СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 116 898
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Явно наистина съм разчитала статистиката неправилно, но в прогнозата на Биборана пак не ми се връзват нещата. Бал 10,518 е посочен като 716 място.
Змия, не ти трябват готови прогнозни статистики за да се ориентираш. Нали имаш миналогодишните статистики? Виж детето ти на кое място е в тазгодишната статистика. Виж каква оценка има детето на същото място в миналогодишната. Вземи тази оценка и сметни бала с нея. След това провери в справочника от миналата година за къде стига този бал.

# 1 531
Добро утро момичета, знам, че сте го обяснили милион пъти, но аз продължавам да не разбирам особено. При резултати БЕЛ - 5.106 / 5.360    и  МАТ - 4.085 / 4.043,   смятам 5.360 + 4.043 , така ли е? newsm78. И ако е така, това са и 2-те оценки, които се вписват в заявлението за положени изпити или не? И още един въпрос, за общия бал как се изчислява, напр. 5.106 + 5.360 + 4.085 / 4.043 + БЕЛ/дипл./ + МАТ/дипл./ ? Или има друга схема? Моя човек искаше НТБГ или НФСГ, но с тези резултати ще си останат само мечта, затова сигурно ще се наложи да пренареждаме желанията. Все още чакаме оценките за дипломата. Надявам се да не ви изнервя рано-рано с този въпрос, но мислех, че ми е ясно изчисляването, ама явно не е. Може ли някой да ми го обясни, като за бавноразвиваща се  Praynig.
Не, правилното е 2.5,360 + 2.4,043 + БЕЛ/дипл./ + МАТ/дипл./

# 1 532
  • София
Добро утро момичета, знам, че сте го обяснили милион пъти, но аз продължавам да не разбирам особено. При резултати БЕЛ - 5.106 / 5.360    и  МАТ - 4.085 / 4.043,   смятам 5.360 + 4.043 , така ли е? newsm78. И ако е така, това са и 2-те оценки, които се вписват в заявлението за положени изпити или не? И още един въпрос, за общия бал как се изчислява, напр. 5.106 + 5.360 + 4.085 / 4.043 + БЕЛ/дипл./ + МАТ/дипл./ ? Или има друга схема? Моя човек искаше НТБГ или НФСГ, но с тези резултати ще си останат само мечта, затова сигурно ще се наложи да пренареждаме желанията. Все още чакаме оценките за дипломата. Надявам се да не ви изнервя рано-рано с този въпрос, но мислех, че ми е ясно изчисляването, ама явно не е. Може ли някой да ми го обясни, като за бавноразвиваща се  Praynig.
В червено са оценките за кандидатстване.
Балът е 5,360х2+4,043х2+БЕЛ от училище+МАТ от училище

# 1 533
  • Пловдив
G..D.., мерси за снимката от 2012
Ако баловете наистина ще се въртят около тези стойности, значи вчера съм дала доста точна прогноза на една притеснена мама от форума.
А по прогнозните балове за София - едното място в НЕГ ще бъде заето от момче от Пловдив.

Днес девойката е на рисуване.
Аз съм на 90% сигурна, че ще я приемат на първото й желание, но тайничко се надявам да изкара добър резултат на ИИ и да я приемат по моето първо желание. 

В класа й по-голямата част от децата са изкарали доста добри резултати. Даже най-ниската оценка по МАТ се движи около 4.5.
И пак от статистиката - в Пловдив има дете с обща оценка 12.00 т.е. 2 шестици.

# 1 534
Ааа, удвояват се оценките за кандидатстване, сега разбрах. Благодаря.

# 1 535
  • Пловдив

В червено са оценките за кандидатстване.
Балът е 5,360х2+4,043х2+БЕЛ от училище+МАТ от училище

В тези гимназии оценката по МАТ от изпита не се ли утроява? Поне в търговската в Пловдив е така.  newsm78
никакво пренареждане на желанията, а само допълване на паралелки с по-нисък бал  Peace

# 1 536
  • София
Русалке можеш ли да ми помогнеш да разчета статистиката. Синът ми е с обща оценка 10.208. На 507 място ли е или има още деца пред него?
http://rio-varna.bg/images/files/stat_obshta_razshirena.PDF

Да, предвид това, че във Варна няма квоти, наистина се гледа колоната и с  двата пола. 507 деца  с по-добър сбор и още 8 са в същия интервал. Но понеже 10,208 е в горната част на интервала, вероятно  максимум  2-3 деца  от тези 8 са по-добри като сбор от двете оценки. Но дори и да не е равномерно разпределението в интервала  и да има струпване точно около сбора на детето ти, пак в най-лошия случай то   е някъде към 511-512-513.

# 1 537
  • София
niko_mi, недей така Simple Smile Ако има шестици по бел и мат в удостоверението за завършване на 7 клас, балът със сигурност ще му стигне за НФСГ (а може и за НТБГ да стигне)
(5,360+4,043)*2 + 12 = 30.806
Миналогодишния минимален в една от паралелките в НФСГ е 29,749, а тази година очакваме баловете да паднат. Дори и да има 5 по някой от балообразуващите предмети може да му стигне. Пишете всички паралелки от НТБГ и НФСГ Simple Smile

# 1 538
И в заявлението за положен изпит, се пише БЕЛ -  5.360  и  МАТ - 4.043, нали?

# 1 539
И пак от статистиката - в Пловдив има дете с обща оценка 12.00 т.е. 2 шестици.
А дали са от изпитите или са тези, дето вече ги спрягахме тук?

# 1 540
Благодаря Елл, със сигурност няма да са две шестици, но ще рискуваме според вашите съвети,  пък каквото сабя покаже.

# 1 541
  • Варна
Русалке можеш ли да ми помогнеш да разчета статистиката. Синът ми е с обща оценка 10.208. На 507 място ли е или има още деца пред него?
http://rio-varna.bg/images/files/stat_obshta_razshirena.PDF

Да, предвид това, че във Варна няма квоти, наистина се гледа колоната и с  двата пола. 507 деца  с по-добър сбор и още 8 са в същия интервал. Но понеже 10,208 е в горната част на интервала, вероятно  максимум  2-3 деца  от тези 8 са по-добри като сбор от двете оценки. Но дори и да не е равномерно разпределението в интервала  и да има струпване точно около сбора на детето ти, пак в най-лошия случай то   е някъде към 511-512-513.
Благодаря ти! Hug  bouquet

# 1 542
  • София
И моят лешпери цяла година. И си заслужава урока. Но ми се иска да не е точно сега научаването на този урок.

# 1 543
  • София
Дами, поздравления и от мен за чудесните резултати. Къде мога да видя мин. балове за прием в софийските училища от миналата година?

# 1 544

Общи условия

Активация на акаунт