СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 895
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 515
Децата и желанията им са най-важни, кой какво ще види не е важно!
Като види и какво, за кого има  значение другите по кое желание са класирани?

Ние се борим с годишните оценки, следващата седмица съм в командировка два дни, баща му и него го няма и ми е малко притеснено какво ще направи а тези оценки са му изключително важни!

Змия, жал ми е, че минавате през това, ние сме в почти същото положение, но госпожата в училище ще му даде шанс и ще го изпитва.

# 1 516
  • София
Експресна прогноза за балове (2-ро класиране) за ЕГ, София - тук http://dox.bg/files/dw?a=232943a466

Обърнете внимание - 2-ро, а не 1-во класиране.
Набързо напрашена, не е много прецизна. Но определено балвете много ще паднат.
УСПЕХ НА ДЕЦАТА.

Нещо не е наред с файла. Синът ми е с 10,518 обща оценка и в най-лошия случай е на 443 място в обобщената статистика.

# 1 517
  • София
Змия, обърнете света наопаки, ако трябва... Още ми държи влага гаврата  на нашата учителка по БЕЛ от миналата година, до последно си играеше. Как може детето да има на 1 модул тази оценка и на класното 6, а тя да не му даде шанс? Нищо не губите, разправяйки се, само можете да спечелите, щом и да остане момчето ти в лицея,  тя няма да му предава...

# 1 518
  • София
Змия, обърнете света наопаки, ако трябва... Още ми държи влага гаврата  на нашата учителка по БЕЛ от миналата година, до последно си играеше... Как може детето да има на 1 модул тази оценка и на класното 6, а тя да не му даде шанс? Нищо не губите, разправяйки се, само можете да спечелите, щом и да остане момчето ти в лицея,  тя няма да му предава...

Днес ще отида отново. Оказва се, че преди класното са правили и две малки контролни, на които се е справил без грешка, но естествено не са проверени и върнати.

# 1 519
Mi_Lady - кажи ми вашия бал и към коя гимназия се целите, ще се опитам да ви изчисля шансовете
Моля те, да ми кажеш твоето предположение за два бала: 32.086 за момиче ще стигне ли за испански в ЕГ "Иван Вазов" и бал: 31.684 за момче за английски в една от двете езикови-" Пловдив" и "Иван Вазов" ? Аз направих някакви изчисления, но не съм съвсем сигурна дали съм във вярна посока. Simple Smile

баловете ми изглеждат много близки до тези от 2012. Тогава картинката е била следната: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200117891927972&se … ype=3&theater

# 1 520
  • София
Змия, нещо не разчиташ правилно статистиката. 443 са момчетата с по-добър резултат, но има още 63 в неговия интервал. И предвид това, че сбор от  10,518 е в долния край на въпросния интрвал, излиза, че и почти всичките 63 деца в него са  с по-добър сбор. Значи  младежът е някъде към позиция  500, съвсем малко под нея, защото при относително равномерно разпределение в интервала, десетина деца  от тези 63 ще се окажат с по-нисък сбор.
Мами, гледа се накрая не редът, в който е сборът на детето, а на горния, тъй като там се получава натрупването. В неговия ред са само двете събираеми - по-добър сбор от двете оценки и такъв в интервала на детето. Но сборът от двете е горе..

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 07:45 от пенсионирана русалка

# 1 521
  • нейде там, където ....
Изчетох ви newsm68

Змия, обърнете света наопаки, ако трябва... Още ми държи влага гаврата  на нашата учителка по БЕЛ от миналата година, до последно си играеше. Как може детето да има на 1 модул тази оценка и на класното 6, а тя да не му даде шанс? Нищо не губите, разправяйки се, само можете да спечелите, щом и да остане момчето ти в лицея,  тя няма да му предава...

+1 Успех!

За подредбата на желанията - не мога да го кажа по-добре:
....
Когато на детето му се обясни ясно, че вероятността да влезе на първо желание клони към нула, но е по-добре да се опита, отколкото да се откаже без бой, то ще приеме класирането по 25-то желание спокойно.
Те не са бебета вече.   

За това кой какво ще каже/мисли - уча го да не плаща данък хорско мнение.

