Гимназии в Бургас

• 310
  • 12
  •   2
Отговори
  • БУРГАС
Здравейте, мами , моля за отзиви за Строителната гимназия в Бургас и по специално ме интересува паралелка Архитектура...ППМГ също..споделете наблюдения върху тези и други средни училища! Благодаря предварително!

# 1
  • Бургас, България
Здравейте! Аз наблюдения от първо лице нямам. Майка съм на един юнак бъдещ осмокласник и при нас също, гимназии, статистики, балове от минали години и т.н са на дневен ред. Насочил се е към ПМГ, реално от началото на 6-ти клас е заявил, че това му е най-голямото желание, но да видим дали ще успее да се класира. Има 88,5 точки от матурата по БЕЛ и 85,5 по Математика.

ПМГ, Немска, Испанска, Търговска и Строителен са сред най-желаните училища в Бургас.

Миналата година най-желаната специалност е била именно Строителство и архитектура в строителния. 878 деца са я посочили в желанията си, като за 171 деца е била първо желание. Другите специалности там също са били доста желани. Не съм учудена реално. В крайна сметка децата си излизат с професия. Немската и ПМГ пък държат силни резултати от изпитите след 7-ми, 10-ти и ДЗИ в 12-ти клас. Знам че нивото на обучение там е изключително високо. Испанска/ Френска също набра огромма популярност през последните няколко години, като балът за прием е сравнително висок. В Търговска обучението и средата също са добри. Отново си излизат с професия. Там най-желаната специалност е Икономика и мениджмънт с Английски език. Мисля че е единственото училище в Бургас в което уроци, учебници, задания и домашни работи са изцяло елекрронно - всяко дете си има индивидуален лаптоп на който работи и учи вместо да носят претъпканите тежки раници.

Вашето дете как се е представило на изпитите?

# 2
  • Бургас
Здравейте!
Радвам се, че попаднах на тази тема, дано се включат повече потребители с лични впечатления.
Майка съм на бъдеща осмокласничка и всяка информация за конкретно училище ще ми е полезна. Редим желания в момента и ние и сме доникъде. Притеснява ме ниският резултат по математика (61 т.), заради който изтърваме топ гимназиите. По всяка вероятност ще успеем за АЕГ, това всъщност е и нейното желание, но не един познат ми казва, че не било добре там (една жена каза е положението, никой от тях няма лични впечатления).

# 3
  • БУРГАС
Gertrude, 80 и 82 точки има моето дете, за ПМГ няма да стигне,  ама и той не е за там, за архитектурата мисля ще стигнат, баловете уж нали се очаква да не са много покачени. Вашите точки трябва да стигнат за ПМГ , успех!

Селесте,  ние се ориентираме към строителния , за АЕ нещо и аз последните години не чувам хубави неща, а по мое време много елитна се водеше...за романските езици няма ли да стигне бала ?

# 4
  • Бургас
Natali, за ГРЕ има шанс за паралелките с италиански и френски, но девойката не е убедена, че иска да учи някой от тези два езика. Аз съм склонна да изберем тях заради средата, но последната дума ще е нейната.

# 5
  • БУРГАС
Успех,  аз впрочем бих избрала английската , гледам имат и паралелка с графичен дизайн и също ще я пишем някъде в нашите желания.

# 6
  • Бургас
Успех и на вас!

# 7
А какво мислите ,за баловете тази година ,дали ще са сходни на миналата или ще има покачване ?Чувам различни мнения и се обърках съвсем.

# 8
  • БУРГАС
Ох и аз това се чудя, но според каквото аз съм проучила се очаква май да са същите или съвсем леко повишени...много малко са завишени средните оценки на Бургас спрямо миналата година . Ще се изненадам ако има голяма разлика.

# 9
  • Бургас, България
Зависи кои оценки се взимат за балообразуването. Например за Английска мисля че тази година баловете ще са по високи, тъй като там се взима 3 х БЕЛ, а много повече деца тази година има високи резултати по БЕЛ.

В диапазона 90-100 т. през 2024 е имало 165 деца, а тази година 245. По Математика нещата са точно обратно. Миналата година са били 253 деца в този диапазон по МАТ, а тази година са 152 деца. На база на статистиките според мен баловете за училища където се взима 2БЕЛ + 2МАТ ще са същите, там където се взима 3БЕЛ ще са по високи от миналогодишните, а там където се взима 3МАТ ще са по ниски.

Толкоз със предсказанията от мен засега Relaxed

Я споделете, вие подредихте ли желанията вече?

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 14:28 от Gertrude89

# 10
  • Бургас
Gertrude, като теб ги виждам нещата и аз с прогнозните балове.

Едва онзи ден направихме някакъв примерен списък с желания. Моята девойка се е запънала за Английската и край. Пишем и други, ама...

# 11
  • Бургас, България
Няма лошо, щом иска детето. Според мен баловете за Английската паднаха през последните години, защото вече всички деца учат езика още от детската градина и знаят езика малко или много. Едно време беше от най-елитните училища, даже майка ми много ме натискаше да го пиша на първо желание, но аз се бях закучила за Търговска и там си влязох и завърших. Радвам се, че ме оставиха сама да взема решението и не ми наложиха тяхното мнение и амбиции.

# 12
Моето дете ,също се е насочило към езиковите гимназии.Ще пишем всички и докъдето му стигне бала.

Общи условия

Активация на акаунт