Великденски яйца ше радват ФЕВРУАРСКИТЕ деца!

• 11 852
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
Galastra да ти е жив и здрав племенника и много да му се радвате!
Да споделя, че и на мен още не ми е "циклично" и вече започнах да се притеснявам, от доста време и аз кърмя "символично" а и гинеколога каза че поне 45 дни са лохиите, а моите приключиха за 8 март. Правихме любов с мъжленце, ама сме се пазили (и той присъства на раждането и това не че не му се е отразило, ама все повтаря как са ми извадили матката и т.н. - пикантни подробности) .. и мисля след Великден да отида - тъкмо се пада време за профилактичния, та ще попитам и за това.
Аз от изписването ползвам Pampers и съм много доволна - два-три пъти ни се е случвало да пропуснат, ама на гърба когато е пишкал много. Споделяли са ми че Либеро също били добри, но аз за сега нямам намерение да ги сменям.
И малкия има засилено отделяне на секрети от очичките, особено сутрин. И при консултация с двама педиатри, му слагам на около 6 часа по 2 капки TOBREX, кърмата не вършеше работа, както и физиологичния разтвор. Предупредиха ме че трябва да съм упорита, поне 10-на дни трае лечението и сега като че ли е по-добре. Почиствам му очичките с преварена водичка, ако е и леко затоплена - още по-добре.
Днес при нас също е слънчев деня - само за разходки, така че сега хапваме и изчезваме навън.
Целувки за сладките бебчовци и се пазете.

# 31
dar_ina, извинявай - объркала съм се.   bouquet  За bopsi е било това.
Галка, честит племенник! Жив и здрав да е!
Масажа и гимнастиката и аз ги преместих от 1 седмица да са сутрин, но уви както и в хранене, баня, разходка и тук нямаме график. Когато я усетя, че не и се спи и е спокойна, тогава действаме. sky_angel, мерси за линковете - ще са ни полезни.
И аз се разочаровах от Памперс. Особено от актив бейби - има нещо зелено и мирише на някакъв химикал. Струва ми, се че се обрина от него и ще пробваме сега нещо друго. А колко изпуска - не ми се говори. На всеки 2-3 имаме 1 изпуснал и то сериозно. Ню бейби повече ми харесваха - те са и с някакъв лосион, а и попиваха доста по-добре.
За контролен преглед при гинеколог и аз не съм ходила. Ослушвам се още и се оправдавам пред себе си, че няма кой да я гледа. Crazy Ама ще трябва някой ден да се замъкна...
Лек ден от мен и бягайте навън на припек. И ние хапваме и се изстрелваме  Grinning

# 32
Здравейте мамчета!!  bouquet
Аз се мярнах пред компа преди разходката , че днес мисля да се храним навън и по-късно да се приберем!! Mr. Green
Аз педния понеделник бях на преглед при гинеколога и ой каза на 6-я месец да отида за цитонамазка! Иначе за сега нищо няма какво да ми прави! Абе дано да сме живи и здрави , за да можем да си гледкаме бебчетата , така както трябва:pray: Praynig Praynig
Сега да се оплача , че пак съм притеснена!Този път за Ники! ooooh!
Има нещо като лишейчета или много суха кожа, чак са обелени местата където е това зачервяване! Най-много има от страни на тялото , където падат ръчичките! Днес ходих при доки , но имаше много хора и неуспяхме да влезем!Утре ще и се обадя преди да отида!! Кажете вие какво мислите за това???

# 33
  • София
и някой ползвали за бебето си капки за очи?  На нас ни изписаха Офталмо-Септонекс. И какви!

Тези капки са възможно най-леките и безобидни на пазара, детски са и не лютят, аз ги използвам доста често. Само внимавай срокът им на годност е 20 дни след отварянето/това важи за всички капки за очи/. Щом лекарят ви е изписал толкова безобидни капки значи е преценил, че ще подействат и нямате конюктивит, от друга страна Тобрекс-а който е изписан на wish са антибиотични капки, и са много добри Peace

........(и той присъства на раждането и това не че не му се е отразило, ама все повтаря как са ми извадили матката и т.н. - пикантни подробности) ..
Имаш предвид плацентата нали Shocked ?

Има нещо като лишейчета или много суха кожа, чак са обелени местата където е това зачервяване! Най-много има от страни на тялото , където падат ръчичките! Днес ходих при доки , но имаше много хора и неуспяхме да влезем!Утре ще и се обадя преди да отида!! Кажете вие какво мислите за това???

Задължително на лекар....защо не я викнеш в къщи, в момента има гаден вирус и все ще е пълно при лекарите, а и си е рисково да ги разхождаш малките по поликлиники?

galastra  честит ти племеник  bouquet

# 34
  Здравейте и от мен!
 Ние днес бяхме на консултация и отново сме отличници-1 кг сме наддали и 3 см.Ходихме и на ортопед,но тук няма ехограф та ни направиха стандартния преглед - ортопедът гледа дали гънките са симетрични и колко широко се отварят крачетата горе при ставите.Каза че всичко е наред,здраво е момчето и махаме ортопедичните гащички,които носехме профилактично защото в рода на мъжа ми има случаи на луксация.
 За памперсите аз вече писах веднъж,че ползваме едни общо взето неизвестни - Канбебе.Много съм доволна,пропускали са само 3-4 пъти и то през нощта когато не съм го усетила че върши голяма работа.По ми харесват от Памперс,ние сме на 3ти номер-4-9кг.

# 35
galastra  да ти е жив и здрав племенника.. много да го глезиш..
wish какво представлява екземата.. чудя се това нашето да не би да е атопичен дерматит. Продължава да червенее и сега вече ми се струва че има и сълзлив горен слой. Ще ида утре на педиатър да го види, но все пак..

# 36
Здравейте и от нас!
Да се отчета и аз набързо. И моята маймунка е доста неспокойна тези дни. Все си мисля, че са колики и се надявам скоро да преминат. Общо взето предимно се държим.
За гинеколога - аз минах предната седмица. Той е задължителен профилактичен преглед.  Каза повечко пазене да не се прокопсам  #2gunfire иначе съм добре.
Да запитам това синьото мазило за гнойни пъпчици ли е??? Thinking
sky_angel, много добро инфо! Peace
galastra, честит племенник! Жив и здрав да ви е!  bouquet
Ох, искам да ви се оплача! В неделя ме заболя един зъб - не се стои! Изведнъж ме заболя. И вчера като отивам при зъбаря - мисля някоя пломбичка...- взе, че ми го извади!  #Cussing out Сърцето ме заболя /да не говорим за главата и цялата челюст/. Още съм схваната. Аз не, че съм се скъсала от кърмене, ама пробвам по малко... да знаете дали обезболяващите влияят на кърмата? Пия само от сорта на аналгина...  newsm78

# 37
  • Стара Загора
  Каза че всичко е наред,здраво е момчето и махаме ортопедичните гащички,които носехме профилактично защото в рода на мъжа ми има случаи на луксация.
 За памперсите аз вече писах веднъж,че ползваме едни общо взето неизвестни - Канбебе.Много съм доволна,пропускали са само 3-4 пъти и то през нощта когато не съм го усетила че върши голяма работа.По ми харесват от Памперс,ние сме на 3ти номер-4-9кг.

dar_ina тези профилактични гащички колко време ги носехте и по колко часа на ден, че и ние сме с такива и към края на април мисля да идем на преглед и дано да ги махаме вече. Thinking

И ние сме с Кан бебе Peace Препоръчвам ги горещо за сега нямам забележки към тях , носим тези от 3 -6 кг.

# 38
Sier,гащичките започнахме да ги носим веднага след като се прибрахме от болницата,постоянно стоеше с тях-и през деня и през нощта.Свалях ги само като правехме упражненията,носехме 1ви номер,знам че след 2рия месец се слага 2ри,но доктора днес ни каза,че няма смисъл да вземам други.Дори ми е малко странно сега като го гушкам и не ги усещам на дупето,доктора също ми каза да не ги махам отведнъж,тъй като и малкият е свикнал с тях,та да ги слагам ако искам през нощта за още седмица-две.И е много важно да продължаваме с упражненията за крачетата,предполагам че и ти правиш на малката.Така че не се безпокой,хубаво е че слагате - така е  най-лесно и безболезнено за твоята бебка,аз и със каката имах такива страхове за луксация и я водехме на профилактични прегледи ,но всичко беше наред нормално си проходи и нямаме проблеми.

# 39
  • Стара Загора
Ние ги носим от 40-я ден тогава ходихме на ортопед, гледа я на ехограф и установи леки отклонения в дясната става, но през деня ги махам за 4-5 ч.А иначе не ми е казвал за някакви специални упражнения и аз нищо не правя, а и незнам какви са. Thinking

# 40
wish какво представлява екземата.. чудя се това нашето да не би да е атопичен дерматит. Продължава да червенее и сега вече ми се струва че има и сълзлив горен слой. Ще ида утре на педиатър да го види, но все пак.. [/color]
Ситни пъпчици много близо една до друга. И зачервено ...

