Мартчета 2026 😀

• 25 473
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм пет дни преди теб според О и около 08.08 започна да ми се гади постоянно и да чувствам силна умора. Със сина ми имах само леко гадене след хранене, пиех газирана вода и това беше. Този уикенд за първи път успях да изляза на разходки и по задачи и двата дни, има светлина в тунела! Приемам го така - тялото ми казва, че трябва да забавя темпото, да почивам и да опитам да се наслаждавам на момента въпреки дискомфорта. Скоро на ФМ ще се види едно съвършено оформено миниатюрно човече, не спирам да се изумявам на какво са способни телата ни. 🌸

Кога се очаква да спре това лошо… Аз съм 10+5 и от 2-3 дни е някакъв тежък пик. Не повръщам, но цял ден ми е много зле. Надявам се да е пик и да намалее след примерно седмица. На някой разминава ли му вече от ранно-мартенските (аз съм 29ти)?

# 661
Кога се очаква да спре това лошо… Аз съм 10+5 и от 2-3 дни е някакъв тежък пик. Не повръщам, но цял ден ми е много зле. Надявам се да е пик и да намалее след примерно седмица. На някой разминава ли му вече от ранно-мартенските (аз съм 29ти)?

Аз съм точно в 13 г.с и от 2 седмици се чувствам почти както преди да забременея. Гаденето спря изведнъж, вече не ми е отпаднало и водата пак ми е вкусна. Значително по-енергична съм. Като минус отчитам, че апетитът ми се увеличи и ми е трудно да се контролирам, а вече съм +4 кг.

# 662

Аз съм точно в 13 г.с и от 2 седмици се чувствам почти както преди да забременея. Гаденето спря изведнъж, вече не ми е отпаднало и водата пак ми е вкусна. Значително по-енергична съм. Като минус отчитам, че апетитът ми се увеличи и ми е трудно да се контролирам, а вече съм +4 кг.
Лично аз нямам търпение за този период с апетита, само гаденето да спре, нямам търпение нещо да ми е вкусно и да го ям с удоволствие, а не защото трябва😅 Пък за килограмите ще се вайкам по-натам. С първата бременност качих 12 кг, като 9 оставих в болницата. Ще се моля на всички богове и сега да е така😅😅😅

# 663
  • София
Гледам коментирате за болничните, но не знам защо ви изискват да влизате в болница. Освен да има някакви промени от предната ми бременност 2021год.
Тогава си излязох директно и просто помня, че някъде от около 8ма седмица нататък трябва да е, за да стигнат всички дни и да не се налага комисия. Но и комисия да е, няма драма, просто е повече занимавка и бюрокрация.
И всеки месец си ми пускаше нов болничен АГ (май се водеше ЛКК, подписан от 2-3 лекари реално).

И да кажа за клинчетата за бременни - имам си още от преди две къси лидълски и не ги заменям за нищо Simple Smile покрай жегите последните седмици пък си накупих едни широки топове от един китайски магазин - пей сърце. Сега като застуди вече не знам, ще го мисля в движение, но дали заради това, че не ми е първа бременност или нещо друго, но от ден първи съм с корем направо като в пети месец…поне не мърдам, така си седи коремът…а два кг съм качила само.

# 664

При мен края на 9та седмица гаденето изчезна. Към момента единствено ми се гади когато съм гладна. Е, повърнах 1 път заради нова паста за зъби, но като изключим това ми е доста по-леко. Аз съм 14+1. И аз съм почти 4кг нагоре Sad Вече със сигурност ми се похапват повече неща. НО най-големият проблем ми е, че все още се чувствам като парцал и без кафе не мога да функционирам. Пия няколко пъти седмично по едно или замествам с матча, успявам да поработя, но нямам никаква енергия или мотивация да готвя. Та поръчваме по-често храна, заради което най-вероятно приемам и повече калории, но пък започнах и да правя упражнения.

Ако някой има препоръки от къде можем да купуваме вкусна готвена храна в София бих била много благодарна!

# 665
Аз проблеми с гадене и повръшане не съм имала. Но от ден 1 съм със зверски апетит. От около седмица насам обаче, по моя инициатива, започнах да си измервам кръвната захар сутрин с домашен глюкомер и нещата никак не изглеждат розови. А съм едва в 14+1. Та се слагам на нисковъглехидратен режим. Незнам как ще ми се получи с готвенето и режима в първите седмици след серклажа, но ще го измислим някакси.