В момента младежът се ядосва на себе си, че можел повече. Оценките стигат да го приемат по първото му желание (клони към максималния бал за паралелката от миналата година с 5.60 БЕЛ и 5.40 мат), но иска да си види работите от НВО, за да можел да изчисти пропуските през ваканцията.  Mr. Green
Аз мисля, че се е стреснал от по-различните задачи на втори модул. Математичката ги успокоявала, че при трудно НВО по БЕЛ, дават лесно по математика. И след настина лесния първи модул (5.936) - на втория  #Crazy Ама пък като е казал, че ще учи през ваканцията, няма да го отказвам от идеята  smile3521

# 1 522

честно казано не знам точно какви са му оценките през годината, защото нищо почти не е нанесено в електронния дневник, а в бележника има още по-малко оценки. През първия срок си беше за чисто 5 въпреки шестицата на класното. През втория срок има някакви оценки, които не знам, на класното 6, на НВО - 5,617.

Змия, защо пък да остава в сегашното училище2

защото предпочитам сегашното пред първа или втора АЕГ, ФЕГ или ИЕГ. Само немските са ни по-важни.

Разбрах. Peace А 35-то /щом искате немски/ или то е сегашното ви?
 Ама тази е за убиване при 6 на класното и 5,61 на НВО #Cussing out

ПЪЛЕН АБСУРД!!! Вървете и говорете с директорката! Миналата година моя съседка детето й не стъпваше в час поради спортни ангажименти, изкара по една петица на НВО , отиде, говори с директорката - две шестици по балообразуващите предмети, и ето ти детето в ЕГ. Аз преди две години - синът ми с 5,617 на матура и една шестица на класна втори срок по български, всичко друго петици - обадих се на директорката, запознах я с целите на детето и я помолих да направи всичко възможно да подкрепи децата които се целят високо. Тя ме разбра, говори с учителя по български и всичко се нареди без повече шум. Синът ми ми каза тогава, че всички с матури над 5,50 са ги оформили автоматично с 6 за годината.
Отивай при директора!

# 1 523
  • София
...

А за трета немска не съм смятала все още дали ще му стигне балът с 5 по МАТ. Утре ще стане ясна тази оценка, после ще мисля, сега е безпредметно.
....

Коя е трета немска?

# 1 524
  • София
35 СОУ.

# 1 525
  • София
Явно наистина съм разчитала статистиката неправилно, но в прогнозата на Биборана пак не ми се връзват нещата. Бал 10,518 е посочен като 716 място.

# 1 526
  • Варна
Русалке можеш ли да ми помогнеш да разчета статистиката. Синът ми е с обща оценка 10.208. На 507 място ли е или има още деца пред него?
http://rio-varna.bg/images/files/stat_obshta_razshirena.PDF

# 1 527
Хайде и аз, "на всяка манджа - мерудия":
Няма да Ви давам съвети за подреждане на желания, ще споделя таен алгоритъм, проверен предходните 4 години и потвърден с около 107 симулации за настоящата:

1. Забравят се (временно Wink )  всички резултати от НВО!
2. Взема се списъкът с паралелките за класиране във Вашата област. Целият списък с всички паралелки! Няма значение дали са 10, 100, 1000 или милион!
3. На ВСЯКА !!! паралелка се присвоява коефициент на привлекателност. Най-привлекателната (желана) за детето Ви получава коефициент 1, най-непривлекателната - коефициент N (броя на всичките паралелки)
4. Преподрежда се списъкът с паралелките според коефициента им на привлекателност. Най-напред отиват най-привлекателните (по-малките коефициенти)
5. Чак сега си "спомняте" оценките от НВО!
6. Ако оценките от НВО са >=5.00 - в заявлението се пишат първите 50% от паралелките в пренаредения списък, в противен случай - в заявлението се пише целият списък!

Лиценз: GPL
Позоваването на алгоритъма е въпрос на добро възпитание!

# 1 528
Може ли да помогнете? Дъщеря ми ще има бал 33.569  и реве, че няма да й стигне за СМГ. Има ли някаква малка вероятност за нея? Искам да я успокоя, дори и да има 5-10% шанс...

# 1 529
Добро утро момичета, знам, че сте го обяснили милион пъти, но аз продължавам да не разбирам особено. При резултати БЕЛ - 5.106 / 5.360    и  МАТ - 4.085 / 4.043,   смятам 5.360 + 4.043 , така ли е? newsm78. И ако е така, това са и 2-те оценки, които се вписват в заявлението за положени изпити или не? И още един въпрос, за общия бал как се изчислява, напр. 5.106 + 5.360 + 4.085 / 4.043 + БЕЛ/дипл./ + МАТ/дипл./ ? Или има друга схема? Моя човек искаше НТБГ или НФСГ, но с тези резултати ще си останат само мечта, затова сигурно ще се наложи да пренареждаме желанията. Все още чакаме оценките за дипломата. Надявам се да не ви изнервя рано-рано с този въпрос, но мислех, че ми е ясно изчисляването, ама явно не е. Може ли някой да ми го обясни, като за бавноразвиваща се  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт