Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 200
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 720
  • у дома
А статистика за десетокласното НВО излезе ли някъде, или е рано?
Статистика като колко деца има в даден диапазон на даден град не съм срещала...
Ето на 119-то ,там са и точките на регионално ниво-София и на национално ниво.
Математиката е с потресаващо ниво-там формата е 15+2 зад и освен едната за описване,която беше по-нестандартна,др всички си бяха обикновени училищни задачи.

# 721
Математиката както винаги е потресаващо зле навсякъде с малко изключения.

# 722
  • София
РУО София публикува списък на училищата-гнезда за подаване на документи https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/06/gnezda_spisak-2025.pdf

# 723
Е, то математиката след 7 клас би била с потресаващи резултати, ако НВО не беше входен изпит за гимназии😀

В 10 клас вече виждаме реално каква става. И не мисля, че само незаинтересованите ученици са виновни...

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 18:42 от Compass

# 724
  • София
Тя и на НВО 7 клас математиката е с потресаващи резултати. Принципно е около 35 точки, само миналата година беше по-висок - 42.

# 725
Има ли резултати седми клас? /средни/
Индивидуални нямаше до преди малко

# 726
Според мен просто им сложна математиката на повечето деца след осми клас. И по мое време им беше сложна.  Ако през далечната 1992 година им бяха направили общодържавен изпит по мат, пак щяха да се любуват на подобен резултат.  Но у нас се учудваме на всичко, сняг през януари, число 42 от тото 5 от 35, два пъти едни и същи печеливши числа от тотото, пантера в шуменското плато
И в Германия да им направят НВО по мат и там ще е нисък резултата.

# 727
Тя и след седми клас математиката на НВО е със сходни резултати - около 40% +/-

# 728
Санака, да за голямо съжаление е така:)

Какво ни показва това, обаче?

# 729
Нищо не ни показва. Нормален е този резултат. Дъвка за медиите да има само, ала-бала

Дайте да изпитаме всички ученици от села и паланки на нормативи по физическо. Какъв ли среден резултат ще получим?

# 730
Нормално е, но преди толкова години човек можеше сам да се подготви за изпитите без проблем и да е приет в топ 10. Сега всеки ден решава, учи, хиляда частни и не знам дали ще стихне и до кварталното.

# 731
По чудо се освободих по математика от матури в края на гимназията. Ужили ме оса по време на решаващото класно и пропуснах часа. Ако трябваше да го правя самостоятелно сигурно нямаше да имам повече от 2,10  Simple Smile На следващия ден в междучасието го правих и ми помогна целият клас.. с мъка "вързах" 5,50. Бях изтървала нишката още в седми клас - много непонятен преподавател с много непонятни връзки в логиката. Не мога обаче винаги да упреквам учителите. Има деца, които са като рисувателния.. ами просто не си учат и това е. Не само, че не учат. Не им пука изобщо.

# 732
Това е била най-късметлийската оса

# 733
Лозенец ми се видя тесен, докато намеря плод и зеленчук, щото на изпроводяк от стаята някой крещеше "Чесън, намери чесъъън..."
Тази година бе преломна за учещия с тази математика. До този момент пълен отличник, решаваше за удоволствие, но се счупи нещо при непредвидена смяна на учителката им. И уроците в Междучасие не помогнаха.

# 734
Мен с лук са ме мазали по ухапаното, не с чесън, но по ония времена с каквото имаше в плод и зеленчук с това мажеш, не е като сега, изобилие, даже на осите им мина мерака да жилят

Общи условия

Активация на акаунт