# 666
А следите ли показателите на щитовидната? Аз съм с Хашимото отскоро и преди да започна терапия имах един особен глад - трябваше да хапна нещо СЕГА, ВЕДНАГА, много рязко огладнявам. В момента огладнявам по три пъти на ден и дори не ми се яде нещо сладичко със следобедното кафе. Сутрин абсурд да ми се прияде сладка закуска. В началото бебето няма своя жлеза и черпи от нашите хормони, което може да извади метаболизма от строя, ако вече има някакъв проблем.

Аз проблеми с гадене и повръшане не съм имала. Но от ден 1 съм със зверски апетит. От около седмица насам обаче, по моя инициатива, започнах да си измервам кръвната захар сутрин с домашен глюкомер и нещата никак не изглеждат розови. А съм едва в 14+1. Та се слагам на нисковъглехидратен режим. Незнам как ще ми се получи с готвенето и режима в първите седмици след серклажа, но ще го измислим някакси.

# 667
Да, приемам еутирокс и аз съм с Хашимото. Но е време да пусна контролни изследвания. Постоянен глад е също признак за колебания в кръвната захар, аз затова започнах да изследвам и резултатите са на лице. Дори и малко въглехидрати вечер ми вдигат сутрешната захар. Последния път когато си позволих средно голям бургер и малки картофки и сутринта бях с кръвна захар 6.3. През деня нямам висока захар, само сутрин. И така вече ограничавам до минимум въглехидратите и влезе в нормите. Даже свалих 1кг. Преди бременност неколкократно съм правила ОГТТ и нямам ИР, но по време на бременност нещата се променят.

А следите ли показателите на щитовидната? Аз съм с Хашимото отскоро и преди да започна терапия имах един особен глад - трябваше да хапна нещо СЕГА, ВЕДНАГА, много рязко огладнявам. В момента огладнявам по три пъти на ден и дори не ми се яде нещо сладичко със следобедното кафе. Сутрин абсурд да ми се прияде сладка закуска. В началото бебето няма своя жлеза и черпи от нашите хормони, което може да извади метаболизма от строя, ако вече има някакъв проблем.

# 668
Здравейте момичета, аз ходих при АГ преди малко за направлението за болничен и тя ми каза да видим резултатите от БХС, аз ги проверявах в интернет, но не бяха готови, а тя ги видя. Каза, че няма никакъв риск и супер много се зарадвах. Другия месец отново ще пускаме изследвания за антитела, мисля че всеки месец ще ги пускаме. В края на октомври съм на ФМ.

# 669
Добро утро!
Има ли луди като мен, които вече са сънували бебчетата си? Тази нощ или по-скоро сутринта го сънувах, не знаех как да го храня, как да го обличам Grinning изобщо все едно за пръв път виждах бебе.
Случва ли се често с напредване на бременността? От както съм бременна за пръв път ми се случи, а след едно сънуване на бебе загубих близък човек и сега съм леко притеснена. И без това вчера следобяд започнах да мисля дали всичко е наред след случката с притискането на корема в колата. Не съм изпитлава други неразположения освен моментната болка.. ноо следващия преглед е на 23, а до тогава сме на почивка.

# 670
Добро утро!
Има ли луди като мен, които вече са сънували бебчетата си? Тази нощ или по-скоро сутринта го сънувах, не знаех как да го храня, как да го обличам Grinning изобщо все едно за пръв път виждах бебе.
Случва ли се често с напредване на бременността? От както съм бременна за пръв път ми се случи, а след едно сънуване на бебе загубих близък човек и сега съм леко притеснена. И без това вчера следобяд започнах да мисля дали всичко е наред след случката с притискането на корема в колата. Не съм изпитлава други неразположения освен моментната болка.. ноо следващия преглед е на 23, а до тогава сме на почивка.
Значи откакто съм бременна сънувам всякакви странни сънища, бебе не помня да съм сънувала, но сънувам всякакви щуротии😅 Мисля, че се притесняваш напразно, наслаждавай си се на почивката и така☺😁

# 671
Добро утро!

Още преди да знам, че съм бременна, започнах да сънувам толкова ярки и ясни сънища. Бебе / малко дете (което е мое) съм сънувала многократно (често свързано и с неприятни истории). Не се притеснявай и не го мисли! Просто подсъзнателно мислим и се притесняваме доста и е нормално да има включвания и в сънищата.

# 672
Момичета, за тези, които пренаталния тест вече е минал, за колко време ви станаха готови резултатите, че аз вече се побърквам от чакане, въпреки че е само пети ден откакто ми взеха кръв😅😅

# 673
Аз пуснах в понеделник и в петък ми се обадиха.

# 674
Аз пуснах вторник и следващия вторник ми звъннаха

Общи условия

Активация на акаунт