СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 931
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 425
Аз нещо не разбрах, но защо оценката за кандидатстване е по-ниска от тази на НВО?
Нали НВО е първи модул, а оценката за кандидатстване е първи  + втори модул?
Това значи ли, че на втори модул не е направила нищо, че даже е смъкнала и резултата. И то с цели 0,5?   newsm78

Да,тока обяснено-това значи.Все пак втория модул ес по-голяма трудност.

# 1 426
Мами, не се учудвайте, ако децата имат по-ниски оценки за кандидатстване от тези на НВО-то, защото първата се формира, като се съберат оценките от първи и втори модул и се разделят на броя им, т. е. 2, така спрямо изложените от МОН оценки - за първи модул и за кандидатстването, можете да разберете каква е била оценката на втори модул и да се ориентирате по колко точки имат децата на тях, това е най-вече за преразказите, където неяснотата е по-голяма.

Например по БЕЛ моят има общо 5.835
5.835 = оценка от първи модул/2 + оценка от втори модул/2
5.835 = 5.777/2 + x/2
5.835 - 2.889 = x/2
2.946 = x/2
x = 5.892 (оценка от втори модул)

И всичко си става точно: 5.777+5.892=11.669/2=5.835

# 1 427
  • София
Катюшка, в това няма много смисъл, защото втори модул няма оценка. Има точки, които се добавят към точките от първи. Колко са точките може да се сметне като знаем формулата за преобразуване на точките в оценка.

# 1 428
Здравейте,

Има ли опция да се видят миналогодишните резултати от изпита в ТУЕС? Тази година децата с резултат над 5,50 са 15. Бих искала да съпоставя на база миналата година. Ако някой може да прати линк - ще съм благодарна.

bouquet

# 1 429
Mi_Lady - кажи ми вашия бал и към коя гимназия се целите, ще се опитам да ви изчисля шансовете
Моля те, да ми кажеш твоето предположение за два бала: 32.086 за момиче ще стигне ли за испански в ЕГ "Иван Вазов" и бал: 31.684 за момче за английски в една от двете езикови-" Пловдив" и "Иван Вазов" ? Аз направих някакви изчисления, но не съм съвсем сигурна дали съм във вярна посока. Simple Smile

# 1 430
Мимс-Тети, съгласна съм, че така трябва да бъде, но както вече написах, дразня се от сравненията с предходните години.

Просто през предходните 2-3 години бяха доста по-лесни и едно малко разсейване, подценяване на изпита или неразположение можеше да коства прием в желаното училище. Ваня Кастрева по-скоро акцентира върху това, че много от децата не са мотивирани да участват във втори модул изобщо. Не забравяйте, че има страшно много деца в малки градове и села, та дори и в София, които нито имат идея какви са тези матури и за какво им е да кандидатстват. В кварталното училище, в което завърши дъщеря ми миналата година втория срок, повечето деца са се изнесли след първи модул. И като добавим, че все по-голям става броят на учениците, за които българският не е майчин език, крайният резултат е такъв. Не мисля, че точно майките от форума трябва да се обиждат. Радвайте се на децата си и се гордейте с тях, справили са се отлично!

# 1 431
Катюшка, в това няма много смисъл, защото втори модул няма оценка. Има точки, които се добавят към точките от първи. Колко са точките може да се сметне като знаем формулата за преобразуване на точките в оценка.
Нямам си на идея дали в действителност е така, но е логично след като има оценка за първи модул, да има такава и за втори. Не може към оценка просто да се прибавят точки и така да се пресметне общата оценка, нали? А и поне на нас ни се получи, други деца също са пробвали и всичко е било с точност до една стотна. А и на курсовете така са ги изчислявали. Не ангажирам никого с разсъжденията си Wink

# 1 432
Няма оценка за втори модул. Има оценка за първи модул и оценка първи + втори заедно.

Да кажем, че на първи модул детето има 100% верни отговори, тогава на него получава 6.00
Обаче на втория модул направи някакви грешки, е ясно, че за 90% верни отговори не може да има 6.00, нали? Ще има по-малко. И така се получава, че оценката на двата модула е по-ниска от оценката на първи модул.

Разбира се, може да се случи и обратното.

# 1 433
  • Варна
. Колко са точките може да се сметне като знаем формулата за преобразуване на точките в оценка.
аз я разгадах формулата.

# 1 434
Здравейте,

Има ли опция да се видят миналогодишните резултати от изпита в ТУЕС? Тази година децата с резултат над 5,50 са 15. Бих искала да съпоставя на база миналата година. Ако някой може да прати линк - ще съм благодарна.

bouquet

http://www.elsys-bg.org/admission2014/general-ranking/
http://www.elsys-bg.org/admission2014/%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
http://www.elsys-bg.org/admission2014/%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
http://www.elsys-bg.org/admission2014/fourth-ranking/
http://www.elsys-bg.org/admission2014/math-exam/

# 1 435
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте,
имам следното питане. Гледам, че резултатите за приети ученици за НГДЕК излизат на 22.06 и от 23.06 започва записването. Едновременно с това резултатите за приетите ученици за другите училища излизат на 26.06. Въпроса ми е, ако детето е прието в НГДЕК, ще участва ли и в класирането на 26.06 за другите гимназии? И това означава ли, че накрая може да избере в кое от двете училища да влезе, ако е приет и на двете места?
Благодаря ви
Да Simple Smile Но при 2-ро вече ... преди 3 години имаше само един ден да се види 2-ро класиране и да се реши дали да се записва НГДЕК, защото там завършваше записването ...

# 1 436
  • София
. Колко са точките може да се сметне като знаем формулата за преобразуване на точките в оценка.
аз я разгадах формулата.
И каква е? Откъде знаете точките?

# 1 437
  • София
Няма оценка за втори модул. Има оценка за първи модул и оценка първи + втори заедно.

Да кажем, че на първи модул детето има 100% верни отговори, тогава на него получава 6.00
Обаче на втория модул направи някакви грешки, е ясно, че за 90% верни отговори не може да има 6.00, нали? Ще има по-малко. И така се получава, че оценката на двата модула е по-ниска от оценката на първи модул.

Разбира се, може да се случи и обратното.

Разясни ми се, благодаря ти, Черна станция!

От притеснение въобще не мислех... Ми то и точките са различни, естествено е.
Въпреки всичко, втория модул е свалил резултата при нас Tired

# 1 438
  • Пловдив
Няма какво да й се разгадава на формулата. Просто е същата като за 2013 г. 3.00 за 18 т.

Катюшка, тия твои сметки са уникални, но твърде грешни.
5,835 = 95,5 т.
5,777 = 61,5 т.

формулата за първи модул
(Х-18)/47*3+3

общата оценка
(Х-18)/82*3+3

към оценката не се добавят точки, а към точките от първи модул се прибавят тези от втори

Х са точките  Peace

# 1 439
  • На черешата
 По тази формула излиза, че детето ми трябва да има 0 точки на тезата / а беше писала, при това по 3 от 5 насоки, които бяха дадени/ и неизвестно още от къде  - още една точка.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт