СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 897
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 380

Приемът не е ли 91 момчета и 91 момичета, преди две години го намалиха, миналата да не са го вдигнали?

права си, 91 момчета са, 7 паралелки по 13 момчета, обърках се понеже в клас са повече, около 28 средно вместо 26 (официалния допълнителен прием от близнаци, и някакъв друг не толкова официален предполагам)

# 1 381
443 място според обобщената статискика.
като добавим и 5 по МАТ в училище, за нас мисленето приключи. Sad

Не си права, ние приемаме, че всички деца са с 2 шестици, но за София това често не е това.
1 единица ти сваля 0,50  от сумарните.

# 1 382
Първо звъннах на 02 935 60 81 откъдето ми казаха, че инфото е голямо за София в сравнение с Пловдив и Варна и да изчакаме и утре да звъня на 02 953 60 66. После видях тел., които сте пуснали/единият от тях е този, които ми казаха те/,но на тях не можах да се свържа с никои.

# 1 383
Здравейте,
някой може ли да даде ориентировъчни балове за Пловдив.

# 1 384
Верно са паднали баловете. Дори в  малък Пловдив  намалянето е сериозно. С оценки 5,30-5,40 и отлични от училище ще  се влиза по избор. Говоря момчета. За момичетата и 5,60 на двата им върши работа. Дори за високобаловата СП.

# 1 385
Измолих супер съкратена статистика за Кърджали
http://www.riobg.com/news/read/id/763

# 1 386
Моля, ако някой има инфо от миналата година за минимален-максимален бал за прием в гимназиите в Пловдив, да сподели   bouquet

# 1 387
Аз нещо не мога да се ориентирам с тази статистика(Пловдив). Досега не съм гледала такива и нищо не ми говорят.Може ли малко разяснение?

# 1 388
Mi_Lady - кажи ми вашия бал и към коя гимназия се целите, ще се опитам да ви изчисля шансовете

# 1 389
  • София

Не си права, ние приемаме, че всички деца са с 2 шестици, но за София това често не е това.

Ами не е така. Една единица от оценка в дипломата, ти сваля една единица от общия бал. Ако с оценките от НВО имаш 21, с две 6 от дипломата става бал 33, а с една 6-ца и една 5-ца - 32.

# 1 390
  • София
Гледайки статистиките, дали бихте могли да кажете с колко пункта средно се очаква да паднат баловете?

# 1 391

Ами не е така. Една единица от оценка в дипломата, ти сваля една единица от общия бал. Ако с оценките от НВО имаш 21, с две 6 от дипломата става бал 33, а с една 6-ца и една 5-ца - 32.
От общия-да, но в таблицата със статистиките мат+бел--0.50(тъй като там не са удвоени).

# 1 392
  • София
Гледайки статистиките, дали бихте могли да кажете с колко пункта средно се очаква да паднат баловете?

Ами малко сметки при НЕГ младежи направих и те водят до следните изводи:
Миналата година последният приет младеж на 1 класиране  е  бил със сбор от двете оценки 11,26. В неговия интервал е имало 46 деца от пола  и още 203 са били с по-добър сбор.  Той се е намирал около средата на своя интервал, тоест на практика при относително равномерно разпределение  пред него реално  са били 46:2 +203= 226 младежи.

Въпросът е сега 226-тото дете от мъжки пол с какъв сбор е - 11,00.
Тоест разлика от 26 стотни преди удвояването между тази и миналата година. Това е половин единица разлика в бала...При девойките е по-малка разликата.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 18:13 от пенсионирана русалка

# 1 393
  • София

На първо четене - около половин единица.

С русалка сме писали заедно.

# 1 394
  • нейде там, където ....

Ами малко сметки при НЕГ младежи направих и те водят до следните изводи:
Миналата година последният приет младеж на 1 класиране  е  бил със сбор от двете оценки 11,26. В неговия интервал е имало 46 деца от пола  и още 203 са били с по-добър сбор.  Той се е намирал около средата на своя интервал, тоест на практика при относително равномерно разпределение  пред него релано  са били 46:2 +203= 226 младежи.

Въпросът е сега 226-тото дете от мъжки пол с какъв сбор е - 11,00.
Тоест разлика от 26 стотни преди удвояването между тази и миналата година. Това е половин единица разлика в бала...

227 момчета с натрупване има в интервала 10.900-10.999 тази година ... ако се ориентирам правилно. По тази логика, има шанс и за децата от него за прием в НЕГ newsm78 Не ме касае, но звучи успокоително за едно приятелче (чиято майка не пише тук) ако е така.

Общи условия

Активация на акаунт