СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 907
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 470
А, то пък ако си напише за първо желание техникума по транспорт, а балът стига за френската, никой няма да й се смее...

# 1 471
Честно казано за такива списъци нямам спомен, обаче пък не вярвам децата вече във ваканция да висят пред списъците и да се гледат кое по кое желание е прието.  Crazy Ако го правят работат е наистина зле! Познах значи все пак! hahaha

Не висят пред списъците, а когато отиват да се записват, нормално е да видят с кои други деца ще са в един клас - списъците висят в училищата, в които се записват децата. Вероятно не сте заставали до такива списъци и не сте чули какво говорят децата. Не е проблем, но е странно, че като не сте забелязали нещо, решавате, че всички са така. Е, не са.

# 1 472
Не се стискайте, не ви вземат по левче на писано желание!

Е, пък и ако даваха...

# 1 473
  • На черешата
Честно казано за такива списъци нямам спомен, обаче пък не вярвам децата вече във ваканция да висят пред списъците и да се гледат кое по кое желание е прието.  Crazy Ако го правят работата е наистина зле! Познах значи все пак! hahaha

Е, детето на тази потребителка явно виси.  Joy Joy То е много важно да видиш "приятелите" ти по кое желание са приети и по възможност да им отбележиш претенциите. Днес станах свидететл на обратното. Успокояваха се взаимно и се убеждаваха да не се отказват и да пробват.  Peace

# 1 474
  • Пловдив
Просветление, а обратният вариант - да не напишете някоя позиция, защото нямало да стигне балът, и после да се окаже, че не стт преценили добре. Тогава как ще обясниш на собственото си дете защо така сте постъпили? Защото на мен не ми пука какво ще кажат другите по въпроса, интересува ме как ще се почувства детето ми.
Когато на детето му се обясни ясно, че вероятността да влезе на първо желание клони към нула, но е по-добре да се опита, отколкото да се откаже без бой, то ще приеме класирането по 25-то желание спокойно.
Те не са бебета вече.   

# 1 475
  • София
    Момичета,както всички тук и ние сега сме пред треската пък как ще наредим и как ще попълним документите.Дъщеря ми милата не знае и се чуди кое първо да пише 91 НЕГ или Испанската.......постоянно се лута между това кой език иска да учи немски или испански...............а дали въобще ще ни стигне за  91 НЕГ .....ще видим newsm78    Математика 5,82     БЕЛ 5,71.............Аз предпочитам Испанската,защото ни е по-близко,но пък къде ще го използва този испански.......... newsm78

# 1 476
  • гр. София
Честно казано за такива списъци нямам спомен, обаче пък не вярвам децата вече във ваканция да висят пред списъците и да се гледат кое по кое желание е прието.  Crazy Ако го правят работат е наистина зле! Познах значи все пак! hahaha

Не висят пред списъците, а когато отиват да се записват, нормално е да видят с кои други деца ще са в един клас - списъците висят в училищата, в които се записват децата. Вероятно не сте заставали до такива списъци и не сте чули какво говорят децата. Не е проблем, но е странно, че като не сте забелязали нещо, решавате, че всички са така. Е, не са.

Това са някакви комплексарски истории.  Stop И да видят с кои деца са в друг клас, те тези деца не ги познават. А едва ли детето ще помни до есента еди-кой или еди-коя си с колко точно бал е влязъл/а в паралелката...........95% от класа на дъщеря ми бяха по първо желание. Е и какво? Тя не беше. Както казах беше по 9. Никой не й се е подигравал после в 8 клас. Тя пък даже влезе и с не особено висок бал в паралелката. И какво от това? Нали там иска да учи. Сега е една от най-добрите в класа. Нещата се променят.  Peace

# 1 477
  • На черешата
 Испанския е разпространен език, зависи каква е целта на ученето му. Образование в чужбина или нещо друго? Остави я сама да си прецени.

# 1 478
  • София
Извинете ме, че връщам темата към нашия казус, но сега се прибирам.
Утре трябва да бъдат оформени годишните им оценки, защото трябва да се изготви класирането за 8 клас, а записването в сегашното училище приключва на 12 юни. Днес ходих да говоря с учителката, категорично ми отказа - поведението му било за 5 #Cussing out
Утре ще ходя да говоря с помощник директорката.

При справка с миналогодишните статистики и класирания това около 430-440 място вероятно няма да стига само за НЕГ и СМГ. Но с 5 по МАТ в училище шансовете вече са никакви.
Единственото хубаво е, че при оставане в сегашното училище тази учителка няма никога повече да му преподава. А без нея има шанс да му се върне интересът към математиката.

# 1 479
  • Варна
Просветление , съвсем отговорно казвам,че при записването нямаше такива списъци и не съм видяла тълпа деца на стъклата да се гледат кое по кое желание е прието . Peace Моля тези ,които ще се записват в 1ва ЕГ тази година да погледнат пак. Mr. Green С кои имена е в клас видяхме на сайта на у-щето седмица преди РСи нямаше ни балове ,ни номер желание Wink.
Не ,те децата не са виновни ,а "болните" им родители всъщност!  Peace

# 1 480

В училищата провесват списъци на приетите деца по паралелки и пише и по кое желание са приети. Та отивате да записвате и виждате другите деца приети по 3-то, 5-то желание и хоп някое по 18-о, 20-о. Супер му става на детето, особено ако е вашето!

До колкото ми е известно тези списъци се поставят в училището, в което е прието детето или най-много в училището - гнездо, но не и в училището, което завършва. Така, че в повечето случай няма как да те разберат по кое желание си класиран, а и да го направят - какво от това?! Нали важното е детето да бъде прието в добро училище! Аз ако си напиша Киров или Хенри Форд на първо желание и вляза с бал 22.000, това повод за гордост ли е?

# 1 481
     Evelin, Езикът не е просто дисциплина, той е и характер, култура... Няма нищо общо между немската и испанската душа и култура, така че - мислете сериозно, пуснете си два филма, вижте писатели... Че е близо испанската - чудесно, /и на нас ни е най-близо, пеш ще ходи, но НГДЕК ни влече - на другия край на ... полето/. Това на шега, но не се учи нещо, което не харесваш, факт.

# 1 482
  • Пловдив
  По мои спомени списъците с класирането излизаха в училищата-гнезда, където децата си подаваха заявленията с желанията. Ако толкова ме притеснява какво ще кажат хората, мога да отида в гнездо на другия край на града, ама това е пълна глупост. Също не е вярно, че виждаш с кои деца ще си в един клас. Такава опция има евентуално при записване в училището, където е прието детето.
  Не виждам смисъл повече да се обяснява, всеки да си реди желанията както си иска, жалко, че после родителската глупост или незаинтересованост, защото и такива случаи има, рефлектира върху детето.

# 1 483
Ами жалко е, но ще разчисти част от конкуренцията...по един или друг начин

# 1 484
  • Ланкър, планините Овнерог
Може да ви е полезно, но първо трябва да ги оформят в у-ще - https://izpitai.me/client/school_grades

Общи условия

Активация на акаунт