СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 912
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
Цитат
редете желанията според желанията на детето!  Peace

Прощавайте, ама понеже този призив започва да ми звучи като мантра, пък мантрите имат друго предназначение и са от друга област - та да сме наясно: това не важи и не действа във всички случаи, даже в повечето! Пример: ако момиче е с бал 31, дори 32 и много желае НЕГ, 73 СОУ, Испанската, Първа АЕГ, Втора АЕГ - еми, няма никакъв шанс, дори да падне бала с 2 единици. Така че в подобна ситуация преценете шанса на детето, а не желанията му - издънването на родителите е точно когато слушат желанията, а не гледат възможностите! Успех на всички!

И какво пречи да ги напише като желания, а след тях и други за които балът е реалистичен? И накрая едно-две, за които балът е повече от достатъчен.

# 1 456
  • На черешата
  Просветление , е защо пък да не му ги напишат. Ей така, за усокоение на детето, че е опитало. Пък надолу да си напишат всичко останало. Няма ограничения в броя на желанията.  Peace

# 1 457
  • Варна
  Просветление , е защо пък да не му ги напишат. Ей така, за усокоение на детето, че е опитало. Пък надолу да си напишат всичко останало. Няма ограничения в броя на желанията.  Peace

PeaceТочно! Освен ако държат на екрана да им светне "Приет по 1во желание" ,а не 6 да речем. Wink

# 1 458
  • Варна
Цитат
редете желанията според желанията на детето!  Peace

Прощавайте, ама понеже този призив започва да ми звучи като мантра, пък мантрите имат друго предназначение и са от друга област - та да сме наясно: това не важи и не действа във всички случаи, даже в повечето! Пример: ако момиче е с бал 31, дори 32 и много желае НЕГ, 73 СОУ, Испанската, Първа АЕГ, Втора АЕГ - еми, няма никакъв шанс, дори да падне бала с 2 единици. Така че в подобна ситуация преценете шанса на детето, а не желанията му - издънването на родителите е точно когато слушат желанията, а не гледат възможностите! Успех на всички!
Такива разсъждения могат да изиграят лоша шега на някой. Нищо чудно балът да стигне за по-желана позиция, но видиш ли-пропусната, щото така и така нямало да стигне бала.

Желанията се редят според желанията на детето, пък за където стигне бала.

# 1 459
  • София

PeaceТочно! Освен ако държат на екрана да им светне "Приет по 1во желание" ,а не 6 да речем. Wink

Е взе ми думите от устата! Таман щях да си допълня поста.  Laughing

# 1 460
Цитат

Категорично не съм съгласна - редете желанията, дори и да ви се струва, че няма никакъв шанс. Естествено подсигурете се с повече такива, но никога не се предавайте. Нищо не струва да опитате.
За съжаление знам доста деца, чиито родители следваха този тъп принцип - няма да ти стигне бала. И после всички бяха разочаровани.

# 1 461
  • гр. София
Цитат

Хм, не мисля, че точно така трябва да се прави. Редете по желание, така или иначе накрая пак ще стигнете до възможността.  Peace
Ние с дъщеря ми преди 3 години на първите 4-5 места наредихме паралелки, в които бяхме сигурни, че няма да влезе. Но ги сложихме за всеки случай, всичко става. Минимални шансове имаше за следващите 1-2, почти реални за 1 и после вече редихме останалите, в които бяхме сигурни, че ще влезе. Е, разбира се, в крайна сметка не влезе по първо желание, влезе по 9, но всъщност реално това беше нейното желание №1. Това бяха и възможностите й.
С две думи - възможностите горе-долу са ясни, но това не пречи да се напишат на първите места и паралелки с по-високи балове. После може и да не се хвалите, че сте влезли по първо желание, но какво от това....За мен лично това нямаше значение.  Peace
Особено тази година както и ще паднат доста баловете и не е много ясно къде и с колко ще се влезе....

# 1 462
  • София
Вече сапочвам да си мисля, че това е потребител-саботьор. Дотук едно вярно нещо не е писал!

# 1 463
  • На черешата
 Дъщеря ми много иска френската, тази 4-ка по математика я прати в "трета глуха", но пак ще си я пишем. Никога, нищо не се знае.  Peace

# 1 464
 Просветление , е защо пък да не му ги напишат. Ей така, за усокоение на детето, че е опитало. Пък надолу да си напишат всичко останало. Няма ограничения в броя на желанията.  Peace

А после като види, че е прието по 27-о желание, колко приятно ще му стане? В училищата провесват списъци на приетите деца по паралелки и пише и по кое желание са приети. Та отивате да записвате и виждате другите деца приети по 3-то, 5-то желание и хоп някое по 18-о, 20-о. Супер му става на детето, особено ако е вашето! А и другите веднага го отбелязват, защото явно става дума за някакъв екземпляр, който има някакви претенции, които не са се осъществили, нещо като мераци без покритие. Споделям просто опит и наблюдения, ако искате може да се пробвате да го чуете и видите сами, ваша си работа. Hug

Вече сапочвам да си мисля, че това е потребител-саботьор. Дотук едно вярно нещо не е писал!

Нима? Все пак не са чак толкова публикациите ми, че да не могат да се видят. Или чукча писатель, чукча не читатель. Писала съм за бал 31-32 - хайде да видим в коя от изброените гимназии ще влезе момиче с такъв бал, а?

# 1 465
  • гр. София

А после като види, че е прието по 27-о желание, колко приятно ще му стане? В училищата провесват списъци на приетите деца по паралелки и пише и по кое желание са приети. Та отивате да записвате и виждате другите деца приети по 3-то, 5-то желание и хоп някое по 18-о, 20-о. Супер му става на детето, особено ако е вашето! А и другите веднага го отбелязват, защото явно става дума за някакъв екземпляр, който има някакви претенции, които не са се осъществили, нещо като мераци без покритие. Споделям просто опит и наблюдения, ако искате може да се пробвате да го чуете и видите сами, ваша си работа. Hug

ooooh! ooooh! ooooh! Без коментар............Ами пишете тогава само едно желание да сте сигурни, че ще сте по първо.   Stop

# 1 466
  • София
Голяма работа като е на 27-мо желание! Ако ще да не по 57-мо!

# 1 467
  • гр. София
Голяма работа като е на 27-мо желание! Ако ще да не по 57-мо!

+1. Важното е, че сте пробвали.  Peace

# 1 468
  • На черешата
 Хайде, хайде- все едно не им просват оценките. Всички си знаят колко имат другите. Не мисля, че детето ми трябва да страда от комплекси, виждаш ли какво ще кажат другите. Напротив, уча я, че ако не опита никога няма да разбере какво е можело да стане.

# 1 469
  • Варна
Честно казано за такива списъци нямам спомен, обаче пък не вярвам децата вече във ваканция да висят пред списъците и да се гледат кое по кое желание е прието.  Crazy Ако го правят работата е наистина зле! Познах значи все пак! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт