СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 942
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 395
А аз не мога да го отворя за Пловдив!То и да го отворя не знам дали ще мога да се ориентирам.БАЛ на щерката 32.560 дано ни стигне за езикова с Английски.

# 1 396
  • София
Съвсем скоро май ще има резултати от ТУЕС Simple Smile
http://www.elsys-bg.org/admission/admission2015/general-ranking/

# 1 397
  • София
Съвсем изключих. Къде мога да видя списък на училищата? Мисля, че гледах някакъв пдф, но не съм го записала на компа. Сега тотално изключих.

ed. намерих

# 1 398
Здравейте,
имам следното питане. Гледам, че резултатите за приети ученици за НГДЕК излизат на 22.06 и от 23.06 започва записването. Едновременно с това резултатите за приетите ученици за другите училища излизат на 26.06. Въпроса ми е, ако детето е прието в НГДЕК, ще участва ли и в класирането на 26.06 за другите гимназии? И това означава ли, че накрая може да избере в кое от двете училища да влезе, ако е приет и на двете места?
Благодаря ви

# 1 399
  • София
Гледайки статистиките, дали бихте могли да кажете с колко пункта средно се очаква да паднат баловете?

Ами малко сметки при НЕГ младежи направих и те водят до следните изводи:
Миналата година последният приет младеж на 1 класиране  е  бил със сбор от двете оценки 11,26. В неговия интервал е имало 46 деца от пола  и още 203 са били с по-добър сбор.  Той се е намирал около средата на своя интервал, тоест на практика при относително равномерно разпределение  пред него реално  са били 46:2 +203= 226 младежи.

Въпросът е сега 226-тото дете от мъжки пол с какъв сбор е - 11,00.
Тоест разлика от 26 стотни преди удвояването между тази и миналата година. Това е половин единица разлика в бала...При девойките е по-малка разликата.

По същите сметки, за 2 АЕГ - момчета, разликата е около 0,78. Т.е. очакван минимален бал /второ класиране/ - 32,108 /паралелката с руски/.

Като гледам, баловете тази година ще са близки до тези през 2012г.

# 1 400
  • София

227 момчета с натрупване има в интервала 10.900-10.999 тази година ... ако се ориентирам правилно. По тази логика, има шанс и за децата от него за прием в НЕГ newsm78 Не ме касае, но звучи успокоително за едно приятелче (чиято майка не пише тук) ако е така.
Всъщност, доколкото схванах от разясненията относно статистиката, се гледа горния ред с натрупване. Т.е в този интервал идват 279 младежи Peace

# 1 401
Съвсем изключих. Къде мога да видя списък на училищата? Мисля, че гледах някакъв пдф, но не съм го записала на компа. Сега тотално изключих.

ed. намерих
профилирани паралелки - http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/7 … s_profilirani.pdf
професионални паралелки - http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/7 … profesionalni.pdf

# 1 402
  • нейде там, където ....

227 момчета с натрупване има в интервала 10.900-10.999 тази година ... ако се ориентирам правилно. По тази логика, има шанс и за децата от него за прием в НЕГ newsm78 Не ме касае, но звучи успокоително за едно приятелче (чиято майка не пише тук) ако е така.
Всъщност, доколкото схванах от разясненията относно статистиката, се гледа горния ред с натрупване. Т.е в този интервал идват 279 младежи Peace

Благодаря!   bouquet Аз ще им кажа моя вариант, защото иначе имслят изобщо да не пишат НЕГ, за да се приключело всичко на първо класиране  ooooh!

# 1 403
Здравейте, признавам си - никак не съм наясно с кандидатстването след 7-ми клас, затова и въпросът ми сигурно ще е тъп  Embarassed Детето ми ще е първи клас и ми е раничко за гимназии, но племенницата ми е с първо желание френската /на Патриарх-а/, резултатите са й 5 по математика и 5,6 по БЕЛ. Кога може да се очаква класирането в гимназиите /до колко дни/, как е било минали години? Тя е направо пред истерия, че сигурно няма да й стигне този резултат, а аз тотално не знам кое къде да гледам.
Има надежда, ако не за първо то поне за второ или трето класиране. Хвърлих бегъл поглед на статистиката и очаквам баловете да са съизмерими с онези през 2012/2013 година.

# 1 404
Имат шанс за 91-ва, зависи къде в интервала е, ако детето наистина иска това училище е малко безотговорно да не го пишат, то пак може всичко да приключи на първо класиране, ако е прието не по първо, а по второ или трето желание - техен си е изборът да се запише или да участва на второ.

# 1 405
  • нейде там, където ....
Резултати от изпита по математика в ТУЕС

# 1 406
Синът ми има 5.726 по БЕЛ и 5.671 по математика и общ бал 34.794, което предполагам, че ще му бъде достатъчно за 91 НЕГ. Сега обаче разглеждам разни справочници и не мога да се ориентирам как да попълним заявлението за класиране - доколкото разбирам, в тази гимназия се кандидатства чрез общ прием, а не чрез посочване на конкретна паралелка според желания втори език, като вероятно впоследстие, след като децата са вече приети, се избира вторият език и се оформят паралелките ... Чудя се дали съм разбрала правилно, защото напр. за 1 АЕГ , както и за френската и испанската гимназии, в справочниците са посочени на отделни редове съответните паралелки според изучавания втори език и другите профилиращи предмети, а за немската гимназия поне в моя справочник няма такова нещо  newsm78

# 1 407
Точно така е, в 91-ва НЕГ са под един код всичките паралелки. На 1 ред.
За другите ЕГ изброяваш различни паралелки.
Успех!

# 1 408
  • София
91 НЕГ е с един единствен код за седемте паралелки и няма грешка. Просто профилирането става на по-късен етап. Peace Нова ме е изпреварила Simple Smile

# 1 409
  • София

ed. намерих
профилирани паралелки - http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/7 … s_profilirani.pdf
професионални паралелки - http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/7 … profesionalni.pdf
Мерси.
Моята днес реши, че иска да учи само и единствено еди какво си и нищо друго Simple Smile
Ще ѝ дишам във врата да не направи таз глупост Simple Smile
Бала ѝ няма да е висок, но поне не се оправдаха очакванията ѝ за "двойка" по математика  Joy

Общи условия

Активация на акаунт