Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 540
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 120

И сега се ходи в РУО. Плюс онлайн е добавено.
Явно са ни дали стари инструкции.

# 121
Аз може ли да помоля някой минал по този път, понеже ползвах за кандидатстване  за 4ти клас. Но не съм много уверена, че направих каквото трябва - беше бързо и безпроблемно оттам и съмненията ми.

Имам генерирано това. Значи всичко е добре?
Скрит текст:

# 122
На вас кога ви организираха родителска среща за НВО и кандидатстването? Да си сверя часовника. При нас беше на 10.06., доста късничко ми се стори. Тогава още не беше ясно в кои училища в Пловдив ще се приемат документи (физически, не онлайн).🙄
Кои са училищата? Намирам инфо само за минали години...
На 02.06. беше родителската, а по-късно ни пратиха инфо в Школо за училищата.

# 123
Нашата родителска не само не беше полезна, но даже определено навреди. Класният, макар и много добронамерен, имаше тотално погрешна информация кое как се случва и усилено се опитваше да убеди родителите да не подават заявление за второ класиране, защото мястото от първо не им се пази и някой с по-нисък бал може да се намести на освободеното от вас място, а вас да не ви приемат никъде. Втората глупост беше, че имаш в системата само 1 опит за 30 минути и ако не си си подредил желанията в този интервал системата се затваря и оставаш без подредени желания.
С един татко с по-голямо дете се опитахме да го опропвергаем не особено успешно, но вероятно по-незапознатите родители останаха с доста погрешни впечатления.
По-добре да не се беше състояла тази родителска.

# 124
Изумена съм, как може да не си следят нещата учители и други такива??

# 125
  • София
Масово учители и директори не са наясно как се кандидатства и как работи класирането. То те и няма допир с тези неща, не са в тяхните правомощия. Да не говорим, че и Дънкан Маклауд, в лицето на Ваня Кастрева, също говори глупости по въпроса почти всяка година. Joy Миналата година даже писах на МОН да вземе да я озапти да не говори по телевизиите глупости за кандидатстването на децата от допълнителната дата.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 21:14 от sanaka

# 126
  • В кошера...

https://bntnews.bg/news/vklyuchvat-integralni-elementi-v-testove … -1344248news.html
Ако сте пропуснали в новините.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 21:14 от medunka

# 127
А аз мисля, че в нашето училище ще чакат да видят резултатите от НВО, преди да напишат срочни и годишни оценки по БЕЛ и Мат.
Това не е честно, даже някъде имаше пост, че матурата не се взима предвид при оформянето 🫣

# 128
Плюя си в пазвата, че повече седмокласници нямам.
Самото заглави е е уникално - включване на интегрални елементи ...
Боже... То няма лошо, ама да вземе някой да погледне учебниците и да види що за безумия има по химия примерно.

Най-яко ще е изобщо да не казват на какво ще ги изпитват.

# 129
Вече си мисля, че може и нарочно да го правят...може ли така да лъжат, ми за всеки е важно...
Не знаех, че в 7 клас и за бай Тошо учат...хем ние сме живи и знаем, за тях е напълно неразбираемо...
Сещам се един виц, никое дете сега няма да го разбере...замразили за 100 години един американец, един руснак и един българин. След 100 години ги размразяват, първото желание на американеца било - Ню Йорк Таймс и чаша уиски. Прочел той вестника, изпил уискито и умрял. Руснакът казал - Правда и бутилка водка, изпил водката, прочел вестника и умрял. Българинът казал - една ракия и Работническо дело, прочел вестника, изпил ракията и полудял.
Какво пишело във вестниците:
В Ню Йорк Таймс - "Колхозът на Ню Йорк излезе на първо място в социалистическото съревнование".
В Правда - на полско-китайската граница има напрежение (демек СССР го няма).
В Работническо дело - на 256-тия конгрес на БКП другарят Тодор Живков беше единодушно преизбран за първи секретар на ЦК...🤣
Добре, че само това за СССР се оказа истина🤣макар и да не да минали 100 години от нашата младост 🤣

# 130
Ти недей разказва вицове..ми почвай да търсиш уроци по физика, химия и биология JoyStuck Out Tongue Closed Eyes
Ние се отървахме....вие с шестокласниците да му мислите...

# 131
Прочетох статията:
"Например, каза Вълчев, в изпита по математика, една задача може да се съчетава с астрономията, друга - със здравното образование. Това ще е първата скромна крачка към интегралните тестове, добави министърът, като този по математика ще включва и практически знания по физика, химия и биология."

Представям си как ще изглеждат задачите по математика.

"Едно чехълче тръгнало от единият край на опитното стъкло от 5 см със скорост 1 мм в час. Ако стъклото е наведено надясно и калиевият перманганат, в което се движи чехълчето има скорост на течение 1 см в час, а чехълчето пълзи срещу движението, ще оживее ли чехълчето докато стигне до другия край на стъклото. Нарисувайте чехълчето в живо и неживо състояние и оцветете на контурната карта на Африка областите, естествено обитание на чехълчетата "

Смея се през сълзи. Имам да изкарам още един 7 клас.

# 132
Смехът е през зъби. Не мога да си представя подобен ужас.

# 133
Тоя да вземе някой да го диференцира, че от толкова интегриране, съвсем изплиска легена.

# 134
Интегрираният изпит е хубаво нещо, обаче вече няма да бъде математика, ако се направи наистина, а не е само камуфлаж. И тогава какви писъци ще настанат, не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт