АПРИЛ и МАЙ-Купон без край!!!

  • 14 500
  • 305
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 2 210
добре де, понамали дяволетата. бях длъжна да се пробвам  Mr. Green

Готово Wink
Ей тва е изкушението:

(В тва басейнче обаче ще сме аз и Зори, докато мъжовете люлеят Евка и Ивчо Simple Smile


Ако е хубаво времето една разходка с лодка ще спретнем Simple Smile

Снимките на кИбаПчИтата ще ги спестя, заради диетуващите Mr. Green
Мдааам. Нямам търпение вече Simple Smile

# 106
  • Мнения: 435
Честит 3-ти рожден ден на госпожица Ева bdbaloni bdbaloni bdbaloni
Весел празник на цялото семейство  bigdance2

# 107
  • Мнения: leet
Еми, мила, да не ви замръзнат трътките.... внимавайте мола  ви са 
а и с кибапчитата по на щрек ако обичате
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 108
  • Мнения: 473
Молба към кулинарките ни:
Искам да си направя аз тортата на Марти за Рден - давайте съвети Praynig

# 109
  • София
  • Мнения: 2 210
Молба към кулинарките ни:
Искам да си направя аз тортата на Марти за Рден - давайте съвети Praynig

Аз под вещото ръководство на Зори ще правя торта Сникърс. Ето рецептата:
Торта Сникерс

Тесто:
5 яйца,1ч.чаша захар,1ч.ч.брашно, ванилия,2 суп.л. мляко, 70-100 гр.шоколад

Крем 1: 400 гр. сметана с масленост 35%, 2 суп.лъж. захар
Крем 2: 2/3 кутия варено кондензирано мляко, 100 гр.меко краве масло, 80-100гр. леко нарязани печени фастъци.
Глазура: 100 гр. шоколад, 2 суп.л. мляко

форма за торта 24 см, дъното се маже с масло и се посипва с брашно.

Отделят се жълтъците от белтъците, жълтъците се разбиват с захарта и ванилията. В купичка наливаме млякото и начупения на парчета шоколад, разтопяваме в микровелето, бъркаме до еднородна маса, добавяме към жълтъците и разбиваме.

Белтъците се разбиват на твърд сняг, добавят се към шоколадовата смес заедно с брашното, внимателно се разбърква до получаване на еднородна смес, излива се във формата и се пече при 180 град. около 25-30 мин.

Готовият блат се реже на две части, след като е изстинал.
Сметаната се разбива със захар на плътна маса, маже се върху блата, разпределя се равномерно и се поставя в хладилник за 15 мин. / за да се стегне сметаната/.

Маслото се бие с кондензираното мляко, добавят се фастъците, разбърква се и се маже внимателно върху сметановия крем. Отгоре се слага другата част от блата.

За глазурата се разтопява в микровеле шоколад с мляко, разбърква се да стане еднородна смес и се изсипва отгоре на тортата, размазва се равномерно, украсява се по желание. Тортата трябва да стои не по-малко от 5 часа в хладилник.

**********
Маслото в крем 2 обаче трябва да е повече, около 180-200 гр.

Миналата година правих една много лека, лесна и вкусна торта. Ето тази:


Моята рецепта е компилация от тази на Хапчицата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28600.0
и "бестселъра" на Рая желирана торта
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10318.0
Ако искаш ще ти напиша моята модификация на рецептата. Нея съм я правила 5-6 пъти и свършва за минути Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 12:05 от Emi

# 110
  • София
  • Мнения: 572
нали писахте да си покажем децата.Нови снимки не съм качвала, но можете да я видите в ляво на аватара  Laughing

# 111
  • Мнения: 6 244
Чар, правенето на торти определено не ми е стихията, но има няколко неща, които мога да ти кажа. Ако вашето семейство има предпочитана торта, можеш да я направиш, а отгоре да я покриеш с т.нар. чаршаф и да я украсиш с фигурки.

Чарашаф: лесно се работи с т.нар. марципан "Варна" или с покритие от маршмелоуз.
Фигурки можеш да моделираш сама, а можеш да си ги купиш и готови от повечето фирми - производители на торти. Става и с пластмасови играчки, от яйца например.

Ако не държиш на чаршафа, вариантите за украса са много: с маслен крем и шприцовани розички или други украси, с орехи, с шоколадов ганаш.

Всичко зависи от вкусовете и желанията ви.

# 112
  • Мнения: 473
Благодаря ви много за отговорите милички  bouquet
Еми - пускай рецептата,
Хапчице трябва да докарам формата на кола....

# 113
  • Мнения: 7 145
Роси, благодаря ти много че ми показа темата, наистина ми се е запалила главата и нямаше да я видя в близките 2-3 дни сигурно. Много ме трогнахте  Heart Eyes!

Чар, в руските сайтове съм виждала схема на автомобил. Да минат на Ева празненствата и ще потърся къде съм виждала и ако я открия ще ти я пусна.

# 114
  • София
  • Мнения: 2 210
Благодаря ви много за отговорите милички  bouquet
Еми - пускай рецептата,
Хапчице трябва да докарам формата на кола....


Ани, тази на Хапчицата не става за моделиране-желатинова е и е мека, няма как да го направиш на кола. Зори ще измисли нещо, сигурна съм Simple Smile, тя е "профи", аз съм абсолютен аматьор-импровизатор.
Но пък Jen миналата година Пепчо като беше с чревна инфекция направи торта-кола само от бисквити и вода, така , че ...Simple Smile ще се справиш!

# 115
  • Мнения: 277
Емче добре, че знаеш че съм имала впредвид тортата да е кола иначе Joy hahaha голяма излагация, но с тези материали и с този  chef толкова Crossing Arms

Ето това е -не се смейте многоооооооо

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 17:30 от jen

# 116
  • Мнения: 6 244
Чар, дано Зори намери схемата на колата, защото аз не успях. Виждала съм я и знам как се прави, но няма да успея да ти го начертая. Моделира се от изпечен правоъгълен блат, който се нарязва и слепва по определен начин, а отгоре се покрива с "чаршаф". Самият чаршаф може да е -  както писах, марципан "Варна", маршмелоуз, роял айсинг или класически бадемов марципан (тук е въпрос на вкус и възможности). Получава се нещо такова (малката снимка е линк към по-голяма):


Друг лесен вариант е да направиш тортата и да я украсиш с пластмасова количка. Пак се получава много ефектно, виж тези идеи, например:
      или
Останалите украсителни елементи се изрязват от хартия и се подлепят на картон - пътни знаци и пр.

# 117
  • София
  • Мнения: 2 210
Знам, че Зори от скромност няма да се похвали..ама...само вижте днес втората торта:


Мдаааам, почти се отказвам да творя Blush  И после не можела да рисува и да моделира! Е ти, ЗОри, ако не можеш, незнам кой може!!!!
БРАВО!!!!! Heart Eyes  bouquet

# 118
  • София
  • Мнения: 572
Зори, едно голямо "БРАВО" от мен !!! Направо ти се възхищавам!

# 119
  • Варна
  • Мнения: 4 817
Оф, не! Припадък! Объркала съм мястото, форуна.. Някакви велики кулинари тука се събрали, торти сътворили, гостите гостили.. Превъзходно.. Няма думи!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт