СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 900
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 485

В училищата провесват списъци на приетите деца по паралелки и пише и по кое желание са приети. Та отивате да записвате и виждате другите деца приети по 3-то, 5-то желание и хоп някое по 18-о, 20-о. Супер му става на детето, особено ако е вашето!

До колкото ми е известно тези списъци се поставят в училището, в което е прието детето или най-много в училището - гнездо, но не и в училището, което завършва.

Е, аз да съм написала, че е "в училището, което завършва"? Удивена съм как четете, наистина. А за коментарите, комплексите, конкуренцията и други теми - какво да отговарям   newsm78

# 1 486
  • Пловдив
Просветление, така де, не казвай нищо. Да не вземе някой да те послуша и после да съжалява.

А

# 1 487
  • Варна
Не мога да си представя дете да проверява по кое желание са влезли бъдещите му съученици, но виж, родител, мога. Аман от комплекси.
Виждам как деца, влезли с високи балове, после затъват, а такива с по-ниски напредват. Входящият бал не е единственият критерий за оценка на знанията, валиден през следващите 5 години.

Имайте предвид, че баловете тази година ще паднат, така че не се предавайте. Но и не забравяйте да пишете повечко желания. Както казва Andariel не се стискайте.

Деска, в Първа не съм виждала такъв списък с приети деца.

змия съчувствам ви за проблемите с учителката. Трябва да й се напомни, че оценката е за знания, а не за поведение. Говорете с директор, пом.директор, инспекторат и т.н. няма какво да губите - под 5 няма да му остави, нали? Какви са му текущите оценки по математика и тази от НВО?

# 1 488
  • София
Evelin, освен английския, за никой друг език не се знае дали ще го използва. Имам няколко, приятели завършили НЕГ, които не използват немския и са го позабравили - мъчат се с английски. Имам и познати деца на приятели, завършили испанската и сега учат/работят в Испания /много я обичам/ - и са много щастливи. Освен ако детето няма ясно и категорично желание, че иска да учи и живее в конкретна държава /което за седмокласници е по-скоро изключение/, според мен, не можеш да избереш езика според това колко ще го ползва в бъдеще.

Змия, защо пък да остава в сегашното училище2

# 1 489
Статистиките за София ги има на сайта.
http://www.rio-sofia-grad.com/

# 1 490
  • София

честно казано не знам точно какви са му оценките през годината, защото нищо почти не е нанесено в електронния дневник, а в бележника има още по-малко оценки. През първия срок си беше за чисто 5 въпреки шестицата на класното. През втория срок има някакви оценки, които не знам, на класното 6, на НВО - 5,617.

защото предпочитам сегашното пред първа или втора АЕГ, ФЕГ или ИЕГ. Само немските са ни по-важни.

# 1 491
  • Варна
В нашето училище има резултатите на цяла Варна. ОУ 'Добри Чинтулов"-едно от 4-те гнезда.

В интерес на истината и моята девойка мрънкаше-как така ще ѝ видят резултата по БЕЛ(преди истинския) и да се излагала.
Но, Просветление, за различни работи говорим. Успокой се!

Много съжалявам за резултата на едно дете от класа-за половин отнета точка няма пълно 6 по БЕЛ.  Twisted EvilДетето се класира където иска, но можеше да има и пълни шестици. За какво може да се отнеме половин точка? Crazy

# 1 492
  • Пловдив
Стейси Грей, единият проверител е отнел 1 т. за нещо, средното аритметично дава тази половинка.

# 1 493

Много съжалявам за резултата на едно дете от класа-за половин отнета точка няма пълно 6 по БЕЛ.  Twisted EvilДетето се класира където иска, но можеше да има и пълни шестици. За какво може да се отнеме половин точка? Crazy
Щеше да е единствения/ата с пълно 6 във Варна ! Laughing Laughing късмет Grinning

# 1 494
  • Варна

Щеше да е единствения/ата с пълно 6 във Варна ! Laughing Laughing късмет Grinning
Не е моето.  Simple Smile Но ми стана наистина чудно-това дете заслужава пълно 6.

# 1 495
Има ли някъде през годините изчислена СРЕДНА АРИТМЕТИЧНА СТОЙНОСТ на оценката за кандидатстване за съответната година за софия град?
Виждам тенденция към сравняване, примерно, с 2012г. И много ми харесва, ако е вярно, честно казано.
Чакаме и резултатите в петъка, тогава ще е по-ясно къде сме. С досегашните признати оценки имаме приличен шанс /определено над 50%/, пък ако има още някоя десета нагоре, ще сме по-спокойни.
Според формулите и предвижданията и точките от тестовете сме орязани яко, вероятно с лошия шанс проверени от първите, особено по математика. Има разлика от над 10т с предвидените.

# 1 496
  • София

честно казано не знам точно какви са му оценките през годината, защото нищо почти не е нанесено в електронния дневник, а в бележника има още по-малко оценки. През първия срок си беше за чисто 5 въпреки шестицата на класното. През втория срок има някакви оценки, които не знам, на класното 6, на НВО - 5,617.

защото предпочитам сегашното пред първа или втора АЕГ, ФЕГ или ИЕГ. Само немските са ни по-важни.

Разбрах. Peace А 35-то /щом искате немски/ или то е сегашното ви?
 Ама тази е за убиване при 6 на класното и 5,61 на НВО #Cussing out

# 1 497
  • Варна
Стейси, те гнездата са пет, не че има някакво значение де. Grinning

Змия при нас още не са върнали класните по МАТ, имам и аз притеснения. baby_neutral

# 1 498
  • София
Мари,sanaka,благодаря ви..........самото ми дете си прилича на испанка,баба й едно време й пееше една песен "Аз съм испанка красива......."хе хе и ние с щерка ми сега си я пеем,обаче нашия татко  клони към немската школа и си държи на НЕГ да пробваме,ще го пишем пък каквото стане,важното е ,че детето се успокои........ох,най-после Hug

# 1 499
  • София
Сегашното училище е Италианският лицей. От него ще излезе И с италианска диплома, затова го предпочитам пред езикови гимназии с различен от немски език. Ако пък завърши там, дано имам пари да го издържам една допълнителна година в Германия/Австрия. Ако стане, накрая ще е с 3 езика.

А за трета немска не съм смятала все още дали ще му стигне балът с 5 по МАТ. Утре ще стане ясна тази оценка, после ще мисля, сега е безпредметно.

Дон Домат, дано нямате проблем с оценката от класното. Стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт