Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 65

• 18 264
  • 160
  •   3
Отговори
# 15
# 16
  • София
Ала-Бала,  🤗
Летни глезотийки за обяд

Скрит текст:

# 17
Печени тиквички с млечен сос си приготвих днес. Много ги обичам и по този начин се получават хем лесно, хем много вкусни. 😋🥒🍴😍
https://inthebeniskitchen.com/2025/06/28/%d0%bf%d0%b5%d1%87%d0%b … 1%81%d0%be%d1%81/

# 18
  • Варна
Ние през ден-два сме на паста.Бързо, лесно, вкусно и засищащо ( според тийна ).:

Но днес, прохладно е, та първи опит за ветрило от тиквичка. Е, ще се усъвършенства...:

Дано сте се разминали с градушка и буря!
       Приятна съботна вечер!

# 19
Ала-Бала, благодаря за темата! ❤️

Чудесни ястия сте приготвили всички, поздравления! ❤️

Тиквички от градината на свекърва ми , печени на скара, млечен сос, салата с печен пипер, чесън и копър

Крем карамел. Малко по-тъмен е на цвят, защото карамелизирам и захарта, към която добавям млякото и яйцата.

Хубава вечер! ❤️

# 20
  • Once there was a Hushpuppy...
С благодарност за новата тема към Ала-Бала Kissing Heart
Да се запиша с постно зеле на фурна

Печена скумрия с домати, но я чистя преди да сервирам

Печено пиле

И доматен сос с яйце

# 21

Страхотна рибена чорба с миди, сафрид и скорпид.

Варненската ми саламурика към супата.

И първият ми за сезона сироп от смокини, лимон и мента.

# 22
Я, La farina, аз чак сега те разпознах тук по чорбата Satisfied
Минавам и аз на отчет. Тиквичките сега са на почит, защото градината дава, а който е сял - иска или не, трябва да си ги яде Satisfied

В мусака, по рецепта на Бени вложих част тиквички, а мусаката е с телешко и малко екстри в поливката. До мусаката домашен ягодов сладолед. Тая година ягодите са на корем и това ще е сладоледа, докато свършат.

Тиквички по гръцки - правя по рецепта на Приказна кухня с Ани, откакто ги видях при нея. Това са най-добрите тиквички-чипс. Недостатък - много трудоемки, много време и играчка, а изчезват количествата за половин час. От двете страни на тиквичките имаме нефотогенично катино мезе и таратор.

Тиквички печени на фурна. Бени ги пусна вчера, аз ги знам от мама. Когато не ми се пържи ги мятам в тавата. Екстра се получават печени, понякога малко меки при по-водни тиквички, но като се залеят с млечен сос и е супер. Но в случая ги направих тънко нарязани и поръсих съвсееем по малко грана падано. Станаха хрупкави и вкусни. До тях фаршировани яйца и микс в чинията за вечеря.

Пилешки кюфтенца на фурна. Малко сухи, но за моя вкус екстра. Аз обичам всякакви сухи меса. Към тях панирани чушки и пиперки, а закуската е с купешки кроасани и към тях добавки.

Пълнени хлебчета със свинско каре, пържени картофи, кашкавал, кисели краставици и намазани с млечно майонезен сос. Хлебчетата си направих аз, като екстрата в тестото е каймак. До хлебчетата бюрек на фурна със сирене, кашкавал и 1 яйце за цвят.

И последно - катми, миш-маш и ориз със свински бут.

Приятна неделна вечер Simple Smile

# 23
Мерелендааа 🤣🤣🤣

# 24
  • In transit
Гръцка вечер у нас, с хрупкави тиквички по гръцки

Бейби Хрупкави калмари по гръцки

и скариди на тиган

Бургер с пуешко филе

# 25

Пълнени тиквички с кайма , леща и гъби

Хумус от печени тиквички с извара

# 26
  • София
Заинтригува ме този хумус от тиквички. Може ли рецепта?

У нас днес ориз с тиквички и кайма и заливка за мусака и едни пържени филии, които така ми опръскаха ръката с горещо олио, че сега се мажа с Дефламол..

# 27
lafarina, от къде е каната?

# 28
lafarina, от къде е каната?
От Синсей. Даже в момента са на разпродажба 🙂

# 29
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата!
От вчера чушки бюрек на фурна и мъфини с ябълки.

Общи условия

Активация на акаунт