Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 203
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 120
Между 1 АГ, 2 АГ и Френската, всички с втори език испански, коя паралелка бихте препоръчали? Учил е английски на ниво B1, но иска в английската. И от там идват чуденките.
Ами английски ли иска да учи или френски?

# 121
А според вас АЕГ , паралелка АЕ+Руски с бал 452(първо желание ),момиче с бал 457..Дали има шанс на първо или се чака второ класиране?

# 122
А според вас АЕГ , паралелка АЕ+Руски с бал 452(първо желание ),момиче с бал 457..Дали има шанс на първо или се чака второ класиране?
Ако гледате прогнозния бал на Санака, той е за второ класиране. Вашият бал е по- висок от прогнозния, така че би следвало да сте вътре на второ класиране по прогноза.

# 123
  • София
Най-вероятно ще има. Но и да изчака второ не е драма.

# 124
Да,бала на sanaka гледам..Много благодаря sanaka,прочетох и други твои мнения за АЕГ и ми помогна в още една посока♥️

# 125
Сметките, които правите, ми се струват далеееч по-сложни и от 23 задача Grinning

# 126
  • here and now
Моята мадама отиде на бал, ама като ви казвам бал... като сватба. Стана ми неудобно и се ометох бързо.
При нас няма комбинирана статистика, но като гледам резултатите, въпреки сравнително слабото ѝ представяне се надявам да влезе на първо класиране в желаната паралелка и училище.
Успех на всички деца.

# 127
Сметките, които правите, ми се струват далеееч по-сложни и от 23 задача Grinning

Хаха, да😆

Сега се подсетих… след като наборите излязоха от изпита, помня че имаше много разстроени тук в темата, а сега като чета всички са все с хубави резултати. Ехх как го правитее😅😅

olly, специално ще се позанимавам с още малко сметки😆

# 128
Колко да са сложни,нали това е идеята тук,да се дадат съвети от миналите по тази пътечка 🙂

# 129
  • София
Viola, как да няма логика... Има, при това Мецан идеално я е  схванал. Просто става дума за различни неща. Ако човек го интересува балът за влизане точно в тази паралелка на 164 ГПИЕ, гледа и се ориентира  за шансовете си по изчисления прогнозен бал за нея, да.И въобще не го грее каъв е минималният бал другаде. Но ако друг (като Мецан) просто сравнява два  минимални бала с цел направа на изводи някакви, тогава вече трябва да отчита и броят хора, вместили се в интервала от 500 до минималния на последния приет... Иначе е малко като да сравниш на ДЗИ  среден успех от  примерно 5,96 по даден предмет,  изкаран от 13 души,  и 5,94, ама  като средноаритметичен от оценки на 91 души.. И в двата случая справянето е несъмнено отлично, но  не следва да се сравняват. Неслучайно някои училища в гимназиален етап с малък брой ученици се  махат от МОН-ските класации по  БЕЛ  за първите 10/20 гимназии в страната, нищо че средният им успех е отличен, даже може би и по-висок от този на училището на позиция 1...

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 22:16 от Просто русалка

# 130
Относно подредбата на желания
Сега говорих с една позната и тя ме замисли .Понеже резултата ни не е задоволяващ ,тя ми каза изобщо да махна от списъка училища ,които със сигурност сме вътре ,но не искаме .Аз съм ги сложила най отдолу .Най отпред са две три ,които искаме ,но бала ни е на косъм .И сега какво да правя  ?Системата била такава ,че директно тв пращала там ,за  където си 100%вътре
За едно е права - НЕ пишете желания, които НЕ искате Simple Smile

Ами и това не е точно така. Когато бала е под 400 (390,370, 350.....) нещата не опират само до искане и желание. Доста компромиси са това - местоположение, език, профил. В общи линии хората с по-нисък бал избират по-малкото зло и пишат всичко, за което биха се класирали децата.

Моят син е с подобен бал и не, в никакъв случай няма да пишем паралелки, които не желае (например природни науки), колкото и да искаме дадено училище. Освен това, не всички деца искат в  елитните училища, извън тях също има живот и щастливи от класирането деца

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 08:01 от Tedynd

# 131
За варненските майки, пресметнах прогнозни балове за второ класиране за “по-елитните” гимназии: (от телефона съм и не мога да добавям скрит текст, така че предварително се извинявам

Смятах ги и аз така, но гледам основно за Първа с НЕ, сетих се, че миналата година паралелката с математика е била с НЕ, а тази е с АЕ, дали това няма да увеличи бала на НЕ?

Също бих искала да попитам за отзиви за Пета гимназия? Дъщеря ми държи на НЕ, така че първо желание ще пишем Първа и второ Пета, за там със сигурност ще й стигне бала.

# 132
Видяхме и ние със щерката работите ѝ. По скромното ми мнение - математиците са били щедри 😂 На 22-ра не беше удвоила накрая пътя по 2, но ѝ бяха взели 0.50, а ние смятахме цяла точка по-малко. За резервоара изрично в условието си пише разход на 100 км. Но ето къде се къса връзката с практиката. Като не знае вида на разходната норма въобще не е разбрала, че трябва да смята върху 100, а е смятала върху 150. Но оценителката рече така: "Формулата е вярна, за това си получила точки" - не помня колко бяха. На 23б от верния чертеж е видяла и написала, че триъгълниците са еднакви без да ги доказва пак има някоя точка. Въобще, щедри хора 🤭

Сега като изкараха резултатите по-рано, още по-дълго ми изглежда времето до реденето и класирането после. Уж всичко свърши, а още няма край 🙃

# 133
Между 1 АГ, 2 АГ и Френската, всички с втори език испански, коя паралелка бихте препоръчали? Учил е английски на ниво B1, но иска в английската. И от там идват чуденките.

Кое училище е по-близо до вас?много положителни мнения имам за 1АЕГ.

# 134
Това уж гледам, Nightshade.
Комбинираният ни бал е 170.75.
/Целим се в нем. гимназия/
2024 са били 294 деца с такъв, а 2025 са 295 деца. Струва ми се, че има шанс.
Обаче не знам какъв точно извод да си извадя от това?😄😄😄
Ако има 6 по бел/мат в училище, това е 441.5 бал, което според миналогодишните трябва да стигне.

Общи условия

Активация на акаунт