Великденски яйца ше радват ФЕВРУАРСКИТЕ деца!

• 11 901
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
     Добро утро Simple Smile

Sky angel, защо не пробваш с кремче на "Мустела" за под пелените.Нашето дупе също беше с ранички и пъпчици и от него няма и за седмица мина всичко.Вярно, че е малко скъпичък, но помага.

За килограмите - и аз в 8 - мия месец бях с 22 кг. отгоре - колко ли щях да кача ако бях изкарала и 9 - тия   newsm78 не ми се мисли сигурно щях да се търкалям каквато съм и ниска #CrazyОпределено съм свалила повечето от килцата, но има някое и друго за сваляне.Старите дрехи не ми стават, защото в ханша съм се разширила и коремчето нещо не ще да се прибира, иначе в краката ми стават.

Ние пак изместихме режима.Преди папаше в 9 - 10 после към 3 ноща и в 7 сутринта.Сега в 6 - 7 часа, после 1.30 - 2 нощта и сутринта към 6.30 - 7 часа.Днес вали дъжд и ние сигурно ще пропуснем разходката днес.Тъкмо да свърша нещо вкъщи newsm79 1ironing wash hang 1dishes, / не че не намирам време през другите дни, защото съм малко - първо да изчистя и после разходки, гладене и т.н. / .
   Приятен и изпълнен с усмивки ден на всички newsm51

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 10:22 от galq86

# 151
  • Стара Загора
Ей мами на АМ Как определяте по колко грама да давате на детео, ние сме още на 120гр по 7-8 пъти на денонощие като понякога и правя и 150 ама не го изяжда и много повръща. Не знам как да я вкарам в режим.

joya моята щерка сама си разреди храненията.По 120 гр не й стигаше, почнах да давам по 150гр и съответно вместо на 3 ч яде на 4 сега. Храненията са 5 или 6.Вечер последното е в 20.30, после се буди чак в 4ч.Ама аз и на това съм доволна - имам време да поспя Wink
Според мен е по-добре детето да се откаже само от нощното хранене, че иначе е изнервящо и за него и за мама, ако го лъжем я със залъгалка, я с вода.То гладно заспива ли се  Confused
Пък за килограмите ми е голяма мъка.Качих 18 за цялата бременност и още си нося 8-те  #2gunfireПриватизирала съм едни дънки на тати и ходя с тях #Cussing out
След Пентаксима бяхме много спокойни, надявам се да няма проблеми днес, че в листовката пише до 48 ч могат да се появят странични реакции.
Днес времето тук е много ветровито, май ще си седим в къщи Rolling Eyes

# 152
  • offshore & overseas
Здрасти, мамета! Аз по празниците се загубих, но не защото съм празнувала чак толкова а понеже по едно време нет-а издиша и въобще не сме си давали зор да гоним "снабдителя" в това златно слънчево време family.

Ний след малко излитаме за консулт smile3535, но ми се щеше да драсна 2-3 реда, ей тъй -- за кадем. Притеснено ми е сякаш ще ходя на зъболекар. Нали днес ще изпитват и мен -- колко добра кърмачка (и грижовна майка) съм била...  breastfeeding

Имам една хвалба.  smile3533 Вчера си купихме нова количка от Штъркел-а. Беше много смешно, защото отидохме пеш до магазина (това са над 15 км) и се върнахме пеш с ДВЕТЕ колички, едната карах аз, другата мъж ми #Crazy. Хубава разходка беше, но се скапах, щото не беше първата за деня.

За бебенцата с кожни проблеми, позволете да дам един ненатрапчив съвет Mr. Green: мами, ако не се страхувате от настиване, оставяйте дупешниците на бебчетата да се проветряват известно време преди да сложите пелената.  newsm30 Според мен помага. (Anim също беше споменала нещо такова).

Last but not least, по топ темата за бременните килограми, аз естествено не съм образец в това отношение, но да си кажа. При всичките си старания докрая покачих само 8-9 кг. Въпреки това, обаче, не съм ги свалила всичките (засега). Даже, за моя най-голяма изненада, като се върнах от родилното бях 47-8 (което прави свалени 5), а сега съм цели 50 (и нищо чудно -- тъй кат гледам, то само циците ми са 2-3 кг.)!!  hahaha Верно, не ми личат кой знае колко, а и мизерното ми коремче почти се прибра, но се чувствам странно, защото наистина се е получило някакво разширение в областта на ханша (не в таза обаче!!). Във всеки случай, засега се харесвам и не драпам да отслабвам. Естествено, ако не продължи дебелеещата тенденция.  goodscale

Хайде, чао ви и дано да блесне слънце!   Nature Sunny Хубав ден на всички и много разходки!!!  1swing

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 09:54 от Мяуче

# 153
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
и аз най-накрая да се добера до компа. и нас ни нямаше по празниците, малката хубаво я разходихме на природа. тези дни е седяла през цялото време навън по дворове. е после вечерта малко трудно заспиваше. чак днес спа нормално без да мрънка след като я нахраня и оставя в креватчето
eleinbg, и нашата мома не иска да ака. все едно я мързи да се напъне. аз вече реших да я оставям сама да си се изака, не я мъчим със сапунче. ака на 4-5 дни и не виждам да не е добре от това, че ака рядко. какво да я правя.
За килцата и аз качих към 22 кг, като се прибрахме от родилния се изтеглих и след около 2 седмици бях свалила 5 кг незнайно как. но после оттам не съм мръднала. нали не трябва да се лишавам че да има папане за Валя. въпреки че сладки неща избягвам и такива от които се трупат килца, ама мърдане няма.
и мен ме е яд че не мога да си обуя някои панталони, а така ми се изкаше да си купя един гащеризон, ама не става  Sad. много искам да отслабна до лятото, че нищо няма да ми стане. нали бях много фина преди това, ама как ще стане незнам.
вие ходихте ли вече на ортопед. ние сме чак на 11-ти май при Драганов

# 154
Здравейте на всички Simple Smile
Днес времето е отвратително и ще се разминем с разходката .  Sad
И аз май ще заведа борислав на дерматолог , защото тези пъпчици не минават по лицето , а с какво ли не мазахме. Кожата стои една грапава и като корички.
За килцата с раждането свалих 12 кг. Влизам в старите си дънки и панталони , с единствената разлика ,че горното копче не мога да закопчея от корема - той все още не се е прибрал напълно, но с малко коремни преси ще влезе в норма Simple Smile
За храненето - изобщо не броя колко пъти ядем . Вечер най-често се храни само веднъж , но се случва някоя вечер да яде и два пъти. Грамажа също не следя. Ние сме на кърма и това не ме тревожи много. Важното е да пълни памперса, да наддава и да е спокоен.
А откакто сме на хамомила / хомеопатичното/ за коликите, нямаме проблеми. Много рядко го боли коремчето и то предимно вечер между 18,00 и 20,00 часа.

# 155
Здравейте Hug

Малкия ми Ангел расте неспирно и се подхилква и погуква честичко, особено като се усети по голо дупе(като на почти всяка смяна го държа по 10-15 мин гол, духайки със сешоара... и почти винаги се изпишква) newsm32 Преди 2 седмици беше 5кг, които обаче не ми се опират при носенето в слинга.
Нещо взе да си разрежда храненията и като минат повече от 2 часа мен почва да ме гложди, че е гладен, а пък той спи блажено smile3524
Ще си имаме 2 пъпчета  Mr. Green Нещо неискаше да зараства и вчера ходихме на хирург и той му върза стърчащата част отново с конец, която за нула време се смали и предполагам ще падне скоро... Дали да ги хвърля на две различни места или на едно? Thinking

Правим Младостко-февруарски срещи с съфорумки  Hug  Който иска да се присъединява  Laughing Предлагам скоро да направим и по-голяма среща  Peace

За килцата - качих 12, имам още 1-2 да сваля, а може и 3-4, няма да откажа  Rolling Eyes

За столчето за кола - според мен е много по-важно качеството на столчето, пластмасата от която е направено да е здрава, защото може от това да зависи живота на детенце, не дай Боже Praynig. Така че по-добре качествено втора ръка Peace

Mama na Ema - За запека:ако даваш АМ - Сваряваш 500м. вода с една супена лъжица овесени ядки.Оставяш ги да поврят и след това ги прецеждаш и вместо вода в шишето слагай овесената вода.Ако кърмиш:пак свари овесена водичка и давай на бебка да пие вместо водичка.Определено помага - от личен опит го знам.Може и ти да ядеш овесени ядки с кисело мляко ако кърмиш. newsm51[/b][/color]

Овесените ядки не са ли глутеносъдържащи? newsm78

# 156
Хай и от нас!
Обсъждате болната тема за килограмите.   ooooh! Аз качих към 27 (не съм ли рекордьорката на групата?!  bowuu ) Не се мерих веднага след раждането, но към месец по-късно бях свалила ок. 12-13. И оттогава пак не съм се мерила, но ми се струва, че спадат полека-лека. Щом чак и мъжът ми призна, че май съм поотслабнала още. Както някой вече спомена - нито съм за дрехите от преди бременността, нито пък за бременните. Надявам се, че до лятото ще влезна във форма.
За храненето - 5 пъти я кърмя (през ок. 4 часа) за по 20-30 минути, а през нощта прави 9 ч. почивка. Сама си се отказа от нощните хранения и то доста отдавна. И аз си мисля, че това е най-доброто (не знам дали щях да съм на това мнение, ако не се беше отказала така рано и се налагаше и досега да се будим по нощите  Mr. Green)
Софи, и аз се чудя дали не позакъсняхме с ортопеда - на 24.04 ще ходим.
За обривите педиатърката ни изписа едно бяло мазило и хем си мислех да запазя рецептата да видя какво съдържа, но май съм я затрила. Помня само, че беше с цинк. Като се намаже и изсъхне и после остава бяло варовито по кожата и трудно се измива. Но пък изчиства обрива с 1-2 мазанета. Но след някой и друг ден пак се появяват. Аз много не обръщам внимание като са малки участъци и те си минават и сами.
Мяу, стискам палци да ти дадат медал (от тиква!) за най-кърмеща и добра мама ... на Калина. И като се дотътриш насамейка да ти го видим, да тцъкаме с език и да ти завиждаме Crazy
Ох, отплеснах се - сорри

# 157
     Maktub не съм сигурна  newsm12.Личната докторка ми каза да направя така и имаше ефект.Според нея са полезни.

Навремето свекърва ми по същия начин правела така на мъжа ми.
Аз и правя от време на време и то й слагам по 40 - 50 грама от нея и другото доливам с вода, защото с тази храна / която също е за по лесно изхождане на бебо / става по - гъстичко.

Въпросче към майчетата от Люлин - каде разхождате бебчетата си?

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 13:00 от galq86

# 158
Брееей, днес лошо времето май навсякъде! Гледай как всички се завъртяхме тука... Такова затишие не е било никога, ама нека! Така трябва. Бебоците да са навън. Ние вече правим по 6-7 часа разходки.
Храненето ни е на 4 часа и махнах категорично нощното хранене. Бебока спи непробудно от 12 до 5:30 сутринта. Последното му хранене е в 10 и до 12 нарочно не го приспивам, а го оставям да мрънка и да се върти в кошарата, за да заспи към 12! Много съм доволна. На 120 мл. сме и това според указанията на кутията. Мисля другия месец вече да сме на 150 мл. на хранене. Някой беше питал как ги определям - ами на кутията пише! Simple Smile

За дупето - да чукна на дърво ама се оправи май. Мазахме го 7 дни с кремчето и лилавото и сега вече сме само с Бочко. Дано да не се "развали" пак това дупе, че много ми е жал като го гледам такъв лилав. Иначе ни се наложи да вземе пак Памперс, защото така и не открихме в големите магазини малък размер Хъджис. Посъветваха ме да вземам памперси само от Метро, Пикадили, Била ... там вероятността да попаднат ментета е много малка, защото те се зареждат направо от производителя. Не знам. Ще видим.

Пъпа още не сме го хвърлили и не мога да измисля, къде да го метна...Я споделете вие какво направихте с пъповете?

Аз вече съм под килограмите на които забременях. Simple Smile
То при мен не знам дали е за хвалба ама нали цялата ми бременност беше куриоз от към килограми... Забременях 62, после свалих 10 и отидох да раждам 70кг. Simple Smile Сега съм 60 и се чувствам добре. Като съм седнала все още ми се гърчи леко корема ама общо взето е хлътнал. Искам да започвам да правя някакви упражнения за преса ама ме мързи. Пък искам да съм мацка на плажа ...  Wink няма да си излагам мъжете я! Wink

Още не ми е дошло ... Sad
Иначе с мъжо не пропускаме вечер без  luvbed като подивели сме  Embarassed!

# 159
Здравейте момичета, нищо на стана с термометъра и така още чакаме акото  Sad Няма и помен от него, а тя само пръцка и се напъва... А за овесената водичка незнам дали ще стане щото тъй или иначе тя вода не пие.. Незнам ваште бебчета как са? Моята бебка не мога да я накарам една глътка да изпие, само на кърма е и нищо друго. Даже и биберон залъгалка не иска??! Нито чай, нито вода - нищо! Вашите пият ли вода и смучат ли биберони?

# 160
Пак да се включа преди да излезем на разходка, че ме гложди един проблем. Сега тъкмо правихме масаж и гимнастика, и забелязах, че й е подсечено подмишничките и зад ушетата (не знам дали на това му се вика подсечено де newsm78). Седи като коричка на сгъвките. Много криво ми стана, че досега не съм го забелязала и не сме взели специални мерки. Та сега го намазах с Бочко, а довечера след банята като омекне ще се опитам да го потъркам леко с памуче и после обилно със зехтин... Хем майка ми беше казала още в началото да обръщам внимание на тези сгъвки, но съвсем ми е изкочило от акъла...  ooooh! Дано бързо го оправим! Някой ако има други изпитани средства, ще съм много благодарна да сподели!

# 161
Moя младеж всичко пие. Мляко, вода, чай ... каквото му дам в устичката всичко поема. Капки за колики, витаминчета - всичко. А "бибата" е най-любимото нещо на света и за него и за мама. Аз я ползвам като тапа за уста! Wink

За подсеченото ... и аз не знам дали това е точно подсечено, ама виж да не е събрано мъхче от дрешките. Аз така се бях притеснила за нашите мишнички ама като махнах и разгледах се оказа мъхче от дрехите. Сега винаги мием там и мажа с много олио всички гънки.

Днес установих, че моето момче обожава да спи по корем! ooooh! И аз до сега да не се усетя. Заспива почти веднага като го обърна така. То до сега ме беше страх да го слагам по корем и за това не съм и опитвала

# 162
  • София
Здравейте ,момичета.Днес бяхме на консултация - малкия е наддал 1.500кг и порастнал със 7 см.Педиатърката каза, че е мног за един месец. Биха ни ваксина и сега стискам палци да се разминем само с  мрънкането.
Относно пиенето - малкия си пие чай, вода,сокче без проблем. Ползваме биба,защото без нея не мога да си представя как ще се живее вкъщи Mr. Green

# 163
Jas.min това което описваш не е подсечено. Минава бързо и се дължи на пресушаване и неомазняване на въпросните зони. Мажи с олио след баня и почиствай зад ушите с клечка напоена с олио.. Минава бързо..
wish не е ли малко рисковано да го слагаш да спи по корем?!

# 164
Никол има температура Sad 37,8 махам 5 десети значи 37,3, лекарката каза ефералган за бебета и ампула витамин Ц някой давал ли е витамин Ц на бебенце как им действа ?
малката няма нито кашлица нито хрема само температура Sad
Помагайте ако сте давали как им действа ?

Общи условия

Активация на акаунт