Какво повече НЯМА да купя - 28

• 93 393
  • 723
  •   2
Отговори
# 420
  • Sofia
Пълнозърнесто брашно от Т-маркет,пълно е с паяжини.

# 421

Това масло-никаква романтика, мирише на парфюм на бабичка!

# 422
Юниперус, здравец и пачули. Стана ми интересно каква е комбинацията “парфюм на бабичка”. 🤭

# 423
Масло купувам само, ако на опаковката пише Irish и е една идея по - солено, та не знам ще стане ли, но ще пробвам. Благодаря.
Ще стане. Щипка сол винаги подчертава вкусовете.
А ванилията аз я залагам в чиста водка, и да си отлежава в хладилника, стават разкошни сладкиши с получения екстракт.
Аз лично на шушулки я предпочитам, преди се намираше и в големите вериги, сега главно от чужбина поръчвам.

# 424
По препоръка от друга тема закупих тези шоколади, но не бих повторила. Нито един от трите не ми допадна.

# 425
  • софия
Продуктите на Биохерба са ми любими от българския пазар. Прилични цени и качествени. Но аз предимно позлвам тинктури и капсули.

# 426
  • Sofia
Пакетчето ванилия е било с тъмна кафява захар.
В ДМ ги имало.
Гледах клип в който я ползваха и беше наистина доста тъмна.

На това шише капачката няма отваряне,пръстите си протърках,с клещи пробвах…накрая с нож някак успях 😠

# 427
С мини макетно ножче ги отварям аз.😂 Отдавна не се занимавам точно тези да се мъча да ги отварям с ръце (че са и пълни догоре и порядъчно се бях намокрила веднъж). Та купувам понякога, но ножчето ми е в чантата. Без него...категорично не.☺️

# 428
Никоя фирма за вода не си прави сама капачките. Вероятно има един доставчик за всички фабрики, може би са и китайски. Тоест не е до марката вода.

# 429
  • София
Докъде ни докараха..Ако искаме да пием вода, трябва да сме въоръжени с макетни ножчета, водопроводен ключ..може и флекс..

# 430
То моето всъщност се води ножче за хартия, но върши същата работа като макетното.
Много ясно че има фирми, които се занимават с бутилките и капачките, мой близък това работеше. Все пак за по-лесното отваряне е важно в каква бутилка и с каква капачка е сложена водата.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 16:24 от dolce miele

# 431
  • Deutschland
Доли, за гурме ванилията ли става въпрос?
Иначе истински ванилов вкус имат за мен мини пакетчетата, които са си от време оно. Ако препоръчате други, моля. Ще се радвам.

# 432
Допълнение към поста ми по-горе. От Китай пристигат заготовки за бутилки (казват им епруветки разговорно), а не бутилки, защото да се транспортира много "въздух" е нерентабилно. И вече в цеха за пълнене с вода или друга напитка тази заготовка се нагрява да дадена температура и после със сгъстен въздуха рязко се раздува в някаква, конкретна за напитката форма. И тогава става бутилка. Но иначе даже формата да е различна (епруветките са раздути в различни калъпи) капачките са еднакви за всички марки.

# 433
Да, даже имам някъде вкъщи от епруветките.🙂 Моят роднина обаче правеше точно опаковки и капачки, та не е задължително всички епруветки да си идват и с гадна капачка.😉

# 434
О, който плаща, той поръчва музиката. Има и по-хубави капачки, но са скъпи и затова ги поръчват само за газираните напитки, където трябва да издържат на голямо налягане. Там и бутилките са по-дебели.

Общи условия

Активация на акаунт