Какво повече НЯМА да купя - 28

• 93 393
  • 723
  •   2
Отговори
# 360
  • Кърджали
Доколкото знам "Брей" е марка на Кауфланд.Никога повече няма да купувам от тази марка.Единственият вкус,който се усеща в кашкаваленото им роле е този на черен пипер.А си е доста скъпо,дори и на промоция.
Ако е на Саяна т.е. Милки Био груп е нормално да е гадно.

# 361
  • Sofia
Отдавна съм отписала продуктите на "Саяна", не ни допадат, като вкусови качества. Визирам кашкавал и мляко.

# 362
Киселото мляко 4,5% на Брей ми харесва. Към заквасената сметана също не съм имала забележки (но от нея не съм купувала скоро). Изварата им в кофичка ми е любима. Друго на марката не се сещам да съм купувала.
Стоя надалеч обаче от какаовите блокчета Yummy от Кауфланд, които приличат на шоколад...докато не видиш, че имат съдържание на какао примерно макс 15%. Отначало им се зарадвах, защото помислих, че са шоколадите от собствената им марка Katy (които бяха ок), но с ново име...

# 363
О, да. На Саяна купих една кофичка кисело да пробвам, твърде много ми миришеше на крава. Дори да е допустимо по стандарт просто не е моето. В същото време вкус нямаше никакъв.

А в Бор-Чвор про-биотик пък сякаш слагат и нишесте, има някак странен, леко брашнен вкус.
Пробвах този тест с йод и наистина при Бор-Чвор става лилаво: https://www.youtube.com/watch?v=bUxoah0DVww
На официалния сайт на фирмата специално има отговор на въпроса дали слагат нишесте и отричат.

# 364
  • София /Абсурдистан
Не само нишесте слагат, но блъскат и желатин вътре. Едва ли има по-боклучави продукти от техните. Бор чвор ми е в черния списък.

# 365
Пилешко филе от Кауфланд и ние спряхме да купуваме.

Преди два месеца взехме за последен път охладено пилешко филе от витрината им.

Варих го за супа.

Остана твърдо и все едно не беше сварено.

# 366
  • София
Аз съм спряла да купувам каймата на Сами-м, като продукт не ми харесва и като етикет.. Никъде не е описано какво е съотношението свинско-телешко, така както пише на Тандемска примерно.Пише само смес. Ами то може телешкото да е 2%, пак се води смес. Мразя такива тънки измами..

# 367
Така е, често правят компромиси с качеството при собствените марки, но по мое мнение FF вкус (марката на Фантастико) ни Кауфланд, ни Лидл, ни Била могат да бият д това отношение - от тях каквото съм взимала, все е било зле.

На ФФ майонезата е гадна, но кашкавалът е учудващо добър. Запича се добре и хваща сравнително бързо мухъл в хладилника. Вече не знам по какви показатели да ги преценяваме млечните, но все си мисля, че мухълът на кашкавала и вмирисването и пожълтяването на сиренето са някакви фактори за наличие на прясно мляко.

# 368
Той и хлябът мухлясва, т.е. не пречи в кашкавала да има нишесте или брашно...
В нашия хладилник по принцип храната не се разваля бързо, така че това не ми е голям критерий за качеството.

# 369
На Фантастико топлата витрина е с много по-добро качество от тези на другите вериги.

Понеже темата е за анти - на Билла топлата витрина може би е с най-отвратителното качество - пилета, други меса, салати, ястия, всичко.

# 370
В различните магазини е различно качеството на храната от топлата витрина. Сравнително близо до нас има два големи магазина Фантастико. В единия храната от топлата витрината е много по-добра, отколкото в другия. Колкото и да са ми съблазнителни салатите, не купувам, никога не съм сигурна доколко добре са измити зеленчуците. Предпочитам да ги измия и нарежа вкъщи.

# 371
Ръчният хляб на Лидл - не е размесен добре и последният път имаше сиви малки бучки. Не знам от какво.

# 372
В детската градина, в която работя млечните продукти са на Саяна.И сирене, и кашкавал са страхотни на вкус.За съжаление това качество го няма в продуктите им в търговската мрежа.

# 373

Това веро от ДМ. Мирише на кисело и старо. Ще го изхабя, че не е много голяма разфасовка, обаче миризмата му е много гнусна. Иначе мие нормално.

# 374
Това веро е отвратително, след като измиеш с него съдовете миришат на мокро куче. Замина в коша.

Общи условия

Активация на акаунт