Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 129
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 495
Стискам палци силно за/на Рисувача Hug

# 496
И аз!🙂

# 497
Пак аз с тъп въпрос Simple Smile
Къде точно в школо са нанесени резултатите от НВО? Не ги намирам?

# 498
Пак аз с тъп въпрос Simple Smile
Къде точно в школо са нанесени резултатите от НВО? Не ги намирам?
Отивате на "Дневник" - най-дясно трябва да е ВО

# 499
Обаче трябва през браузър да се влезе.
В апа аз поне не го намерих.

# 500
И аз не ги виждам през телефона. През браузър никога не съм влизала.
Този апп на Школо обаче продължава с майтапите.😂 Праща ми известия за оценки от контролни от февруари, съобщения за "предстоящи тестове" и за домашни работи пак отпреди месеци...😆

# 501
Не мога да спя от мислене и имам нужда от съвет/коментар.Ситуацията ни е: момче, Пловдив, бал,с който влиза навсякъде, където пожелае, на 1во класиране. Завърши МГ. Друг език, освен английски, не иска. Направихме тестовете за кариерно развитие-профил икономика, предприемачество, информатика излезе. Но това ни беше ясно и без тестове. Сведохме до 3 училища избора, но не можем да решим.
1. АГ - "какво друго ще ми даде, освен да задобрея по английски?", среда - неизвестна, местоположение - на другия край на града.
2. МГ - "ми още 5 години ще си почивам". Нивото не отговаря на високия входящ бал по никакъв начин. Среда - неизвестна към скучно-стерилна, пак е на другия край на града.
3. НТГ - най-привлекателната специалност е с немски, отпада. Другите харесани варианти са Финансист, Икономист-информатик, Бизнес-администрация и Организатор интернет приложения.
Среда - неизвестна, но, според познати деца, свежа и на ниво. Местоположение-топ.
И не знам. Полезно ще ми е,ако някой коментира по нашия казус. Благодаря предварително.

Дописвам с коментар от преди малко: "тъпото е, че в Иконома и без да дадете луди пари за уроци,пак щях да вляза".
Но е твърде егоистично да го насоча нанякъде,само защото може да влезе в най-високобаловата паралелка в града.
В Търговската банково дело и икономическа информатика са с английски, не иска ли тях? Другите варианти са Хуманитарната, Лиляната (все й забравям новото име), Френската (макар и с позалязла слава) А комп.графика в МГ-то не иска ли, малко по-различна е от останалите паралелки там. Програмиране в ТЕТА-а? Архитектура в Строителния?

# 502
От личния лекар се взима медицинското за цветоусещане. Заплатих обаче, имайте предвид. Не се поемат от здравна каса. Тестът е елементарен, както е описан по-напред.

# 503
Някъде мернах цена 20 лв за медицинско. Това така ли е или всеки лекар сам си определя цена?🤔

# 504
Някъде мернах цена 20 лв за медицинско. Това така ли е или всеки лекар сам си определя цена?🤔
Нашият взе 2х20 за двамата ми, но срещнах информация, че на места и по 30 взимат...

# 505
  • Куциндрел
ЛЛ не ми взе пари за медицинско, въпреки че попитах каква е цената. Каза - за дете е, няма да плащаш.
Детето периодично ме пита - ама нали влизам в онова училище, забравих му името? Та аз обяснявам като латерна едно и също.

# 506
  • ту тук, ту там

Всеки лекар сам си определя.
Миналата седмица ЛЛ взе на мъжа ми 50 лв, вчера н мен за същото, но в провинцията - 10 лв. 🙄 Не за детето, но по принцип всеки сам си съчинява цените. 🙄

# 507
  • София
Може ли да помоля за разяснения, който е запознат. В дипломата за средно образование средният успех се изчислява само върху крайните оценки от 11 и 12 клас по профилите и по ООП предметите, изучавани само във втори гимназиален етап? Тоест ако ще ти трябва този среден успех за кандидатстване в университет, не е лош вариант да си избереш училище и профили, в които няма да е прекалено трудно да изкараш добри оценки в 11 и 12 клас. Когато паралелката е профилна.

# 508
Може ли да помоля за разяснения, който е запознат. В дипломата за средно образование средният успех се изчислява само върху крайните оценки от 11 и 12 клас по профилите и по ООП предметите, изучавани само във втори гимназиален етап? Тоест ако ще ти трябва този среден успех за кандидатстване в университет, не е лош вариант да си избереш училище и профили, в които няма да е прекалено трудно да изкараш добри оценки в 11 и 12 клас. Когато паралелката е профилна.
Може и да греша, но мисля че оценките от ООП се взимат от дипломата 10-ти клас. Ако паралелката е професионална ДЗИ БЕЛ + държавен изпит + ООП 10-ти клас. Поправете ме, ако греша.

# 509
  • ту тук, ту там
Ох, подбрали сме около 15 паралелки ние, има една-две с по-висок бал (миналогодишен) от неговия (които са ни по средата на нас 😅), разликата в бала му с последната избрана е около 30 точки. Има ли нужда да изброяваме още според вас? Опитват се да ме убедят да пиша и още много надолу училища (разлика 60 и повече точки), на мен не ми се мисли тепърва кои да са тези училища и паралелки, струва ми се излишно. Греша ли? 🤔

Общи условия

Активация на акаунт