Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 204
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 105
За варненските майки, пресметнах прогнозни балове за второ класиране за “по-елитните” гимназии: (от телефона съм и не мога да добавям скрит текст, така че предварително се извинявам)

5ЕГ:
АЕ/НЕ- 436т
НЕ/АЕ- 431т.
ФЕ/АЕ- 404т.
АЕ/ФЕ- 422т

4ЕГ:
ИспЕ/АЕ- 435т.
ИспЕ/ПортЕ- 418т.
ИспЕ/БЗО/ХООС- 404т.
ФЕ/ИспЕ- 403т.
ФЕ/АЕ- 413т.
ФЕ/ПортЕ- 392т.
ФЕ/БЗО/ХООС- 384т.

1ЕГ:
АЕ/НЕ- 446т.
НЕ/АЕ- 454т.
МАТ/ИНФ/АЕ- 446т.

3ПМГ:
ГИ/АЕ- 384т.
АЕ/БЗО/ХООС- 424т.
АЕ/ХООС/БЗО- 381т.
НЕ/БЗО/ХООС- 393т.
ФЕ/БЗО/ХООС- 375т.

СУЕО Ал.С.Пушкин:
Ел.търговия/НЕ- 365т.
АЕ/РЕ- 376т.
ИтЕ/АЕ- 374т.
РЕ/АЕ- 367т.

Има лек спад в сравнение с миналат година, но не е особено голям. На нас ни стига за там, където искаме. Надявам се да съм била полезна на някоя от вас😊

# 106
  • Sofia
А за Бургас дали някой е изчислявал прогнозни минимални балове? Има ли шанс с 80 по БГ и 85 по Математика за ПМГ?

# 107
Slay mama ,много благодаря!
По вашите прогнози влизаме на първо желание 😃👍

# 108
Мецане, местата в немската за момчета са 91, в испанската сумарно 78. По-малко места, по-трудно влизане (по-висок бал).

# 109
А за Бургас дали някой е изчислявал прогнозни минимални балове? Има ли шанс с 80 по БГ и 85 по Математика за ПМГ?
Понеже не съм от Бургас, предполагам че ПМГ е природоматематическа гимназия.
Ако става въпрос за нея, според статистиката от миналата година шанс няма. Но никога не се знае как децата ще подредят желанията.

# 110
  • София
https://danybon.com/obrazovanie/5-smg-nvo-bel-mihova/
Оказа се, че едно от тези петима е ходило с моите девойки по БЕЛ в Междучасие.
Днес се прибраха момичетата от лагер в Созопол, изпратих ги веднага в събота след матурата по МАТ, така че засега все още не са ми мрънкали какво да правят. Отиват при баба си, три са, все ще си намерят занимавка,но най-вероятно ще ме накарат да махна ограниченията от телефоните ми.
Все още не сме гласили желанията, но се сетих и за третата ни девойка, че не съм я записала на курс, защото тя пък догодина ще кандидатства. Мисля, че изобщо няма да успея да изляза от "джаза", поне съм претръпнала вече
Между другото момичетата ми обясняваха как квесторките им били много добри...и едно момиче нон стоп преписвало от едно момче, уж му се скарали квесторката ама...има 95т. по мат

# 111
Slay mama, тази година МГ приема +1 паралелка, което може да смъкне с още някоя друга точка бала.

# 112
Относно подредбата на желания
Сега говорих с една позната и тя ме замисли .Понеже резултата ни не е задоволяващ ,тя ми каза изобщо да махна от списъка училища ,които със сигурност сме вътре ,но не искаме .Аз съм ги сложила най отдолу .Най отпред са две три ,които искаме ,но бала ни е на косъм .И сега какво да правя  ?Системата била такава ,че директно тв пращала там ,за  където си 100%вътре
За едно е права - НЕ пишете желания, които НЕ искате Simple Smile

Ами и това не е точно така. Когато бала е под 400 (390,370, 350.....) нещата не опират само до искане и желание. Доста компромиси са това - местоположение, език, профил. В общи линии хората с по-нисък бал избират по-малкото зло и пишат всичко, за което биха се класирали децата.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 20:53 от loliy

# 113
  • В кошера...
Статистиката и аз боря. Струва ми се идентично с миналогодишната...говоря за Бургас.
Някой може ли да сподели наблюдения? Гледам нашите точки и
При Мат има със 100 по-малко ученици със същия брой точки от миналата година.
При БЕЛ има със 100 повече от миналата година.
Комбинираната статистика е идентична, т.е. да очаквам подобни минимални балове на 2024 ли?

В диапазона (60-70 т) в Бургас сякаш ще е надолу балът. Вижте комбинирана статистика бел+мат.
Това уж гледам, Nightshade.
Комбинираният ни бал е 170.75.
/Целим се в нем. гимназия/
2024 са били 294 деца с такъв, а 2025 са 295 деца. Струва ми се, че има шанс.
Обаче не знам какъв точно извод да си извадя от това?😄😄😄

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 20:45 от medunka

# 114
Според мен изводът е, че балът няма да мръдне

# 115
Между 1 АГ, 2 АГ и Френската, всички с втори език испански, коя паралелка бихте препоръчали? Учил е английски на ниво B1, но иска в английската. И от там идват чуденките.

# 116
  • София
Слушайте детето. Моят опит с три деца е, че те най-добре си избират училището, дори и да е чисто интуитивно.

# 117
Slay mama, тази година МГ приема +1 паралелка, което може да смъкне с още някоя друга точка бала.

Ами ние МГ не сме обмисляли и не съм много наясно за там, но да права си. Съответно сигурно още ще падне бала, не с много, но всяка точка е важна.

Друга тема: помня че като голямата ми дъщеря кандидатстваше в гимназия, в 5ЕГ (за Варна говоря) имаше и изучаване на руски. Кога е отпаднала тази паралелка, ако изобщо е имала такава и не ме бърка мисълта? Просто сега като гледах баловете от миналата година и се очудих😉

# 118
Относно подредбата на желания
Сега говорих с една позната и тя ме замисли .Понеже резултата ни не е задоволяващ ,тя ми каза изобщо да махна от списъка училища ,които със сигурност сме вътре ,но не искаме .Аз съм ги сложила най отдолу .Най отпред са две три ,които искаме ,но бала ни е на косъм .И сега какво да правя  ?Системата била такава ,че директно тв пращала там ,за  където си 100%вътре
Преди 10 години като друг потребител публикувах следния алгоритъм за редене на желания. И сега е валиден! Има само малка корекция в т. 6: Ако оценките от НВО са >=85 т. - в заявлението се пишат първите 50% от паралелките в пренаредения списък, в противен случай - в заявлението се пише целият списък!
В допълнение припомням и начина на класиране според желанията на кандидатите - [ виж тук ]

Въпрос: ако и по двата предмета оценките са над 85 т ли?

# 119
  • Варна
Slay mama, а може ли прогнозен бал и на по- желаните професионални гимназии?

Общи условия

Активация на акаунт