковата паралелка на 7-мо кое е по- добро? Притеснява ни малко, че разказватeлните предмети се учат на език, особено, ако е испански.

Общи условия

Активация на акаунт