# 41
  • София
Здравейте мами Simple Smile
честит племенник на Галя, да е жив и здрав  Hug
аз да ви се похваля първо, че вече 2 вечери малката спи по 6 часа, даже едната нощ 6 часа и половина, как не огладня толкова време се учудвам Simple Smile
а сега да ви се оплача. днес бяхме на преглед и ни биха ваксината и после малката такъв рев му удари, то даже повече бяха писъци отколкото рев. и при вас ли беше така?
на ортопед сме чак на 11 май при Драганов, дотогава няма свободни часове Sad. ама аз се притеснявам че много време дотогава.
на гинеколог и аз още не съм ходила въпреки че мойта доки каза до 1 седмица че трябва да отида и до 1 месец, аз нито едното, нито другото спазих. може би другия месец ще отида. този май няма да успея.
надявам се тази нощ да спим, че след тази инжекция  Praynig

# 42
 Sierтова упражнение ми го каза нашата педиатърка още при първото посещение вкъщи.Не го намерих в някой сайт че да ти пусна линк,но ще се опитам да ти го опиша-много е лесно и бебчо много му се кефи.
 Бебето е по гръб,хващаш го за бедрата като палците ти са на коленете.Свиваш крачетата към коремчето,след това както са свити коленцата ги разтваряш настрани.Позата е все едно разкрачено жабче-разтваряш максимално колкото е възможно.След това изпъваш крачетата събрани
 надолу.Това е,в началото бебка ще си стяга крачетата /поне така правеше моят хубавец/ но след няколко повторения ги отпуска.Започни с по-малко повторения,аз не съм ги правила  строго определен брой,просто когато се сетя обикновено когато му сменям памперса.

Дано го обясних добре,ако някоя мама прави същото да помага с по-точно описание.Забелязах,че днес ортопеда проверяваше по този начин колко са подвижни тазобедрените стави и дори се учуди,че бебчо може толкова да си разтваря крачетата.А пък ако скоро водиш малката на консултация попитай докторката за това упражнение да ти го покаже.

# 43

........(и той присъства на раждането и това не че не му се е отразило, ама все повтаря как са ми извадили матката и т.н. - пикантни подробности) ..
Имаш предвид плацентата нали Shocked ?

май да mimi4.. пукнали я за да извадят бебчо .. ама и матката ми е била отвън пред мен, но как ли е станало това, ми е много интересно?
ще взема да се поинтересувам за етапите при раждане секцио.

# 44
  • Bapнa
Аз съм мамата, дето слага пишата НАГОРЕ и досега никога не съм имала проблеми, ОБАЧЕ Памперс правят някаква осирня - Виктор беше се обринал, а сега по дупето му има рани!  #Cussing out Купих ги от Метро на промоция - два пакета 3-ка Актив бейби. И кремовете и зехтина не помагат става все по-лошо и днес бях в Майчин дом при оная готината педиатърка, която ми помогна предния път, като течеше кръв от ануса на бебо... както и да е - и че тя ми каза, че има вече при нея много случаи на обринати бебета от Памперс и задължително да ги сменя.. и Клотримазол да мажа дебело и после бочко дебело и 2-3 пъти на ден да кисна на бебо дупарата в тетра по 10 мин ! Вие си направете изводите колко му е зле дупенцето  #Crazy, а стана само за 2 дена ...
И нашия тати (нали кучето го изпохапа и му счупи пръста)  тъкмо му махнаха гипса, взе че падна през едно стъкло и си наряза ръката и в окото му попадна стъкло ... Вчера му правиха операция да му шият мускул и сухожилие... Представете си следната картинка - тетра, кремове, лекарства, миене, ядене за бебо през 3 часа и капки и гел за очи през два часа за тати  newsm45 smile3511. Добре, че свеки излезе във ваканция и сутрин и водя двамата болни, а вечер си ги прибирам, докато аз съм на работа (щото все някой трябва да работи, докато татито се оправи.... Ноооо това не е всичко - завършваме една сделка на работа, за която трябваше да ни преведат пари още на 30-ти, а днес пак няма никой в сметката и клиента ми звъни за фактура и ми направи скандал, че не съм му я давала без да видя парите в банката или поне някакво платежно нареждане .... да съм се научила как се работело и другите фирми издавали фактури преди да им платиш !?? smile3514 tantrum и като му ревнах в едно такси , чак намазах дъвка от шофьора ...  newsm10

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 23:37 от Presiqna

Общи условия

Активация на акаунт