Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 113
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 290
Цитат
Здравейте, бихте ли споделили, как използвате данните от статистиката , като има само отделни дадени по МАТ и БЕЛ

Сваляте си статистиката за последните 5 години. Гледате конкуренцията с точки от вашите нагоре и правите съпоставка в годините как са се движили нещата. След това сваляте баловете за последните 5 години и гледате там, където ви вълнува как горният фактор се е отразявал на бала.
Спрямо нещата, публикувани до момента, предполагам, че мин. балове спрямо м.г. с 3М+1Б ще паднат с 10-на точки, баловете с 2М 2Б ще се вдигнат с 5-10 точки, а тези с 3Б+1М ще се вдигнат с повече.

Много са 5-10 точки нагоре за 2М +2Б. Аз приравних на моето бала и разликата е 1,5-2 точки, но при нас МАТ е по-добрата оценка. Според мен няма да стигнат +10 точки. Вероятно ще са +5 заради българския

# 1 291

Спрямо нещата, публикувани до момента, предполагам, че мин. балове спрямо м.г. с 3М+1Б ще паднат с 10-на точки, баловете с 2М 2Б ще се вдигнат с 5-10 точки, а тези с 3Б+1М ще се вдигнат с повече.

На каква база считате, че 3М+1Б ще паднат толкова много? Заради това, че сега над 90т. МАТ са по-малко от миналата година ли? Защото са повече от 2023, а тогава баловете не са били с 10 надолу.

# 1 292
  • София
Рано е за такива изводи още. Без комбинирана статистика само предполагаме. В СМГ няма да паднат баловете, даже може малко да се покачат.

# 1 293
И моето предположение е, че в езиковите ще има скок от 5 до 10 т. В математическите до 5 нагоре максимум

# 1 294
И аз мисля, че няма да паднат баловете за СМГ и НПМГ паралелките с математика.Твърде много 100 точки по мат има.
За останалите ми се струва, че момчетата тази година ще приближат момичетата за паралелките с езици Simple Smile  Ще видим де, понеделник, като изпият кафето чиновничките в РУО и се сетят, че са забравили да качат и общата статистика Wink

# 1 295
  • Куциндрел
Верно живота не е само СМГ. Има и други не по-малко хубави училища, които дават добра подготовка за бъдещето.
Предполагам, че СМГ е повече желание на родителите, отколкото на децата.
Друго си е да кажеш - детето ми се класира в топ 1 училище.

# 1 296
  • Бургас, България
Има ли и други деца насочили се към ПМГ Бургас? Може ли да споделите резултатите им от матурите?

# 1 297
Хайде и аз да се упражня на тема статистика Blush

Въпреки, че тази година има много деца със 100 точки по мат, то броят на децата в горния диапазон над 95 и над 90 е по-малко сравнено с миналата година. Така че може да се окаже, че наистина за борещите се в мат паралелки ще се отрази кофти бел.

Напълно съм съгласна с Русалка, че изпитът е по-добре да е по-труден.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 12:31 от gato

# 1 298
  • София
Вероятно при момчетата ще има по-голямо покачване на бала, да.

# 1 299

На каква база считате, че 3М+1Б ще паднат толкова много? Заради това, че сега над 90т. МАТ са по-малко от миналата година ли? Защото са повече от 2023, а тогава баловете не са били с 10 надолу.

Много високите оценки по математика са ужасяващо повече от миналата година (226 деца с 100 точки), но като цяло по-малко деца са изкарали отлично оценки. Миналата година по МАТ е имало 1766 деца с 90+ точки, а сега са 1376 - това е 390 деца разлика.
По БЕЛ обаче положението е точно обратното и то с много миналата година 90+ точки са били 1029 деца, сега са 1766 - т.е с 737 повече.

Разбира се без комбинирана статистика са си чисти спекулации.

# 1 300
Ужасявам се от баловете. Ще видим какво ще стане тази година. ☹️

# 1 301
  • София
Ами, вместо да гадаем цял уикенд, можеше още вчера да имаме прогнозни балове, ама от РУО - толкоз.

# 1 302
Няма гаранция РУО кога ще пуснат комбинираната статистика. Може да я пуснат чак като свърши срокът за подаване на желанията.

# 1 303
Нашето училище набързо ще "изгонят" децата в понеделник. Имат изпращане и се говори, че и дипломите ще им дадат.
В нашето РУО ден след резултатите излиза статистика по мат и по бел отделна. След още ден - и комбинирана излиза.
Така като гледам, няма смисъл да разучавам и изчислявам прогнозни балове... ☹️

# 1 304
  • София
РУО София винаги са пускали комбинирана статистика. Ще я пуснат в понеделник, като им препълните пощенската кутия.

Общи условия

Активация на акаунт